Neler Yeni

BIOS'ta bunlar nedir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
alperen
A7B8F612-FE9F-4A55-9AD0-7E3F3A5EBD74.jpeg

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    2.7 MB · Hit: 121

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,615
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Hangisi la? Merak ettiğin hangisi varsa onu söyle, hepsini teker teker açıklamaya uğraşasım gelmedi.

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,017
İsim
Yasin
Hd audio controller anakartın üzerindeki ses kartıdır. Harici olarak ses kartı takanlar için off durumuna getirme imkanı vardır sende on olarak kalsın. CSM işletim sistemini nereden alacağını gösteriyor uefi olarak kalsın. Ahci depolama birimiyle ilgili bir şey ne olduğunu bilmiyorum ama ahci olması öneriliyor. Erp ready pcyi kapattığında bile usb portlarına güç gidiyor. Orada S4+S5 diye bir seçenek olması lazımdı onu seçersen pcyi kapattığında usb portlarınında gücü kesilir.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,615
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
csm/uefi
ahcı/raid
Dostum CSM/UEFI ayarı UEFI'de kalsın.
Eğer CSM yaparsan Legacy olarak boot etmek zorunda olursun, UEFI varken de Legacy'e gerek yok.
AHCI/RAID ise AHCI'de kalsın.
O SATA'nın kullandığı protokol, RAID ise türleri olan bir şey, mesela 2 diski birleştirip 1 disk yapma gibi.

Dark Lightning

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,562
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
-
Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
alperen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer CSM yaparsan Legacy olarak boot etmek zorunda olursun, UEFI varken de Legacy'e gerek yok.
O SATA'nın kullandığı protokol, RAID ise türleri olan bir şey, mesela 2 diski birleştirip 1 disk yapma gibi.
Hd audio controller anakartın üzerindeki ses kartıdır. Harici olarak ses kartı takanlar için off durumuna getirme imkanı vardır sende on olarak kalsın. CSM işletim sistemini nereden alacağını gösteriyor uefi olarak kalsın. Ahci depolama birimiyle ilgili bir şey ne olduğunu bilmiyorum ama ahci olması öneriliyor. Erp ready pcyi kapattığında bile usb portlarına güç gidiyor. Orada S4+S5 diye bir seçenek olması lazımdı onu seçersen pcyi kapattığında usb portlarınında gücü kesilir.
lan option ROM nedir peki

Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
alperen

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,615
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop

Trexsons

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Aaa bios tan uefi falan yapabiliyormuyuz. Benim ki şu an mbr ilk fortmatlarken eskiden uefi açın falan demişti o zaman pek bilgim olmadığı için mbr olarak yazdırmıştım falan. Benimki de belki mbr de kalmıştır.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,615
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Aaa bios tan uefi falan yapabiliyormuyuz. Benim ki şu an mbr ilk fortmatlarken eskiden uefi açın falan demişti o zaman pek bilgim olmadığı için mbr olarak yazdırmıştım falan. Benimki de berki mbr de kalmıştır.
Anakart UEFI destekliyorsa zaten bir şey yapmana gerek yok, UEFI boot edersin.
Ama gidip de MBR/Legacy kurduktan sonra o ayarı UEFI'ye çekersen yine MBR/Legacy olarak kalır.
UEFI olarak Windows kurmadıysan tekrardan Windows kurman gerekiyor ama bu sefer UEFI olarak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,087,404
Üyeler
172,830
Son üye
Georges St-Pierre
Top Bottom