BİOSTA HATA YAPTIM KLAVYE MOUSE ÇALIŞMIYOR

Reaksiyon skoru
57
Merhaba herkese sorunu baştan aşa anlatıyorum ben bilgisayarımı kapatınca kulaklığın ışığı hala yanıyordu bende internetten araştırdım ve kapatmayı buldum biosa girdim biosdan dediğim gibi kapattım ama bilgisayarı açtım ve şuan klavye ile mouse çalışmıyor lütfen yardımcı olur musunuz biosa falan da giremiyorum masaüstü pc lütfen yardımcı olun klavye ve mouse çalışmıyor.

Kasanın yan kapağını aç anakartın üzerinde gümüş renginde parlak bir pil olacak onu dikkatlice tornavida ile çıkar 10 saniye bekle geri tak sorun çözülecektir. Bu işlem bios'u sıfırlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

BİOS pilini çıkar ve 15 dakika bekle.
15 dakika?! 15 saniye olacaktı o.

BİOS pilini çıkar ve 15 dakika bekle.
Kasanın yan kapağını aç anakartın üzerinde gümüş renginde parlak bir pil olacak onu dikkatlice tornavida ile çıkar 10 saniye bekle geri tak sorun çözülecektir. Bu işlem bios'u sıfırlar.

Başka bir çözümü yok mu ona göre yapacağım.

10 Saniyede ram bile de-şarj olmaz. 15 Dakika bile bazen yeterli olmayabilir. Bu işlemi yaparken "Power" tuşuna basmak akımı de-şarj etmek için gereklidir.

Başka bir çözümü yok mu ona göre yapacağım.
Hayır.

10 Saniyede ram bile de-şarj olmaz. 15 Dakika bile bazen yeterli olmayabilir. Bu işlemi yaparken "Power" tuşuna basmak akımı de-şarj etmek için gereklidir.

Hayır.
Tamam yapıyorum.

Hayır.
Hayır 10 saniye yeterlidir çok defa deneyimledim 10 saniye fazlasıyla yeterli oluyor lütfen tecrübeniz yok ise yanlış bilgi vermeyin.

Tamam yapıyorum.
10 saniye beklemen yeterli olacaktır pili çıkarınca.

Hayır 10 saniye yeterlidir çok defa deneyimledim 10 saniye fazlasıyla yeterli oluyor lütfen tecrübeniz yok ise yanlış bilgi vermeyin.

10 saniye beklemen yeterli olacaktır pili çıkarınca.
Kabloları çıkartayım mı?

Hayır.
15 dakika çok fazla o kadara gerek yok.

15 dakika çok fazla o kadara gerek yok.
Geçen PSU'yu kabından çıakrmıştım sistemi kapatmamadan yaklaşık 10-15 dakika geçmişti, PSU akım girişlerine dokunduğumda elektirik olduğunu anladım akım çoğu zamana de-şarj olmuyor. Normalde 10 saniye yeterli oluyor fakat tüm akımı atarsak daha iyi oluyor.

Merhaba herkese sorunu baştan aşa anlatıyorum ben bilgisayarımı kapatınca kulaklığın ışığı hala yanıyordu bende internetten araştırdım ve kapatmayı buldum biosa girdim biosdan dediğim gibi kapattım ama bilgisayarı açtım ve şuan klavye ile mouse çalışmıyor lütfen yardımcı olur musunuz biosa falan da giremiyorum masaüstü pc lütfen yardımcı olun klavye ve mouse çalışmıyor.
Başka çözüm var, iletken bir madde al (tornavidanın ucu) ana kartının üstünde; alt kısmında “CMOS” yazan iki pin olacaktır, onlara dokundur (PC fişten çekiliyken) ve geçer, sonra tekrardan Bios ayarlarını yap(XMP gibi).

Hayır.
Yanlış bir bilgi, elektrik akımının gitmesi RAM’lerinin sıfırlanması için yeterlidir. Bir yanlış bilgi daha, CMOS pinleriyle aynısını yapabiliyorsun.

Geri