Bios ve Oyun Donma Problemi Hakkında.

rozablade

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
5

MSİ PRO B760M-P DDR4 Sistem bir anakarta sahibim. Dostlar selamlar uzun zamandır donanım pc içerisindeyim ve ilk defa çözüm sağlayamadığım bir problem ile karşılaşıyorum. 17 Temmuz günü win11 işletim sistemim güncelleme aldıktan sonra 16 dual ram li pc açılmadı.Tek ram'e düşüp sistem açılsada sonrasında xmp açık kapalı 2 ram ile sistem açılmamaya başladı.Bios Sürümünü Güncelledim 2023'ten 2025 Son versiyone geçiş yaptım ne olduysa buradan sonra oldu.Sistem 2 ram ile açılıyor ama bu seferde ses aktif değil ( Sürücüler Kurulu "Kaldırıp kuruldu windows son pack silindi sistem geri yükleme yapıldı vs ses çıkıyor ama ekolazerdan fullediğimde %1 gibi ses gelmekteydi.)Yabancı forumlarda dolaşırken bunun son sürüm bios versiyonundan kaynaklı olduğunu gördüm 1 alt versiyona düştüm ses sorunum giderildi ve sorunsuz kullanıyorum ama gelelim bu sefer CS:GO oyunu açılır açılmaz arayüzde donma ve kasmalar siyah ekranda kalmalarla karşılaştım.Ekran kartı sürcüsünü kaldırıp 13600K nın kendi onboard ekran kartında oynadığımda dona donada olsa sorun yok siyah ekran ve oyundan atma kitlenme gibi durum yok harici ekran kartına geçtiğimde sürcüsünü dahi eski/yeni birkaç paketi denememe rağmen bu donmanın önüne geçemedim.Şuan win10 pro yüklü sorun devam ediyor kafayı yicem ben hayatımda ilk defa böyle bir şey ile karşılaştım.İlk soruna sebep olan sürüme dönmek istesemde şuan BİOS eski versiyona dönmemekte maalesef.

Geri