Bios güncellemesi ile ilgili

Ahmetp

80+
Reaksiyon skoru
17
Bios guncellemesi ne sıklıkla yapılır veya sadece yeni sistem alınca yapılıp bidaha yapılmıyormu

2-3 yılda bir yapılsa da olur işlemci değişilmeyecekse ki uyumluysa ona da gerek yok

Normal kullanıcı olarak eğer sisteminizde bir sorun yoksa hiç yapmasanız bile eksikliğini anlamazsınız (yanlış anlaşılmasın yapmanıza gerek yoktur demiyorum) ama kesinlikle yapılması gerekir şahsen kendi adıma beta sürümleri hariç her sürümde güncellerim . sıklık kısmı size kalmış ama modeline göre değişiklik gösterebilir özellikle yeni modellerde sıklıkla güncellemekte fayda var lakin dediğim gibi beta sürümleri bazen sıkıntılı olabiliyor . her güncellemeden sonra bios sıfırlanacağı için tekrardan ufak tefek ayar yapmanız gerekir örneğin xmp profilini açmak yada fan ayarları gibi .

Sistemi satın aldığımda en güncel ve stabil sürümü kurup geçerim. İlerleyen zamanlarda varsa bir güncelleme yaparım. Ram uyum sorunları, bug veya hatalar gibi durumlardan kurtulmak için ideal. Yeni işlemcileri desteklemesi de cabası.

Anakart msı b650 gaming plus anakartı
İşlemci r7 7800x3d
32gb ram
Rtx 4070 super
Itopyadan magazasina gittim topladim acaba biosu kurmuslarmidir

Windows kurdurdum biosdan ramlerin mhz sini ayarlamışlarmıdır acaba
Genelde ayarlamadan gönderiliyor. Bir çok firmadan alışverişim oldu. Xmp Expo artık hangi teknolojiyi kullanıyorsa kendim açtım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,875
Üyeler
184,067
Son üye
BiGDreAM06
Geri