Neler Yeni

Binanın telefon kutusundan eve kadar hız düşermi?

Connor Kenway

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Yusuf K
1 ay önce Millenicoma geçtim 64 Mbps olacak diye beklerken eve gelen maksimum hız 31 Mbps oldu Millenicomdan arkadaşlar gelince bana binanın kablolarını eski olduğunu söylediler .Binanın telefon kutusundan ölçüm yaptım hızım 80 çıktı kutudan buraya kablo çekersem hız düşermi? Birde Cat 6 Cat 5 farkeder mi ?

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
1 ay önce Millenicoma geçtim 65 Mbps olacak diye beklerken eve gelen maksimum hız 31 Mbps oldu.Binanın telefon kutusundan ölçüm yaptım hızım 80 çıktı kutudan buraya kablo çekersem hız düşermi?
kablolu internet mi wifi mi

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
kablolu internet mi wifi mi
yani aldığınız değerleri kablolu ile mi ölçtünüz yoksa wifi ile mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

knk direkt iptal ettir istersen yeni yasaya göre senden bir şey alamazlar

kablo mablo çok uğraştırır önce arayın bilgi alışverişi yapın eğer düzeltmezlerse şikayet edin kendinizi yormayın

Connor Kenway

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Yusuf K
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Modeme gelen maksimum hız 31 mbps olarak gözüküyor kutudan direkt ölçtüğümde 80 mbps çıkıyor ilginç

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay

Connor Kenway

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Yusuf K
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
belki modem sorunludur

bence arayıp konuşun en kötü yeni modem yollarlar
Modemin kendi halinde sıkıntıları var zaten olmadık 5k pingleri görüyorum.

Musa Dinç

80+ Bronze
Modem arayüzünden dsl verilerini atın.

TRecoN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
257
İsim
Aytaç Şükrü YALÇIN
1 ay önce Millenicoma geçtim 64 Mbps olacak diye beklerken eve gelen maksimum hız 31 Mbps oldu Millenicomdan arkadaşlar gelince bana binanın kablolarını eski olduğunu söylediler .Binanın telefon kutusundan ölçüm yaptım hızım 80 çıktı kutudan buraya kablo çekersem hız düşermi? Birde Cat 6 Cat 5 farkeder mi ?
hocam aynı durum bizim başımızada geldi kısaca anlatayım.

Vodafone VDSL 24mbps paketteydik ve 50 mbps pakete yükseldik 1 saat içerisinde hız değişimi oldu ama en yüksek 35 mbps kadar çıkabildi hızımız.

24 mbps iken 24 ün 22 si max geliyordu bu işte bir sorun olduğu belliydi. vodafone u aradık telefoncu geldi durumu anlattık kablolarınızda sorun olabilir dedi. bizde bina girişine direkt modemi bağlayıp hızı ölçmek için rica ettik. 50 nin 47 sini bina girişinde gördük.

o zaman anladık ki bina girişinden eve çıkan kablolarda sorun olduğunu anladık. Tek yaptığım şeyi söyeleyeyim. arada 3 tane ek kablo vardı ve bir kablo o kadar dandikti ki resmen 15 mbps hızımızı emiyormuş. o kadar fark yaratıyor.

o kabloyu aradan çıkardım direkt duvardan gelen kabloyu sadece yeni bir telefon kablosuna ekleyip modeme taktım. bina girişindeki aynı hızı aldım. cat 5 miş cat 6 mış falan filan önemli ama eğer tesisattaki kablolar sağlam ise herhangi bir sorun olmaz.

Evinizde duvardan gelen kablodan modeme gidene kadar ek olup olmadığına bakın. eğer ek varsa aradan çıkarın.

Baktınız hızlar aynı kötü o zaman tesisattaki kabloyu değiştirin. çünkü kapıda 80 alıyorum dediniz. demekki tesisattaki kablonuz çok eski.

Connor Kenway

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Yusuf K
hocam aynı durum bizim başımızada geldi kısaca anlatayım.

Vodafone VDSL 24mbps paketteydik ve 50 mbps pakete yükseldik 1 saat içerisinde hız değişimi oldu ama en yüksek 35 mbps kadar çıkabildi hızımız.

24 mbps iken 24 ün 22 si max geliyordu bu işte bir sorun olduğu belliydi. vodafone u aradık telefoncu geldi durumu anlattık kablolarınızda sorun olabilir dedi. bizde bina girişine direkt modemi bağlayıp hızı ölçmek için rica ettik. 50 nin 47 sini bina girişinde gördük.

o zaman anladık ki bina girişinden eve çıkan kablolarda sorun olduğunu anladık. Tek yaptığım şeyi söyeleyeyim. arada 3 tane ek kablo vardı ve bir kablo o kadar dandikti ki resmen 15 mbps hızımızı emiyormuş. o kadar fark yaratıyor.

o kabloyu aradan çıkardım direkt duvardan gelen kabloyu sadece yeni bir telefon kablosuna ekleyip modeme taktım. bina girişindeki aynı hızı aldım. cat 5 miş cat 6 mış falan filan önemli ama eğer tesisattaki kablolar sağlam ise herhangi bir sorun olmaz.

Evinizde duvardan gelen kablodan modeme gidene kadar ek olup olmadığına bakın. eğer ek varsa aradan çıkarın.

Baktınız hızlar aynı kötü o zaman tesisattaki kabloyu değiştirin. çünkü kapıda 80 alıyorum dediniz. demekki tesisattaki kablonuz çok eski.
Sağolun hocam eve gelen kablolar çok eski yüksek ihtimal eve gelen kabloda eskiden türktelekom kullanıyordum gelen çalışan ek tarzı bir şey yapmış onu halletmeye çalışıcağım

Modem arayüzünden dsl verilerini atın.
buyrun hocam.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (549).png
    Ekran Görüntüsü (549).png
    327.8 KB · Hit: 29

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Sağolun hocam eve gelen kablolar çok eski yüksek ihtimal eve gelen kabloda eskiden türktelekom kullanıyordum gelen çalışan ek tarzı bir şey yapmış onu halletmeye çalışıcağım

buyrun hocam.
Şimdi gördüm, evet kablo ile alakalı olabilir. Eğer altyapı sorgulamalarda da 60-70-80Mbps gibi hızlar çıkıyorsa büyük ihtimal kablodan kaynaklıdır.
Bir bilgisayarcıdan alacağınız ucu çakılmamış CAT6 işinizi görecektir.

Top Bottom