BİOS GÜNCELLEMESİ VE WİNDOWS

werkz

80+
Reaksiyon skoru
11
İyi günler bu hafta kendim monte ettiğim sisteme bios ve windows update yapıcam bikaç sorum olucak:

1-ilk biosmu windowsmu yüklenmeli?

2-bios yada windows için kullandığım flashı sonra tekrar kullanabilecekmiyim?

3- önerdiğiniz internette satılan winndows key varmı?

4-biosu yaptıktan sonra flashı silip windows yükleyebilirmiyim

İyi günler bu hafta kendim monte ettiğim sisteme bios ve windows update yapıcam bikaç sorum olucak:

Bios normalde USB'n yoksa direk güncellenmez W10 yani

Kullanırsın

W10 USB si hazırla @keremcnsz24 nin yaptığı konuya bak ücretsiz key.

Evet yapabilirsin ama önce W10 zaten bir USB hazırla W10 için

Öncelikle windowsu kurmadan önce biosu güncelleyin ardından windowsu kurun aksi taktirde mavi ekran hatası alabilirsiniz. Windowsu kurduktan sonra usb yi biçimlendirirseniz eski haline döner.
Ben bu şekilde biçimlendiriyorum tabi başka yolu olabililir.

• Beğen
Reaksiyonlar: Doom
windows kaç gb yer kaplıyor ?

Bildiğim kadarıyla (Önerilen) 16gb usb yeterli olacaktır. Galiba 5-6 gb yer kaplıyor.
bende arkadaşla aynı durumdayım 2 tane flashım var ama birine biosu birine windowsu atıyım dedim karışıklık olmasın diye aynı flasha atsam sıkıntı olrmu

bende arkadaşla aynı durumdayım 2 tane flashım var ama birine biosu birine windowsu atıyım dedim karışıklık olmasın diye aynı flasha atsam sıkıntı olrmu
Aynı anda atmayın. Şöyle yapabilirsin önce biosu kurun ardından biçimlendirin. Sonra flash'a windowsu yazın ardından Windowsu kurun.

• Beğen
Aynı anda atmayın. Şöyle yapabilirsin önce biosu kurun ardından biçimlendirin. Sonra flash'a windowsu yazın ardından Windowsu kurun.
biçimlendirme flaan tam olarak bilmediğim için 2 tane flash var elimde biri 2gb biri8 gb 2gb olana biosu 8 olana windowsu atar ayrı ayrı kurarım diye düşündüm

biçimlendirme flaan tam olarak bilmediğim için 2 tane flash var elimde biri 2gb biri8 gb 2gb olana biosu 8 olana windowsu atar ayrı ayrı kurarım diye düşündüm
Yapabilirsiniz. Ancak Windows'u kurmadan önce flash içinde hiç bir şey olmamalı. Buna dikkat ederek yapın.

• Beğen

farketmiyor sanırım ben ilk windows kurdum sorun çıkmadı ama sende çıkmama garantisi yok sen ilk bios güncelle

Geri