Bıosum yandı ve ssd bozuldu

Reaksiyon skoru
1
Bıosum yandı ve ssd bozuldu bende ssd yi garantiye yolladım bıosu yaptırmak için tamirciye verdim yaptık dediler aldım eve getirdim ve ssd hala garantide ama bıos yapılmıs olsa bıos ekranına girebilmem lazım diye biliyorum ama siyah ekranda kalıyor ne yapmalıyım tamircide 4.9 puanlı bi yerdi geri goturmelimiyim yoksa normalmı anlamadım

Tamircide neden kontrol ettrimedin, orda denetebilirdin... sorması ayıp değilse kaç para verdin tamir işlerine?

Eğer senin diğer parçalarda sorun yoksa bios ekrana görüntü vermeli idi, bunu tamirciye bir sor, orda bir deneyin, eğer orda çalışırsa senin remler veya güç kaynağın filan da arızalanmış olabilir. Zaten ssd bozan bir durum remleri de yakmış olabilir... Ne yaptın, anakarta 220 volt mu direkt verdin de hepsi yandı böle :P

Kaç para verdiniz hocam tamirciye ayıptır sorması ? Elinizde fiş falan varsa tekrar götürün, güzelce dillendirin problemlerinizi, neden bizim insanlarımızın bir coğunluğu baştan savma iş yapıyorlar, yazık günah.

Eğer senin diğer parçalarda sorun yoksa bios ekrana görüntü vermeli idi, bunu tamirciye bir sor, orda bir deneyin, eğer orda çalışırsa senin remler veya güç kaynağın filan da arızalanmış olabilir. Zaten ssd bozan bir durum remleri de yakmış olabilir... Ne yaptın, anakarta 220 volt mu direkt verdin de hepsi yandı böle :p
Hayır en bastan anlatıyım pc düzgün çalısıyordu 2 dk baska odaya gittim geldigimde bıos ekranındaydı çıkmaya çalıstıgımda geri bıos atıyordu bende bıos pilini çıkardım taktım ekran gitti gelmedi bende arıza tespit için dedigim tamirciye gotürdüm ssd bozuk bide bıos yanmıs dediler bende ssdnın garantisi oldugu için garantiye yolladım bıosu orda yapılsın diye bıraktım adamlar kontrol ettiginde baska biseyde sıkıntı yok demislerdi ram be guç
kaynagında sıkıntı yok yani
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kaç para verdiniz hocam tamirciye ayıptır sorması ? Elinizde fiş falan varsa tekrar götürün, güzelce dillendirin problemlerinizi, neden bizim insanlarımızın bir coğunluğu baştan savma iş yapıyorlar, yazık günah.
1000 verdim bıos için

Son düzenleme:
Hayır en bastan anlatıyım pc düzgün çalısıyordu 2 dk baska odaya gittim geldigimde bıos ekranındaydı çıkmaya çalıstıgımda geri bıos atıyordu bende bıos pilini çıkardım taktım ekran gitti gelmedi bende arıza tespit için dedigim tamirciye gotürdüm ssd bozuk bide bıos yanmıs dediler bende ssdnın garantisi oldugu için garantiye yolladım bıosu orda yapılsın diye bıraktım adamlar kontrol ettiginde baska biseyde sıkıntı yok demislerdi ram be guç
kaynagında sıkıntı yok yani

1000 verdim bıos için
Yazık günah ya şu paralara bak, dediğim gibi güzelce sorununuzu belirtin ve tekrar teslim edin hocam anakartı yaptırdığınız yere, para kolay kazanılmıyor.

Bu laptop değil değil mi? Bildiğimiz anakart ve pc şeklinde bilgisayar...?

Bu laptop değil değil mi? Bildiğimiz anakart ve pc şeklinde bilgisayar...?
Laptop degil kasa

Yazık günah ya şu paralara bak, dediğim gibi güzelce sorununuzu belirtin ve tekrar teslim edin hocam anakartı yaptırdığınız yere, para kolay kazanılmıyor.
Haklısınız oyle yapıcam

Laptop degil kasa
Kasalarda genelde anakartta eproom filan yanması baya zor bir iş, genelde cmos reset atarak bios geri geliyor... Sanırım tamirci yalan söylemiş, yani emin olamayız ama kasa anakartlarında bir çok geri getirme özelliği olur biosların... Eski laptoplarda ise bios eproom yanarsa ona 1000 TL genelde isterler fakat senin anakart yeni seri ise ve veya bios kurtarma özelliği varsa boşuna para vermiş olabilirsin.

Kasalarda genelde anakartta eproom filan yanması baya zor bir iş, genelde cmos reset atarak bios geri geliyor... Sanırım tamirci yalan söylemiş, yani emin olamayız ama kasa anakartlarında bir çok geri getirme özelliği olur biosların... Eski laptoplarda ise bios eproom yanarsa ona 1000 TL genelde isterler fakat senin anakart yeni seri ise ve veya bios kurtarma özelliği varsa boşuna para vermiş olabilirsin.
Asus A620M-K anakartım bıos kurtarma nasıl oluyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,778
Üyeler
188,476
Son üye
Robert Charlie
Geri