Bıos nasıl güncellenir?

Onurrqqw

80+
Reaksiyon skoru
11
Merhaba msı pro b850-s wıfı 6 anakartım var masaüstün de veya oyunlar da donma sorunları yaşıyorum. Özellikle sistemi yoran oyunlar da rust, cod warzone gibi oyunlar da. Bıos güncellemesi yapacağım fakat önemli bir konu olduğu için danışmak istedim. Köprü görevi görmesi icin önce ki sürümlerden indirmen gerekiyor diye okudum bir yer de anlamadım bu konuyu yardımcı olabilir misiniz? Güncel sürümüm ve sistem bilgilerim

Ekler

• IMG_6421.webp
    IMG_6421.webp
    23.6 KB · Hit: 15
şimdik köprü görevi muabbeti sürümümn aşırı gerideyse ve güncel sürüm yanında not oalrak yazıyorsa gereklidir. yapaz zekaya bios notlarına bakmasını söle köprü gereklimi değilmi söler ama genelde gerekmez.
göz gezdirdiğim akdarıyla köprü gerekmiyor.

ana kart modelinin sitesine gir görüntüsü model ismi aynı olduğundan emin ol.
destek kısmına tıkla ordan sürücüler bios sürücüleri kısmına gel.

en son sürümü boş bir usb belleğe kur.
usb belleğin içini normal silmek yerine garanti olsun diye rufus programı ile format atıp tazeliyorum ben sende öle yap.
rufusla sıfırlanmış usb yi sisteme tak.
indirdiğin son sürüm bios sıkıştırılmış olarak gelicek onu ayıkla.
ayıkaldıkdan sonraki kullanbilir halini formatlı usb belleğine at.
usb takılıyken msı da boot tuşu f11 di sanırım. pc açılırken f11 spamla ve boot menusune git oradan usb belleği seç içinde sadece bios olduğundan tek şey olucak seç ve bekle.

uyarı: bios update yapıcağın srıa elektrik kesintisi varmı kontrol et. planlanan bakım vs olmasın aynı gün riske atma anakart biosu gider yazdırmakla uraşırsın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bunu yaptıkdan sorna takılma sorunu geçmesse sıfırdan kurulum yap.

format at windowsu tekrar kur ve temiz bi driver kurulumu yap. genelde butarz sorunlar windowsun eksik hatalı kurumu yada driverların yanlış kurumundan olabiliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,198,274
Üyeler
190,339
Son üye
mahmutbilicii
Geri