Neler Yeni

BIOS Sıfırlama Sonrası Yüksek Sıcaklık

Pigasor

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
Barış Sayan
Arkadaşlar selamlar. Geçen saati yanlış göstersiğinden dolayı BIOS'u sıfırlayıp yeniden saati girdim. O günden bugüne PC'm daha sıcak çalışıyor. Örnek olarak şunu verebilirim: The Witcher 3 oynarken max 60 derecede görürken artık 70 dereceye kadar ulaşıyor. Bu sorun başka oyunlarda da var, örnek olarak Witcher'ı vermek istedim. CPB kapattığım halde sorun devam ediyor. Acaba hangi ayarı değiştirmeliyim? Aklıma başka bir şey gelmedi. Şimdiden teşekkürler. Özellikler:
Ryzen 3 3200G
Gigabyte A320M-S2H
GeIL 2x8 3000 MHz

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Arkadaşlar selamlar. Geçen saati yanlış göstersiğinden dolayı BIOS'u sıfırlayıp yeniden saati girdim. O günden bugüne PC'm daha sıcak çalışıyor. Örnek olarak şunu verebilirim: The Witcher 3 oynarken max 60 derecede görürken artık 70 dereceye kadar ulaşıyor. Bu sorun başka oyunlarda da var, örnek olarak Witcher'ı vermek istedim. CPB kapattığım halde sorun devam ediyor. Acaba hangi ayarı değiştirmeliyim? Aklıma başka bir şey gelmedi. Şimdiden teşekkürler. Özellikler:
Ryzen 3 3200G
Gigabyte A320M-S2H
GeIL 2x8 3000 MHz
uv yapmışsınızdır. bios sıfırlayınca stock ayarlara döndüğü için daha yüksek voltajla çalışıyordur.

Pigasor

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
Barış Sayan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
uv yapmışsınızdır. bios sıfırlayınca stock ayarlara döndüğü için daha yüksek voltajla çalışıyordur.
Hayır base clock olarak 3.6 GHz'de çalışıyordu.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
uv çalıştığı saat hızını etkilemez. sadece daha düşük voltajda çalışmasına yarar. ancak anakart a320ymiş. a320de uv olmuyor diye biliyorum o gözümden kaçmış.

Pigasor

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
Barış Sayan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
3.6 GHz sabit çalışıyorsa Core Performance Boost kapatmışsındır. BIOS sıfırlayınca da tekrardan devreye girmiştir.

Frekanslarına ve BIOS'taki ayarlarına dikkat et.

Has4nGodEx

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,861
İsim
Hasan Acar
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Burak Yalçınkaya
Instagram
buraqy_
Bu arkadaşimiz cok dogru söylemiş internetten cpu nuzun voldaj değerini öğrenip biostan onu ayarlayın benim de başıma geldi bu şekilde çözdüm

Pigasor

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
Barış Sayan
3.6 GHz sabit çalışıyorsa Core Performance Boost kapatmışsındır. BIOS sıfırlayınca da tekrardan devreye girmiştir.

Frekanslarına ve BIOS'taki ayarlarına dikkat et.
Hocam ilk mesajda belirttiğim gibi sıfırladıktan sonra CPB'yi elle kapattım. Ardından fan ayarlarını gerçekleştirdim ve en sonunda XMP'yi açtım.

Top Bottom