Merhaba,
Anakartının son BİOS sürümüne baktım. 2008'de çıkmış sonuncu. Sürümü 1501 BİOS'a gir kontrol et ondan sonra güncelle.
ilk olarak videodaki gibib bir bios yok sistemimde ve biosun son sürümü yüklü olmadığı için güncellemeye gittim ama tam bir cevap bulamadım.Bu video yardımcı olucaktır :
Güncelleme diyecektim ama Biosuna tam 14 güncelleme gelmiş.P5PE-VM adı altında eski bi anakartım var ve biosu nasıl güncelleyebileceğimi bulamadım. Yardım eder misiniz? (Asus)
Anakart BİOS arayüzün eski sistem mi ? Yani mavi olan her tarafı. Ben şöyle ufak bahsedeyim. Önce bir flaş belleği al formatla. İçine Anakartın sitesine gir BİOS dosyasını al. Bu Asuslarda cap uzantılı olur. Daha sonra BİOS'da tool sekmesine gir. Zaten orada görürsün. Sende tek seçenek vardı. İlgili seçeneği seçip, Usb de bulunan dosyayı aç veya yükle diyeceksin. Bazen oku yazar. Tabi ilgilizce yazar.P5PE-VM adı altında eski bi anakartım var ve biosu nasıl güncelleyebileceğimi bulamadım. Yardım eder misiniz? (Asus)
Anakartınızın en güncel BIOS sürümü 1501, 25.08.2008 tarihinde hazırlanmış.
Buradan indirebilirsiniz:
güncellemeyi indirdim fakat nasıl kuracağımı bilmiyorumGüncelleme diyecektim ama Biosuna tam 14 güncelleme gelmiş.
masmavi değil 2010 bioslarına benzer gri bil ekranı var arada da mavi şeritlerAnakart BİOS arayüzün eski sistem mi ? Yani mavi olan her tarafı. Ben şöyle ufak bahsedeyim. Önce bir flaş belleği al formatla. İçine Anakartın sitesine gir BİOS dosyasını al. Bu Asuslarda cap uzantılı olur. Daha sonra BİOS'da tool sekmesine gir. Zaten orada görürsün. Sende tek seçenek vardı. İlgili seçeneği seçip, Usb de bulunan dosyayı aç veya yükle diyeceksin. Bazen oku yazar. Tabi ilgilizce yazar.
güncellemeyi indirdim fakat nasıl kuracağımı bilmiyorum
zip dosyasının içindekileri USB belleğinize atın.afudos /iP5PE1501.ROM