Neler Yeni

Çözüldü✓ BIOS süresini 37 saniyeden 8 saniyeye nasıl indirdim?

kyloitch

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,109
İsim
Cücümbiş
Konuyu bu sorunu yaşayan insanlardan bazıları bir umut bu konuyu bulursa faydalanır diye açıyorum.

Aralık ayında alınma sistemim 37 saniyede açılıyordu.

fe.png

Yaptığım ayarlar sayesinde bu süreyi 8 saniyeye indirebildim.

sdw.png

Mevzu ise çok basit. Sistemi Itopya'dan toplama bir şekilde sipariş etmiştim. Bu yüzden son sürüm BIOS'u yüklediklerini düşünmüştüm ancak 2 yıl önceki BIOS'u yüklemişler.

Aşağıdaki görselde 2 yıl önceki BIOS sürümümü görebilirsiniz.

fdd.png

Bu da şimdiki BIOS sürümüm. Meraklısına anakartım: Prime B650M-K

gr.png

BIOS'u son sürümüne güncelledim. Daha sonra bazı ayarlar yaptım ve bu sorunu çözdüm. Bunu tabii ki de kendi başıma yapmadım. Yapamazdım çünkü konuyla alakalı bilgim yoktu. Şans eseri güzel kalpli yardımsever bir arkadaş ( @ErdemmK ) bana denk geldi ve yardımcı olarak sorunumu çözüme kavuşturdu. Kendisine çok teşekkür ederim.

Konuşulan konuya bakmak isteyen için link bırakıyorum:

Yaptığım şeyleri şöyle en baştan anlatacak olursam:

1- BIOS'u beta sürümü olmayan son sürüme güncelledim.

2- BIOS'a girip Default ayarlar seçip kaydedip çıktım.

3- BIOS'a tekrar girip EXPO açıp kaydedip çıktım.

4- BIOS'a yine girdim, arama kısmına Memory Contex yazıp çıkan seçeneği Auto'dan Enable'ye çektim. Kaydetme aşamasına geldiğimde Power Down Mode'u da kendisi otomatik olarak Enable'ye çektiğini gördüm. Eğer bunu kendisi çekmiyorsa siz kendi elinizle Auto'dan Enable'ye çekin. Kaydedip çıktım.

5- Bilgisayar açılınca yeniden başlattım ve artık 8 saniye BIOS süresi olan bir bilgisayarım var.

İnşaallah işinize yarar.

Not: Sistemim AM5 bir sistem.

ErdemmK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Erdem
Konuyu bu sorunu yaşayan insanlardan bazıları bir umut bu konuyu bulursa faydalanır diye açıyorum.

Aralık ayında alınma sistemim 37 saniyede açılıyordu.

Alıntıyı görüntüle

Yaptığım ayarlar sayesinde bu süreyi 8 saniyeye indirebildim.

Alıntıyı görüntüle

Mevzu ise çok basit. Sistemi Itopya'dan toplama bir şekilde sipariş etmiştim. Bu yüzden son sürüm BIOS'u yüklediklerini düşünmüştüm ancak 2 yıl önceki BIOS'u yüklemişler.

Aşağıdaki görselde 2 yıl önceki BIOS sürümümü görebilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle

Bu da şimdiki BIOS sürümüm. Meraklısına anakartım: Prime B650M-K

Alıntıyı görüntüle

BIOS'u son sürümüne güncelledim. Daha sonra bazı ayarlar yaptım ve bu sorunu çözdüm. Bunu tabii ki de kendi başıma yapmadım. Yapamazdım çünkü konuyla alakalı bilgim yoktu. Şans eseri güzel kalpli yardımsever bir arkadaş ( @ErdemmK ) bana denk geldi ve yardımcı olarak sorunumu çözüme kavuşturdu. Kendisine çok teşekkür ederim.

Konuşulan konuya bakmak isteyen için link bırakıyorum:

Yaptığım şeyleri şöyle en baştan anlatacak olursam:

1- BIOS'u beta sürümü olmayan son sürüme güncelledim.

2- BIOS'a girip Default ayarlar seçip kaydedip çıktım.

3- BIOS'a tekrar girip EXPO açıp kaydedip çıktım.

4- BIOS'a yine girdim, arama kısmına Memory Contex yazıp çıkan seçeneği Auto'dan Enable'ye çektim. Kaydetme aşamasına geldiğimde Power Down Mode'u da kendisi otomatik olarak Enable'ye çektiğini gördüm. Eğer bunu kendisi çekmiyorsa siz kendi elinizle Auto'dan Enable'ye çekin. Kaydedip çıktım.

5- Bilgisayar açılınca yeniden başlattım ve artık 8 saniye BIOS süresi olan bir bilgisayarım var.

İnşaallah işinize yarar.

Not: Sistemim AM5 bir sistem.
Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Sorun yaşayan arkadaşlar içinde yararlı bir konu olmuş oldu.

Top Bottom