BIOS Update sonrası bilgisayar kilitlendi (BitLocker)

Wilot

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
180
Merhaba, bios update yaptım ve update sonrası Os: windows type: standart olan secure boot ayarı os: other type:custom olarak kendi kendine değiştiği için windows bitlocker ile kilitledi microsoft hesabım sadece bilgisayarımda açık bir de eski telefonumda açıktı ve 2FA vardı fakat işlemcisi yandığı için artık erişemiyorum ve bildirim harici hiç bir şekilde de microsoft hesabıma girmeme isin vermiyor. Şifre yenilesem bile hesaba giremiyorum hata veriyor. Kurtarma emaili var kod geliyor kodu giriyorum şifre sıfırla diyor sıfırlıyorum ama hesaba girdirtmiyor şifre ile gir dediğimde de hata veriyor giriş yapamazsın diye. Format atamam çünkü içinde önemli dosyalar var ve büyük dosyalar olduğu için bir yere yedeklememiştim de hemde zaten hdd yi yedekleme alanı olarak kullanıyordum. Nasıl çözebilirim bu durumu bilen yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?

Özel usb üstünden basit işletim sistemleri var açıyorsun oradan dosyalarının yedeklerini al format at derim.

Merhaba, bios update yaptım ve update sonrası Os: windows type: standart olan secure boot ayarı os: other type:custom olarak kendi kendine değiştiği için windows bitlocker ile kilitledi microsoft hesabım sadece bilgisayarımda açık bir de eski telefonumda açıktı ve 2FA vardı fakat işlemcisi yandığı için artık erişemiyorum ve bildirim harici hiç bir şekilde de microsoft hesabıma girmeme isin vermiyor. Şifre yenilesem bile hesaba giremiyorum hata veriyor. Kurtarma emaili var kod geliyor kodu giriyorum şifre sıfırla diyor sıfırlıyorum ama hesaba girdirtmiyor şifre ile gir dediğimde de hata veriyor giriş yapamazsın diye. Format atamam çünkü içinde önemli dosyalar var ve büyük dosyalar olduğu için bir yere yedeklememiştim de hemde zaten hdd yi yedekleme alanı olarak kullanıyordum. Nasıl çözebilirim bu durumu bilen yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?
Biosdan Control s basıp vmd controller çıkıp onu kapatirsan onarım moduna falan giriyordu diye biliyorum

Özel usb üstünden basit işletim sistemleri var açıyorsun oradan dosyalarının yedeklerini al format at derim.
Bilgisayarı açamadan usb ye nasıl işletim sistemi kurucam ufak bir sorun var sanki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biosdan Control s basıp vmd controller çıkıp onu kapatirsan onarım moduna falan giriyordu diye biliyorum
Pek bir şey anlamadım ama bakıcam da onarım modunda microsoft hesabıma erişip bitlocker kaldırabilecek miyim ki

Ayrıca direkt hdd kullanıyorum önemli dosyaları saklamak için vs ve yaklaşık 500gb(fazla da olabilir) dosyayı atabileceğim bir flashta yok :D

Bitlockeri kıramazsın.
Yüksek ihitmal c şifrelidir d değildir.

Bitlockeri kıramazsın.
Yüksek ihitmal c şifrelidir d değildir.
Hocam bir tarafta BitLocker diğer tarafta Microsoft Authenticator var. İkisinden birinden kısa bir sürede kurtulmam gerek bilgisayarı açabilmek için. Eğer bilgisayarı açamazsam da hotmail hesabıma erişimi tam anlamı ile kaybedeceğim şuan sadece bilgisayarda erişimim var o hesaba. C yi belki bir ihtimal formatlama şansım var projelerin son hallerini git versiyon kontrole eklediğimi umarak ama yine de bir çok kaybım olacak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,571
Üyeler
183,137
Son üye
1stanbuL
Geri