Neler Yeni

Çözüldü✓ Bios pili olmadan bilgisayar kullanıyorum

Jkar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Doğukan
Hayır öyle demiyorum. Çıkartırken zorlandığı da oldu o esnada kırdınız galiba. Bios pilini çıkarırken yandaki gri demir kısımdan çıkartmazsanız zaten çıkmaz yada kırılır.

Ayrıca dediklerimi hatırlamıyorum. O zamanki psikolojime göre yazıyorum bazen. Ki muhtemelen bir ara baya kişinin bana yüklendiği zamana denk geldiniz muhtemelen.

Şöyle konunuz için konuşayım bios pili olmadan çalışır. Sadece bilgisayardan (daha detaylı anakarttan) güç kesilirse bios sıfırlanır sadece o kadar.

Ama eğer sizin bilgisayar şansı yoksa elektrikler kesildiğinde belli ram hızlarında çalışmayabilir (ki bir ara ram için OC yaparken bios pilini sök tak uğraşmamak için çıkarılı vaziyette kullanıyordum elektrik kesildi ve 3600mhz hızında boot etmemeye başladı.

Sorun olursa boot etmeme sorunu olur. Ki oda düzeltilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yoo hiçte küçük değilim üniversiteye giden bir gencim.
Biliyorsunuz ki "hiç de" doğru kullanım biçimidir.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Biliyorsunuz ki "hiç de" doğru kullanım biçimidir.
Burası technopat galiba. Yoksa ben mi yanlış anladım.

Ben oradan dediğinden bir şey anlamadım çünkü düzenlemeden önce baya değişik bir cümle vardı. Çok değiştirilmemiş ama şuanda daha fazla anlam çıkarılabiliyor.

Forum içinde Türkçe yazım kurallarına uymanız bizim için önemli! ama "de, da" ayır "nokta" koy gibi şeyleri zorunlu yapmıyoruz, çünkü forum kültürü yardımlaşma ve muhabbettir. Bir üyemizin bilgisayarı bozulunca o heyecanla forumumuza gelip süper bir imla kuralı ile konu açmasını beklemek haksızlık olur. Belli başlı gerekli yazım kurallarına uyun yeter.

Reaper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
Celal Can
Yoo hiçte küçük değilim üniversiteye giden bir gencim.

Ben oradan dediğinden bir şey anlamadım çünkü düzenlemeden önce baya değişik bir cümle vardı. Çok değiştirilmemiş ama şuanda daha fazla anlam çıkarılabiliyor.

"Dediğinizi çok anlamamakla birlikte size Türkçe öğrenmenizi tavsiye ediyorum öncelikle.

Galiba bios pili yuvasını kırdın (artık nasıl becerdiysen kimbilir.) Pil yuvasının fotosunu çek at." demeniz alıntıladığınız "forum kültürü yardımlaşma ve muhabbettir" sözleriyle çelişiyor. Yardım etmek istemişsiniz belli ki ancak bunun da bir üslubu vardır.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
"Dediğinizi çok anlamamakla birlikte size Türkçe öğrenmenizi tavsiye ediyorum öncelikle.

Galiba bios pili yuvasını kırdın (artık nasıl becerdiysen kimbilir.) Pil yuvasının fotosunu çek at." demeniz alıntıladığınız "forum kültürü yardımlaşma ve muhabbettir" sözleriyle çelişiyor. Yardım etmek istemişsiniz belli ki ancak bunun da bir üslubu vardır.
Farkındayım. O zamanlarda biraz zor zamanlardan geçiyordum. O zamanlardaki çoğu mesajım böyle kaba olabilir. Ki o zamanlarda bütünleme sınavlarından çıkmışım hoca sınavda baya bi kazık atmış. Sonuçlarında hele ne kazık atmış bir görsen.

Özellikle matematikçi sınavda alt riemann toplamında acaba neresini yanlış yaptımda 11 aldım oradan baya kafa takıktı.

Eğer kırıcı konuştuysam özür dilerim. Galiba konu sahibi ben düzeltmesini istediğimde düzeltip konuyu yükseltmiş. Bu yüzden biraz ben haksız çıktım.

AydNn

80+ Bronze
Farkındayım. O zamanlarda biraz zor zamanlardan geçiyordum. O zamanlardaki çoğu mesajım böyle kaba olabilir. Ki o zamanlarda bütünleme sınavlarından çıkmışım hoca sınavda baya bi kazık atmış. Sonuçlarında hele ne kazık atmış bir görsen.

Özellikle matematikçi sınavda alt riemann toplamında acaba neresini yanlış yaptımda 11 aldım oradan baya kafa takıktı.

Eğer kırıcı konuştuysam özür dilerim. Galiba konu sahibi ben düzeltmesini istediğimde düzeltip konuyu yükseltmiş. Bu yüzden biraz ben haksız çıktım.
sizin kötü zamanınız bizi ilgilendirmez o.O2

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
sizin kötü zamanınız bizi ilgilendirmez o.O2
O zaman niye bunları söylüyorsunuz. Ben yinede cevabımı verdim. Kâle alıpta cevap verseymiş belki devamında düzgünce söyleyebilirdim.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
galiba tekrardan ters zamanınız
Hayır. Aslında cevabı söyledim. Fakat ilk yazdıpımda kırdım diyordu. Bunu yapmak beceri maharet ister. Ekstra olarak yuvanın fotoğrafını istedim arkadaştan. Ona göre önerimi daha güzel yapacaktım ama cevap gelmedi.
Konu sahibi cevabını almış konu kapanmış. Gereken cevabı vermişsiniz. Kavga edip konuyu yükseltmeyin.
Aslında kavgaya gerek yok ama karşı tarafta ben varsam her daim kavga edecek birisi çıkıyor karşıma yapacak bir şey yok.

KrofeSSional

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
528
İsim
Kerem Taşdemir
Hayır. Aslında cevabı söyledim. Fakat ilk yazdıpımda kırdım diyordu. Bunu yapmak beceri maharet ister. Ekstra olarak yuvanın fotoğrafını istedim arkadaştan. Ona göre önerimi daha güzel yapacaktım ama cevap gelmedi.

Aslında kavgaya gerek yok ama karşı tarafta ben varsam her daim kavga edecek birisi çıkıyor karşıma yapacak bir şey yok.
Öncelikle yardımın için teşekkür ederim. Fotoğrafını çekebilmek için biraz uğraşmam gerekiyordu, benim için önemli olan zarar verir miydi bunu merak ediyordum. Zarar vermiyorsa bir sıkıntı yok.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dediğinizi çok anlamamakla birlikte size Türkçe öğrenmenizi tavsiye ediyorum öncelikle.

Galiba bios pili yuvasını kırdın (artık nasıl becerdiysen kimbilir.) Pil yuvasının fotosunu çek at.

Ama şöyle söyleyeyim hiçbir sıkıntı olmaz. Sadece prizden her çıktığında veya elektrik kesildiğinde bios ayarları sıfırlanır.

Edit: sonradan gönderi düzenlendiği için ilk satırı artık saymayın.

Ama yinede fotoğraf atmadı.
Kardeşimiz yanlışlıkla bir hata yapmış ve sorununa çözüm aramakta. Sen ise onu yerme peşindesin. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama insanlara nasıl davranman gerektiğini öğrenmen lazım. Zira bazı cümleler kırıcı olabiliyor. Lütfen saygı çerçevesinde konuşalım narsistlik yapmayalım. Üslubumuza dikkat edelim. Keyifli forumlar dilerim.

Bios pilini çıkarırken yanlışlıkla bir parçasını kırdım ve geri takamıyorum, bios pili olmadan kullanıyorum. Açılırken klavye mouse gelmiyor, bios pili olmadan bilgisayar kullanmak zararlı mı, ben bunu geri nasıl takabilirim.
Pilsiz de kullanabilirsin fakat her açılışta BIOS ayarlarını baştan yapman gerekebilir. Bu şekilde kullanmak zararlı değildir. Sadece vakit kaybettirir.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Kardeşimiz yanlışlıkla bir hata yapmış ve sorununa çözüm aramakta. Sen ise onu yerme peşindesin. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama insanlara nasıl davranman gerektiğini öğrenmen lazım. Zira bazı cümleler kırıcı olabiliyor. Lütfen saygı çerçevesinde konuşalım narsistlik yapmayalım. Üslubumuza dikkat edelim. Keyifli forumlar dilerim.

Pilsiz de kullanabilirsin fakat her açılışta BIOS ayarlarını baştan yapman gerekebilir. Bu şekilde kullanmak zararlı değildir. Sadece vakit kaybettirir.
Bu şekilde yazdım ki baya oldu bunu yazalı (konu yükseltildiği için yeni göndermişim gibi oluyor) ben direk yazdım bios pilini çıkarırken yuvayı kırmak zor bir ihtimaldir (ama kırılma ihtimalide az değil)

Yuvanın fotoğrafını göndersin bir hal çaresine bakarız diye söylemiştim. Şimdi zaten konu açıldıktan sonraları da mesaj gönderdiğim için cevap geldiğinde bu açıklamayı yapardım.

Tamam artık konu uzamasın kaba ve kırıcı geldiyse size özür dilerim. Zaten olaylar gerçekleştiği için üstünü çizdim yazıların.

Yine söylüyorum yuvanın fotoğrafını çeksin en azından takılabilecek hale getiririz.

KrofeSSional

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
528
İsim
Kerem Taşdemir

bu arada hiç bir cümleyle oynamadım sadece noktalama işaretlerini koydum :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,743
Üyeler
161,340
Son üye
Cavoo06
Top Bottom