alperen533
80+
- Reaksiyon skoru
- 107
csm/uefiHangisi la? Merak ettiğin hangisi varsa onu söyle, hepsini teker teker açıklamaya uğraşasım gelmedi.
Hd audio controller anakartın üzerindeki ses kartıdır. Harici olarak ses kartı takanlar için off durumuna getirme imkanı vardır sende on olarak kalsın. CSM işletim sistemini nereden alacağını gösteriyor uefi olarak kalsın. Ahci depolama birimiyle ilgili bir şey ne olduğunu bilmiyorum ama ahci olması öneriliyor. Erp ready pcyi kapattığında bile usb portlarına güç gidiyor. Orada S4+S5 diye bir seçenek olması lazımdı onu seçersen pcyi kapattığında usb portlarınında gücü kesilir.
Dostum CSM/UEFI ayarı UEFI'de kalsın.csm/uefi
ahcı/raid
Csm/uefi: seninki şuan uefi yani senin pc yeni nesil uefi destekliyor buda win 10 kurulumunda işe yarar csm yerine uefi win10 kurucaksın daha modern.csm/uefi
ahcı/raid
Dostum CSM/UEFI ayarı UEFI'de kalsın.
Eğer CSM yaparsan Legacy olarak boot etmek zorunda olursun, UEFI varken de Legacy'e gerek yok.
AHCI/RAID ise AHCI'de kalsın.
O SATA'nın kullandığı protokol, RAID ise türleri olan bir şey, mesela 2 diski birleştirip 1 disk yapma gibi.
lan option ROM nedir pekiHd audio controller anakartın üzerindeki ses kartıdır. Harici olarak ses kartı takanlar için off durumuna getirme imkanı vardır sende on olarak kalsın. CSM işletim sistemini nereden alacağını gösteriyor uefi olarak kalsın. Ahci depolama birimiyle ilgili bir şey ne olduğunu bilmiyorum ama ahci olması öneriliyor. Erp ready pcyi kapattığında bile usb portlarına güç gidiyor. Orada S4+S5 diye bir seçenek olması lazımdı onu seçersen pcyi kapattığında usb portlarınında gücü kesilir.
Ağ üzerinden boot etmek için gerekli olan firmware o, açmanı gerektirecek bir şey yok.lan option ROM nedir peki
Ağ üzerinden boot etmek için gerekli olan firmware o, açmanı gerektirecek bir şey yok.
@Yasin / EsquaReD![]()
bu ikisi nedir abi açık mı olsunlar
Dostum ilk ayar CPU fanının hatası ile ilgili, diğeri ise güç tasarrufu, kapalı iken güç iletimi falan işte.Alıntıyı görüntüle
bu ikisi nedir abi açık mı olsunlar
Aaa bios tan uefi falan yapabiliyormuyuz. Benim ki şu an mbr ilk fortmatlarken eskiden uefi açın falan demişti o zaman pek bilgim olmadığı için mbr olarak yazdırmıştım falan. Benimki de belki mbr de kalmıştır.Dostum CSM/UEFI ayarı UEFI'de kalsın.
Eğer CSM yaparsan Legacy olarak boot etmek zorunda olursun, UEFI varken de Legacy'e gerek yok.
AHCI/RAID ise AHCI'de kalsın.
O SATA'nın kullandığı protokol, RAID ise türleri olan bir şey, mesela 2 diski birleştirip 1 disk yapma gibi.
Anakart UEFI destekliyorsa zaten bir şey yapmana gerek yok, UEFI boot edersin.Aaa bios tan uefi falan yapabiliyormuyuz. Benim ki şu an mbr ilk fortmatlarken eskiden uefi açın falan demişti o zaman pek bilgim olmadığı için mbr olarak yazdırmıştım falan. Benimki de berki mbr de kalmıştır.