Neler Yeni

BİOS MENÜSÜNE GİREMİYORUM

Yusuf11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf Tulan
Selam dostlar,
Geçen sene pc hocası gg6 yı satın almıştım yks dolayısıyla eylülden itibaren bilgisayarı nerdeyse hiç açamadım sorunum şu:
Bilgisayarın power tuşuna basıp açtığımda hani anakart markasının adı çıkar önce önizleme gibi orda bende hiç öyle bir şey olmadı direkt windows ekranına atıyor m2 ssd nin hızından dolayı mı anlayamadım bios menüsüne girmek istedim birkaç ayar yapcaktım f2/del tuşlarına defalarca basmama rağmen bir türlü bios menüsü gelmiyor f2/del tuşları mı bozuk anakartta mı sıkıntı var ne yapmam gerek
Anakart:Asus prime h610m-k d4

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,035
İsim
Murat Orhan
Selam dostlar,
Geçen sene pc hocası gg6 yı satın almıştım yks dolayısıyla eylülden itibaren bilgisayarı nerdeyse hiç açamadım sorunum şu:
Bilgisayarın power tuşuna basıp açtığımda hani anakart markasının adı çıkar önce önizleme gibi orda bende hiç öyle bir şey olmadı direkt windows ekranına atıyor m2 ssd nin hızından dolayı mı anlayamadım bios menüsüne girmek istedim birkaç ayar yapcaktım f2/del tuşlarına defalarca basmama rağmen bir türlü bios menüsü gelmiyor f2/del tuşları mı bozuk anakartta mı sıkıntı var ne yapmam gerek
Sata mı M2 SSD mi?

innata

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Onur Erçakır
Windowstan da girebilirsin biosa. Ayarlar- Gelişmiş seçenekler- Windows update- Kurtarma- Gelişmiş Başlangıç tuşlarına bas. Restartta sonra gelen ekranda da Sorun giderme-UEFI arayüz tuşlarına basarsan tekrar restart atıp direk biosa girer.

Yusuf11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf Tulan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Windowstan da girebilirsin biosa. Ayarlar- Gelişmiş seçenekler- Windows update- Kurtarma- Gelişmiş Başlangıç tuşlarına bas. Restartta sonra gelen ekranda da Sorun giderme-UEFI arayüz tuşlarına basarsan tekrar restart atıp direk biosa girer.
Hocam deniyim geri dönüş sağlayacağım anakart markası gelmiyo ama PC açılırken o nedendir sizce

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,891
İsim
Emre Zengin
Selam dostlar,
HDMI kablosu kullanıyorsan DP, DP kullanıyorsan HDMI kablosu ile dener misin? Evde televizyon varsa ona da HDMI üstünden bağlayıp deneyebilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Mehmet Emin Ezgin
Bilgisayar siyah ekrandayken açılırken yani f2 delete tuşuna devamlı basın sizin bios menüsü hangi tuşta bilmiyorum hangi tuştay sa devamlı basın o tuşâ

Yusuf11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf Tulan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bu yöntemle de giremedim sizin dediğiniz ekran geldi uefi donanim arayuzu icin yeniden baslattim ama Windows başlangıç ekranı geldi tekrar
Mesaj otomatik birleştirildi:

HDMI kablosu kullanıyorsan DP, DP kullanıyorsan HDMI kablosu ile dener misin? Evde televizyon varsa ona da HDMI üstünden bağlayıp deneyebilirsin.
Hocam elimde DP kablosu yok maalesef Televizyona da baglayabilecegimden şüpheliyim

Bilgisayar siyah ekrandayken açılırken yani f2 delete tuşuna devamlı basın sizin bios menüsü hangi tuşta bilmiyorum hangi tuştay sa devamlı basın o tuşâ
Denedim baya olmuyo hızlı bir açılış oluyo no signal diyo monitör sonra tak diye Windows ekrani geliyo

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,891
İsim
Emre Zengin
Hocam bu yöntemle de giremedim sizin dediğiniz ekran geldi uefi donanim arayuzu icin yeniden baslattim ama Windows başlangıç ekranı geldi tekrar

Hocam elimde DP kablosu yok maalesef Televizyona da baglayabilecegimden şüpheliyim
BIOS'a girebilirsen böyle girebileceğini düşünüyorum. HDMI kablosu ile televizyona bağlayıp bir dene hocam. Eğer olmazsa DP kablosu alıp kendi monitörüne bağlayıp tekrardan deneyeceksin.

Yusuf11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yusuf Tulan
BIOS'a girebilirsen böyle girebileceğini düşünüyorum. HDMI kablosu ile televizyona bağlayıp bir dene hocam. Eğer olmazsa DP kablosu alıp kendi monitörüne bağlayıp tekrardan deneyeceksin.
Hocam kabloda mi sıkıntı var nasıl bir etkileri var

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,891
İsim
Emre Zengin
Hocam kabloda mi sıkıntı var nasıl bir etkileri var
Bu sorunu yaşayan arkadaşlarda sorunu böyle çözdük hocam. Sorunun tam olarak neyden kaynaklandığını bilmiyorum ama. Dediğim gibi dene bakalım.

innata

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Onur Erçakır
Dediğim yöntemle biosa giremediysen o zaman aklıma bios yazılımında hata oluştuğu geliyor.
Benim bu noktada deneyeceğim 2 şey olur. 1-anakart üzerindeki jumper ile biosu varsayılan ayarlara getirip tekrar biosa girmeyi denemek. 2- 1 deki yöntem de fayda etmemişse anakartın sitesindeki en son bios versiyonunu indirip biosu güncellemek. Ancak biosa girmeden biosu güncellemek senin anakartta nasıl olur bilmiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,293
Üyeler
161,979
Son üye
Azrail Çakmakçı
Top Bottom