Neler Yeni

binamda Fiber altyapı var mı?

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
536
İsim
Forget
portu sen goremezsin. on kere konu acmana gerek yok. gidip internet sağlayıcılarına arayarak yada mh iletişim merkezlerinden yüzyüze sorarak öğreniceksin. bazı apartman binalarda veya sokak caddelerde portlar sirketlere veriliyor. bir firmanın portu doluyken diğerininki boş olabiliyor. en dogru olan üsengecliğini ve tembelliğini bi kenara bırakıp insanların senın sorununu cozmesini değil kendi basına kendi sorununu cozmen gerektıgı. forumda kimse kalkıp iki test iki ss le olup olmadıgını anlayamaz yorumlasa bile dogrulugu suphecı olur. fiber olabilir fakat belki sonlandırılmamıstır. kablo cekılmemıstır vdsldir diye uzar gider.
birader ne boş yaptın sen ya, ikinci konum bu. Belki de direk bilen kişiler cevaplar diye düşündüm. Müşteri hizmetlerine ulaşamadım. Gerçekte kim olduğum hakkında gram bilgin yok, asosyalliğinin başına vurduğu etkiyle beni toxiclemeye çalışman garip.

Demirr34_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Ömer

Ekler

• Screen Shot 2022-11-14 at 12.03.50.png
    Screen Shot 2022-11-14 at 12.03.50.png
    79.6 KB · Hit: 34

berkmoonn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
332
İsim
Berkay Kaygısız
kanka bende baktım böyle gözüküyor bunun meali nedir ve türk telekom kullanıyorum ben sorduğumda max 16 alabileceğimi söylediler
Altyapın VDSL2 73mbps'ye kadar desteklediği görünüyor. Santral mesafesinide katarsak 70 rahat alırsın gibime geliyor. Türk telekom niye öyle bir şey söyledi bi fikrim yok tahhüt yoksa veya az kaldıysa türknet'i ara sor onlar ne diyecek bakalım. Türknet öneririm.

sasamblae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
asemo boa
birader ne boş yaptın sen ya, ikinci konum bu. Belki de direk bilen kişiler cevaplar diye düşündüm. Müşteri hizmetlerine ulaşamadım. Gerçekte kim olduğum hakkında gram bilgin yok, asosyalliğinin başına vurduğu etkiyle beni toxiclemeye çalışman garip.
kim oldugun beni ilgilendirmez. soylediklerim ağırına gittiyse konu acarak belirtebilirsin. çözümü sacma sapan konular acarak bulacagına ınanan post hit kasmak için zaman harcayan üyelerden birisiniz. forum yığınla çöp konu doldu. çözümünüz basit telefon ile çoğu MH ye baglanamazsınız sağlayıcı ınternet fırması subesıne gidip sıra alıp bılgı edınıceksınız yada ilgili makama makamlara yazı yazarak ilgili firmanın yazı işleri müdürlüğünde kayıda sokucaksınız. en kolay sorgulama tipi sokagınızın basında sonunda ortasında bi yerlerinde telekom direkleri dediğimiz direkler olur.o direklerde telefon reglet kutularıdır. örneğini ekliyorum. üzerlerinde bi numara vardır örn: S71009K-0 gibi gibi varyasyonlar olabilir. binanıza en yakın direkteki kodu alıp ben bu nolu direkten ınternet almak istiyorum boş port var mı varsa kac mb altyapı vardır vb dıye sorabılırsınız. fiberde durum farklı yeraltı işleniyor olabilir mahallenizde. onun içinde en yakın santral noktası numarasını kodunu arastırıp o sekılde sorgulatabılırsınız
12122.PNG

Mesaj otomatik birleştirildi:

ayrietten apartmanınızda fiber sonlandırma varsa ekteki gibi turuncu bir kablo ile sonlandırma yapılmıstır. kutu tipi abone sayısına gore değişir fakat gözüken goruntu asagıdakı fotodaki gibi bir goruntudur cok değişmez. fiber sonlandırma varsa apartman kutunuzdanda fiber sorgulama yaptırabilirsiniz. eger ki abone yerinde boşluk yok deniyorsa sizin gibi magdur komsularınız varsa toplu yazı yazılıp tek tek tek aynı apartmandaki komsularınıza imzalatarak fiber kutu baglantı degisimi isteyebilirsiniz. mesela örnek vermek gerekirse apartmanda 40daire var ama 24lü kutu sonlandırılmıs. ilgili maka güzel bir yazı ile 24olan sonlandırmayı 48aboneliğe cıkartabilirsiniz gibi bunların hepsini tamamen kendi ugraslarınızda bulmalısınız. burda kalkıp kimse size su var bu var odu
1111.jpeg
r budur dıyemez dememeli.

Demirr34_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Ömer
Altyapın VDSL2 73mbps'ye kadar desteklediği görünüyor. Santral mesafesinide katarsak 70 rahat alırsın gibime geliyor. Türk telekom niye öyle bir şey söyledi bi fikrim yok tahhüt yoksa veya az kaldıysa türknet'i ara sor onlar ne diyecek bakalım. Türknet öneririm.
Tamamdır teşekkür ederim

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
536
İsim
Forget
kim oldugun beni ilgilendirmez. soylediklerim ağırına gittiyse konu acarak belirtebilirsin. çözümü sacma sapan konular acarak bulacagına ınanan post hit kasmak için zaman harcayan üyelerden birisiniz. forum yığınla çöp konu doldu. çözümünüz basit telefon ile çoğu MH ye baglanamazsınız sağlayıcı ınternet fırması subesıne gidip sıra alıp bılgı edınıceksınız yada ilgili makama makamlara yazı yazarak ilgili firmanın yazı işleri müdürlüğünde kayıda sokucaksınız. en kolay sorgulama tipi sokagınızın basında sonunda ortasında bi yerlerinde telekom direkleri dediğimiz direkler olur.o direklerde telefon reglet kutularıdır. örneğini ekliyorum. üzerlerinde bi numara vardır örn: S71009K-0 gibi gibi varyasyonlar olabilir. binanıza en yakın direkteki kodu alıp ben bu nolu direkten ınternet almak istiyorum boş port var mı varsa kac mb altyapı vardır vb dıye sorabılırsınız. fiberde durum farklı yeraltı işleniyor olabilir mahallenizde. onun içinde en yakın santral noktası numarasını kodunu arastırıp o sekılde sorgulatabılırsınızAlıntıyı görüntüle

ayrietten apartmanınızda fiber sonlandırma varsa ekteki gibi turuncu bir kablo ile sonlandırma yapılmıstır. kutu tipi abone sayısına gore değişir fakat gözüken goruntu asagıdakı fotodaki gibi bir goruntudur cok değişmez. fiber sonlandırma varsa apartman kutunuzdanda fiber sorgulama yaptırabilirsiniz. eger ki abone yerinde boşluk yok deniyorsa sizin gibi magdur komsularınız varsa toplu yazı yazılıp tek tek tek aynı apartmandaki komsularınıza imzalatarak fiber kutu baglantı degisimi isteyebilirsiniz. mesela örnek vermek gerekirse apartmanda 40daire var ama 24lü kutu sonlandırılmıs. ilgili maka güzel bir yazı ile 24olan sonlandırmayı 48aboneliğe cıkartabilirsiniz gibi bunların hepsini tamamen kendi ugraslarınızda bulmalısınız. burda kalkıp kimse size su var bu var oduAlıntıyı görüntüler budur dıyemez dememeli.
Bilgilendirme için teşekkürler. Fakat üslubunu düzeltmen gerektiğini düşünüyorum. Onlarca konu açmadım, iki tane açtım. Birincisinden tatmin olamadığım için. Hit kasmak amacım değil.

bu siteye de bakar mısın burada ne yazıyorsa odur. daha iyi bir site tanımam. https://internet-altyapi-sorgulama.com/
1668424398429.png

@zatenkirilmisim attığınız sitede kapı dairesi başka bir daire seçtim, Fiber Altyapı var diyor. Kendi dairemi seçiyorum, yok diyor. Müşteri hizmetlerine ulaşamıyorum bu yüzden başka çözüm yolu bulamadım.
1668424502727.png

Bilgilendirme için teşekkürler. Fakat üslubunu düzeltmen gerektiğini düşünüyorum. Onlarca konu açmadım, iki tane açtım. Birincisinden tatmin olamadığım için. Hit kasmak amacım değil.

Alıntıyı görüntüle

@zatenkirilmisim attığınız sitede kapı dairesi başka bir daire seçtim, Fiber Altyapı var diyor. Kendi dairemi seçiyorum, yok diyor. Müşteri hizmetlerine ulaşamıyorum bu yüzden başka çözüm yolu bulamadım. Alıntıyı görüntüle

altyapı aktif olmamış olabilir henüz. ya da sistemde sıkıntı olabilir ama eğer bir dairede fiber varsa her dairede olmak zorunda. apartmanın girişinde varsa bodrum katında bir türktelekom kutusu var mı bak. eğer kutu varsa türktelekom müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlat. apartmanda fiber altyapı var ama sistemde görünmüyor diye illaki düzeltip yardımcı olurlar.

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
536
İsim
Forget
altyapı aktif olmamış olabilir henüz. ya da sistemde sıkıntı olabilir ama eğer bir dairede fiber varsa her dairede olmak zorunda. apartmanın girişinde varsa bodrum katında bir türktelekom kutusu var mı bak. eğer kutu varsa türktelekom müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlat. apartmanda fiber altyapı var ama sistemde görünmüyor diye illaki düzeltip yardımcı olurlar.
Teşekkürler. Şuanda o odada bir Türk Telekom kutusu var evet. Evimdeki prizden gelen bir hat ethernet kablosuda var, Türk Telekom kullanıyorum. Sanırım altyapı olmasa Türk Telekom'da kullanamazdım değil mi?

Alıntıyı görüntüle

@zatenkirilmisim attığınız sitede kapı dairesi başka bir daire seçtim, Fiber Altyapı var diyor. Kendi dairemi seçiyorum, yok diyor. Müşteri hizmetlerine ulaşamıyorum bu yüzden başka çözüm yolu bulamadım. Alıntıyı görüntüle

pardon ulaşamıyorum demişsin gözden kaçırmışım ama ulaşman gerek bir şekilde ki ulaşamaman da garip. rastgele bi menüye gir telesekter seni yönlendirmesin bir insana bağlan yeter onlar seni doğru birime göderir.

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
536
İsim
Forget
pardon ulaşamıyorum demişsin gözden kaçırmışım ama ulaşman gerek bir şekilde ki ulaşamaman da garip. rastgele bi menüye gir telesekter seni yönlendirmesin bir insana bağlan yeter onlar seni doğru birime göderir.
Teşekkür ederim bilgilendirmelerin için.

Teşekkürler. Şuanda o odada bir Türk Telekom kutusu var evet. Evimdeki prizden gelen bir hat ethernet kablosuda var, Türk Telekom kullanıyorum. Sanırım altyapı olmasa Türk Telekom'da kullanamazdım değil mi?
hocam desene zaten kullanıyorum:geek: kendi gözlemlediğim kadarıyla bazen zaten kullanan evlerde port dolu diye altyapı göstermiyor. neden bilmiyorum ama durum bu.

sasamblae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
asemo boa
ya genelde sisteme dogru duzgun işlemiyor calısan teknıker arkadaslar. o yuzden port dolu gozukuyor bazı yerlerde. adamın binasında 48li kutu var fakat gelen gorevli işlemediği için sorguladıgında bulamıyor olabiliyor. en dogru sonuc kutu numarası,direk numarası yada bir fotografla gostererek sorgulama yapılmalı yada yerinde inceleme istenilmelidir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,763
Üyeler
163,878
Son üye
keremschumacher
Top Bottom