1 ay önce Millenicoma geçtim 64 Mbps olacak diye beklerken eve gelen maksimum hız 31 Mbps oldu Millenicomdan arkadaşlar gelince bana binanın kablolarını eski olduğunu söylediler .Binanın telefon kutusundan ölçüm yaptım hızım 80 çıktı kutudan buraya kablo çekersem hız düşermi? Birde Cat 6 Cat 5 farkeder mi ?
hocam aynı durum bizim başımızada geldi kısaca anlatayım.
Vodafone VDSL 24mbps paketteydik ve 50 mbps pakete yükseldik 1 saat içerisinde hız değişimi oldu ama en yüksek 35 mbps kadar çıkabildi hızımız.
24 mbps iken 24 ün 22 si max geliyordu bu işte bir sorun olduğu belliydi. vodafone u aradık telefoncu geldi durumu anlattık kablolarınızda sorun olabilir dedi. bizde bina girişine direkt modemi bağlayıp hızı ölçmek için rica ettik. 50 nin 47 sini bina girişinde gördük.
o zaman anladık ki bina girişinden eve çıkan kablolarda sorun olduğunu anladık. Tek yaptığım şeyi söyeleyeyim. arada 3 tane ek kablo vardı ve bir kablo o kadar dandikti ki resmen 15 mbps hızımızı emiyormuş. o kadar fark yaratıyor.
o kabloyu aradan çıkardım direkt duvardan gelen kabloyu sadece yeni bir telefon kablosuna ekleyip modeme taktım. bina girişindeki aynı hızı aldım. cat 5 miş cat 6 mış falan filan önemli ama eğer tesisattaki kablolar sağlam ise herhangi bir sorun olmaz.
Evinizde duvardan gelen kablodan modeme gidene kadar ek olup olmadığına bakın. eğer ek varsa aradan çıkarın.
Baktınız hızlar aynı kötü o zaman tesisattaki kabloyu değiştirin. çünkü kapıda 80 alıyorum dediniz. demekki tesisattaki kablonuz çok eski.