BIOS Virüsü Olabilir Mi?

Reaksiyon skoru
13
Merhabalar,

PC'me format atmama rağmen garip olaylar oluyor. Yeni bir SSD almama rağmen pc 20 sn'de açılıyor. Aniden donabiliyor. Programlar stabil çalışmıyor, hatalar verebiliyor, yavaşlıyor. Fotoğraflar dahi bazen açılmıyor, hata veriyor, program kapanıyor. Bazen sistem ışıkları gidiyor. Ping aniden yükseliyor, reset atıyorum düzeliyor.

Yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Korsan windows kullanmanın zararı olabilir mi ? :) Vaktinde korsan şekilde cracklemiştim. Hala bios'a tanımlı.

Fikri olan var mı?

Merhabalar,

PC'me format atmama rağmen garip olaylar oluyor. Yeni bir SSD almama rağmen PC 20 sn'de açılıyor. Aniden donabiliyor. Programlar stabil çalışmıyor, hatalar verebiliyor, yavaşlıyor. Fotoğraflar dahi bazen açılmıyor, hata veriyor, program kapanıyor. Bazen sistem ışıkları gidiyor. Ping aniden yükseliyor, reset atıyorum düzeliyor.

Yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Korsan windows kullanmanın zararı olabilir mi ? :) Vaktinde korsan şekilde cracklemiştim. Hala bios'a tanımlı.

Fikri olan var mı?
Dediklerinizin hepsini bir virüs yapacağını düşünmüyorum fakat aniden ping yükselmesini virüs varken yaşıyordum format attığımda düzelmişti.Farklı disk varsa onu takıp deneyin.

BIOS'u sıfırlamak için bilgisayardaki tüm elektrik bağlantılarını kesip BIOS pilini çıkarıp 5 dk bekleyin. Ondan sonra BIOS'unuzu güncelleyin.

Merhabalar,

PC'me format atmama rağmen garip olaylar oluyor. Yeni bir SSD almama rağmen PC 20 sn'de açılıyor. Aniden donabiliyor. Programlar stabil çalışmıyor, hatalar verebiliyor, yavaşlıyor. Fotoğraflar dahi bazen açılmıyor, hata veriyor, program kapanıyor. Bazen sistem ışıkları gidiyor. Ping aniden yükseliyor, reset atıyorum düzeliyor.

Fikri olan var mı?
Korsan Windows sıkıntı, keşke yapmasaydın be.
Kaldırmak için bunları deneyebilirsin:
1- "-C:\Windows" klasörüne gir, en alta in.
Orası .exe ve .dll dosyalarının olduğu yer.
SECOH-QAD.exe ve SECOH-QAD.dll görürseniz bunları silin.
Ya da değişik harfli ne gördüysen sil.

2- Sonra görev zamanlayıcıyı aç.
KMS adında bir şeyler vardır, onu bul.
Klasörün içinde veya kitaplığının içinde olabiliyor.
Bulduktan sonra sağ tıkla ve sil.
1599175689794.png

3- Daha sonra CMD'yi yönetici olarak aç ve sırasıyla bu kodları gir:

"slmgr.vbs /upk"
"slmgr.vbs /cdns"

4- Bilgisayarı yeniden başlat, böylelikle crack Windows ve lisansın kalkar.
Ondan sonra tekrar temiz bir format at, format atmadan önce BIOS'da iken.
SATA ayarının AHCI modda olduğuna emin olun, IDE olmasın.
UEFI olarak kurun, kurduktan sonra fast boot açmayı da unutmayın.

SSD marka ve model nedir?

HyperX Fury 3D 480 GB

Daha önce Kingston 120 GB SSD kullanıyordum. Windows'un geç açılması, fotoğrafları açmaya kalktığımda okuma esnasında hatalar vermesi ve donma problemleri olunca Hyperx Fury'e win kurdum; aynı problemleri bu diskte de yaşadım. Belli ki diskten değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Korsan Windows sıkıntı, keşke yapmasaydın be.
Kaldırmak için bunları deneyebilirsin:
1- "-C:\Windows" klasörüne gir, en alta in.
Orası .exe ve .dll dosyalarının olduğu yer.
SECOH-QAD.exe ve SECOH-QAD.dll görürseniz bunları silin.
Ya da değişik harfli ne gördüysen sil.

2- Sonra görev zamanlayıcıyı aç.
KMS adında bir şeyler vardır, onu bul.
Klasörün içinde veya kitaplığının içinde olabiliyor.
Bulduktan sonra sağ tıkla ve sil.
Alıntıyı görüntüle

3- Daha sonra CMD'yi yönetici olarak aç ve sırasıyla bu kodları gir:

"slmgr.vbs /upk"
"slmgr.vbs /cdns"

4- Bilgisayarı yeniden başlat, böylelikle crack Windows ve lisansın kalkar.
Ondan sonra tekrar temiz bir format at, format atmadan önce BIOS'da iken.
SATA ayarının AHCI modda olduğuna emin olun, IDE olmasın.
UEFI olarak kurun, kurduktan sonra fast boot açmayı da unutmayın.

Hocam çok teşekkürler, KMS böyle şeylere sebebiyet verebilir mi bilemedim ama deneyeceğim.

Son düzenleme:
HyperX Fury 3D 480 GB

Daha önce Kingston 120 GB SSD kullanıyordum. Windows'un geç açılması, fotoğrafları açmaya kalktığımda okuma esnasında hatalar vermesi ve donma problemleri olunca Hyperx Fury'e win kurdum; aynı problemleri bu diskte de yaşadım. Belli ki diskten değil.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam çok teşekkürler, KMS böyle şeylere sebebiyet verebilir mi bilemedim ama deneyeceğim.
Hem de ne verir kardeşim benim eski laptopa p**no virüsü girmişdi.

aga o bendede vardı çok kötü hissettiriyor hele bide ailen varken tak diye çıkıyor önüne 😅
Ben o reklamlar çıktığı zaman babam yanımdaydı bişe dememişdi sonuçta reklam virüsüydü.

ben o zaman masum bir aile çocuğuydum onlar ne onu bile bilmiyordum .d
Virüs çok da umrumda değildi çıkarsa kapatırdım ama oyun oynarken çıkınca oyun bi donuyo varya... Laptop HDD olduğu için de alt tab yapmak baya sürüyordu. Ve bu da değil ram 4gb dı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,192,026
Üyeler
189,201
Son üye
Lyca
Geri