Neler Yeni

Çözüldü✓ BIOS Ekranında Sistem Donuyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Mustafa Ocak
60AA0BA4-434F-47C7-83C6-DBB6F7FF24FF.jpeg
5B2F62B9-90EF-48DD-ACDF-32885D5041CE.jpeg

Arkadaşlar kaç gündür sistem mallaştı. Neden böyle oluyor bios da donuyor. Windows açılmıyor mavi ekrana düşüyor direk. Sorun nerede??
Mesaj otomatik birleştirildi:

AA5FF15A-C6B8-4EED-B771-2D73F654B190.jpeg

Burdan hemen mavi ekrana düşüyor arkadaşlar reset atıyor kendine sistem ramleri b1 tak diyor takıyorum hata a1 takıyorum yine aynı bu nasıl bi sorundur çözemedim

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,941
İsim
Emre Zengin
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Arkadaşlar kaç gündür sistem mallaştı. Neden böyle oluyor bios da donuyor. Windows açılmıyor mavi ekrana düşüyor direk. Sorun nerede??

Alıntıyı görüntüle
Burdan hemen mavi ekrana düşüyor arkadaşlar reset atıyor kendine sistem ramleri b1 tak diyor takıyorum hata a1 takıyorum yine aynı bu nasıl bi sorundur çözemedim
Turbox RAM'i çıkarıp dener misin?

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Mustafa Ocak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,941
İsim
Emre Zengin
Çıkmış durumda hocam xpg ile de aynı. Sistem bios da mallaşıyor. Açılmıyor çözemedim çıldırcam
Depolama aygıtlarını çıkarır mısın? Bir de öyle bir gir BİOS'a. Önceden BİOS'ta böyle bir sorun var mıydı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Mustafa Ocak
Depolama aygıtlarını çıkarır mısın? Bir de öyle bir gir BİOS'a. Önceden BİOS'ta böyle bir sorun var mıydı?
Yokdu. Sistemi kapattım işlemci ısınıyordu macunu yeniledim tekrar 2 gün önce de yenilemiştim şimdi böyle oldu nedense. Anlamadım neden oldu böyle çok tuhaf bios bi geliyo bi bomboş bios ekranı geliyo çözemedim

Hepsini çıkarttım aynı durum ya

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,941
İsim
Emre Zengin
Yokdu. Sistemi kapattım işlemci ısınıyordu macunu yeniledim tekrar 2 gün önce de yenilemiştim şimdi böyle oldu nedense. Anlamadım neden oldu böyle çok tuhaf bios bi geliyo bi bomboş bios ekranı geliyo çözemedim

Hepsini çıkarttım aynı durum ya
BİOS sıfırlamayı denedin mi? Sistemden güç kablosunu çıkar. Üstünde USB bellek falanda takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Bak fotoğrafta işaretlediğim yerde JBAT 1 var. Bu JBAT 1 deki 2 pine bir tornavida ile aynı anda 5-10 saniye dokundur. BİOS sıfırlanacak. Ondan sonra RAM'leri tak. Sistemi çalıştır.
Ekran Görüntüsü (146).png

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Mustafa Ocak
BİOS sıfırlamayı denedin mi? Sistemden güç kablosunu çıkar. Üstünde USB bellek falanda takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Bak fotoğrafta işaretlediğim yerde JBAT 1 var. Bu JBAT 1 deki 2 pine bir tornavida ile aynı anda 5-10 saniye dokundur. BİOS sıfırlanacak. Ondan sonra RAM'leri tak. Sistemi çalıştır. Alıntıyı görüntüle
Hocam çöktü galba bios ya deniyom hemen

BİOS sıfırlamayı denedin mi? Sistemden güç kablosunu çıkar. Üstünde USB bellek falanda takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Bak fotoğrafta işaretlediğim yerde JBAT 1 var. Bu JBAT 1 deki 2 pine bir tornavida ile aynı anda 5-10 saniye dokundur. BİOS sıfırlanacak. Ondan sonra RAM'leri tak. Sistemi çalıştır. Alıntıyı görüntüle
Olmadı hocam aynı yine bios güncellemesi nasıl yaparız buna donar mi acaba yine

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,941
İsim
Emre Zengin
Hocam çöktü galba bios ya deniyom hemen

Olmadı hocam aynı yine bios güncellemesi nasıl yaparız buna donar mi acaba yine
O da aklıma geldi ama şuan ki sistemin hareketlerine bakınca güncelleme sırasında problem çıkarır diye önermek istemedim. Eğer problem çıkarırsa garantiye gider.

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Mustafa Ocak
O da aklıma geldi ama şuan ki sistemin hareketlerine bakınca güncelleme sırasında problem çıkarır diye önermek istemedim. Eğer problem çıkarırsa garantiye gider.
Faturası kayıp sorun orda :((((

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,941
İsim
Emre Zengin
Dahası  
Reaksiyon skoru