Neler Yeni

🔥(BİNDİRİM) Devlet Artık İnternetten Yapılan Satıştan %25 Stopaj Vergisi Alacak🔥

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,567
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Bundan sonra mağazaya gidip alırsınız siz de.

1660.jpg

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,192
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Son düzenleme:

Belphegor

80+
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Oğuz
Devlet aklı, Türkiye yüzyılı zırt zurt ve sonuç

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Taha
net bir şey yok, vergi mükellefi değilsen zaten vergi ödemezsin satış için.
vergi mükellefinin ne demek olduğunu biraz araştırsaydın bari, bu şekilde satış yapabileceğin sadece 1 2 katagori var ve gelir sınırı mevcut
herhangi bir işletme sahibiysen vergi mükellefi olursun... ve vergi numaran üzerinden vergilendirilerek satış yaptığın kadar vergi ödersin.

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
546
İsim
Kerem Eldes
Ben son kasım indirimlerinden 7500F sistem topladım. Tek ekran kartını 2025e bıraktım.
İyi yapmışsın, benim aklıma gelmedi toplamadım şimdi pc yi satmaya çalışıyorum ki aralık ayında toplayabiliyim, toplanmazsa sağlık bir daha yükseltemem

kelomerosan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
546
İsim
Kerem Eldes

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
490
İsim
Burak
1 Ocak 2025 tarihi itbarıyle devlet pazaryerleri ve internet siteleri üzerinden yapılan tüm satışlardan, doğrudan satış bedeli üzerinden stopaj verigisi alacak. Bireysel işletmeler için vergi oranı %25 olarak belirlenirken limited ve anonim şirketlerinden %15 oranında vergi alınacak. Bu vergi doğrudan pazaryerleri tarafından KDV hariç satış bedeli üzerinden kesilecek. Yani x pazaryerinde satıcının kdv hariç 10.000 Tl'ye sattığı üründen 2.500 tl kesinti yapılacak.
Zaten satıcıların yaptığı satışlar üzerinden ortalama %20 civarı komisyon+bir miktar işlem bedeli ve hizmet bedeli+kargo bedeli kesen pazaryerleri bir de stopaj vergisini satıcının gelirinden kesip devlete ödeyecek. Bu durumda KDV dahil 12.000 tl ye yapılan bir satıştan satıcının eline takriben 7.000 tl civarında bir para geçecek. Yani normalde 6.500-7.000 tl ye satılabilen bir ürünü, tüketiciler internet üzerinden 12.000 tl civarı bir fiyata ancak alabilecek.,
Ekonomiyi düzeltmeye ve enflansyonu düşürmeye çalıştığını söyleyen hükümet ise yeni yılda körükleyeceği vergi zamlarıyla enflansyonu arşa çıkararak 25 yıldır olduğu gibi yine bir vaadini daha gerçekleştirip milletini huzur ve refah içerisinde yaşatmaya devam edecek!
Kaynak var mı hocam nette yazmıyor bilgi sanırım?

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
490
İsim
Burak
1 Ocak 2025 tarihi itbarıyle devlet pazaryerleri ve internet siteleri üzerinden yapılan tüm satışlardan, doğrudan satış bedeli üzerinden stopaj verigisi alacak. Bireysel işletmeler için vergi oranı %25 olarak belirlenirken limited ve anonim şirketlerinden %15 oranında vergi alınacak. Bu vergi doğrudan pazaryerleri tarafından KDV hariç satış bedeli üzerinden kesilecek. Yani x pazaryerinde satıcının kdv hariç 10.000 Tl'ye sattığı üründen 2.500 tl kesinti yapılacak.
Zaten satıcıların yaptığı satışlar üzerinden ortalama %20 civarı komisyon+bir miktar işlem bedeli ve hizmet bedeli+kargo bedeli kesen pazaryerleri bir de stopaj vergisini satıcının gelirinden kesip devlete ödeyecek. Bu durumda KDV dahil 12.000 tl ye yapılan bir satıştan satıcının eline takriben 7.000 tl civarında bir para geçecek. Yani normalde 6.500-7.000 tl ye satılabilen bir ürünü, tüketiciler internet üzerinden 12.000 tl civarı bir fiyata ancak alabilecek.,
Ekonomiyi düzeltmeye ve enflansyonu düşürmeye çalıştığını söyleyen hükümet ise yeni yılda körükleyeceği vergi zamlarıyla enflansyonu arşa çıkararak 25 yıldır olduğu gibi yine bir vaadini daha gerçekleştirip milletini huzur ve refah içerisinde yaşatmaya devam edecek!
22 sene olmuş yav 25 değil kulak arkası ve bir çok yeri tertemiz ettiler vatandaşta temizlenmedik yer kalmadı zaten kök hücrelere falan yağlıyorlar artık sanıyorum ki gelecek erken seçim yada normal zamanında yapılacak seçimde yine kazanırsa yazık gerçekten oy verenlere.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,131
Üyeler
162,624
Son üye
Amirragger
Top Bottom