Neler Yeni

Yardım BİOS GÜNCELLEMESİ YAPARKEN EKRAN KAPANDI VE GERİ GELMİYOR

FeluX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet
Arkadaşlar hemen hemen 20-30 dakika önce, yeni aldığım bilgisayarıma bios güncellemesi yapıyordum anakartim b650M-A wifi II son sürüm bios dosyasını indirdim ve flash belleğe kurdum fakat bios dosyasında gelen renammer exe yi çalıştırdım ve cap uzantılı dosyayı o şekil usb ye attım ez flash ile çalıştırdım fakat o alttaki bar cok az ilerledi ve bir anda monitör siyah oldu ya da kapandi emin değilim fakat altta ışığı yaniyor.( ekran kartının fanları dönüyor kasa fanlarının hepside dönüyor ama ekranda görüntü alamıyorum.Guncelleme tamamlandimi tamamlanmadi mi haberim yok)

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Can Ömer
Anakartın bios flashback kısmında, bios güncellemek için usb taktığın yerde ya da direkt olarak anakartın üzerinde bir led yanar söner, led yanıp sönmeyi bıraktığı an bios güncellenmiş demektir. Eğer bu esnada cihazı kapatırsan vb. durum yaşanırsa geçmiş olsun, elle güncelleme gerekir, bu durumda servise yollamalısın.

ekran gittiyse bu ekranı bağladığın portla alakalı olabilir, mesela bios güncellemesi sırasında ekran kartın güç alsada o an için anakart ile bağlantısı kesilmiş olabilir. Görüntü bu yüzden gitmiş olabilir, eğer anakarta bağlı ise görünüyor olması lazım.

FeluX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam ben yanan bi ışık göremedim sen bi nacizane bakarsan
Mesaj otomatik birleştirildi:

o nasıl yapılıyor bilmiyorum ama çözüm bulamassam onuda denerim

Ekler

• IMG_20250115_205606.jpg
    IMG_20250115_205606.jpg
    599 KB · Hit: 36
  • IMG_20250115_205519.jpg
    IMG_20250115_205519.jpg
    394.3 KB · Hit: 36

FeluX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet
ekran kartı gitmiş olabilir demişsiniz de hocam fanlar dönüyor

FeluX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet
hocam valla üzerinden 1 saate yakın geçti galiba daha çabukluğu kalmadı hocam

bilgisayarı kapatmama falan gerek var mi

bilgisayarı kapatmama falan gerek var mi

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Can Ömer
Hocam ben yanan bi ışık göremedim sen bi nacizane bakarsan

o nasıl yapılıyor bilmiyorum ama çözüm bulamassam onuda denerim
Ekran kartı gitmiş derken kastım bios güncellemesi sırasında anakart ile ekran kartı bağlantısının kesilmesi, yani endişelenecek bir durum değil.

Sakın ha sakın bios pilini bu durumdayken çıkartmaya ya da emin olmadan pc yi kapatmaya çalışma. Servislik olursun.

Anakart üzerinde bir led göremiyorsan hata kodu gösteren bir gösterge varsa ne yazdığına bak, usb üzerinde ışık varsa o ışık yanıp sönüyor mu ona da bak. Eğer yanıp sönüyorsa bu güncellemenin devam ettiğini gösterebilir.

Eğer hiçbir yanıp sönen ışık, led, gösterge vs. yoksa monitörü anakartta ki portlara takmayı dene.

Ayrıca USB ile BIOS güncellemesi yaparken bir BIOS flashback butonu olması lazım ona bastın mı?

cmos pinlerini dokundur veya pille uğraşmazısn
Bilip bilmeden yorum yapma kardeşim.

FeluX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet
hocam usb üzerinde bir ışık yanmıyor hata kodu derken monitör açılmadığı için herhangi bir şey göremiyorum flashback butonu kasamda yok ama anakart üzerinde olabilir bir bakayim

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,274
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Yolla servise yeni bios atsınlar.

FeluX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet
birde monitörün anakarttaki portunu çıkar tak mi yapayım

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Can Ömer
hocam usb üzerinde bir ışık yanmıyor hata kodu derken monitör açılmadığı için herhangi bir şey göremiyorum flashback butonu kasamda yok ama anakart üzerinde olabilir bir bakayim
Eğer hiçbir gösterge vb. bir şey göremiyorsan en son çare artık monitör portunu ekran kartına bağlı ise anakarta, anakarta bağlı ise ekran kartına takmayı dene, hala görüntü yoksa her ihtimale karşın bios güncelleniyordur belki diye biraz bekle 30dk falan, sonra pcyi kapat aç, artık açılmıyorsa yapacak bir şey yok arkadaşın dediği gibi servise göndereceksin.

Top Bottom