Max 6500tl Anakart Önerisi

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
6500
İşlemci:Ryzen 5 3600
Ekran kartı:Gigabyte gtx 1660s gaming oc
Ramler 2x8gb
Eski anakartım b450m s2h tı ve biosu güncellerken çıkan sorun sonrası bozuldu. Yeni anakart almayı düşünüyorum ama ddr4 devri biticeği için ilerde sistemi yükselteceğimi çok sanmıyorum 2yıl beni rahat götürsün istiyorum. Kasam gamepower warcry 6argb fanı ve kontrolcüsü var ama önceki anakartımda argb desteği olmadığından sadece random şekilde ışıklsrı yanıyodu. Aradığım özellikler argb girişi olsun ve yine biosu güncellerken sorun olmasın (bios koruması veya flash bios gibi) ve 2 sene sonra ddr5e geçeceğim zaman ikince el piyasası olsun kolay satayım. Msi b550a pro(6000tl) msi b550m pro vdh wifi(5300tl) veya asus prime b550m k(4600tl) düşünüyorum içime en sinen b550a pro oldu sizce hangisini almalıyım ya da ayrı bi öneriniz var mıdır

AÇIKCASI
Bu sisteme pahalı bir anakart almaktansa
eğer dahili wifi da şart değilse
alırım fiyat performans bir anakart
bütçe ile anakart fiyat farkı ile işlemcimi yükseltirim daha iyi

1
evet ups yoksa ve bios güncellerken elektirik kesintisi filan olursa dert ama
her Allahın günü bios güncellemiyorsun ve bu şanssızlık çok nadir başa gelir

2
ilerde satarken satabileceğim bir anakart olsun diyorsun ama
zaten sistemi satacaksın tamamen
sistemi satmasan bile
anakart işlemci ram 3 lüsünü satacaksın

ilerde am4 ikinci el bir sistemi kim alır
biraz daha koyup am5 sistem almaya dahi bütçesi olmayan alır

özellikle benim çok aşırı performansta işim yok
gülük işi görsün cs valo oynatsın kitlesi alır

bu kitlede misal
elindeki 3600 işlemci + üst seviye b550 mi desen
a520 anakart + 5600 işlemci mi desen

ikinci seçeneği seçer
bu yüzden ben olsam

alırım anakartı uygun fiyatlı
mevcut işlemcimle bi kullanırım kurarım sistemi
sonrasında ikinci elden 5600 arayışına geçerim
sıfır aşırı pahalı

ikinci el test etme imkanın olan bir işlemci alırsın uygun fiyat bulunca
herhangi bir sorun olacağını sanmamm ama elindeki işlemciyi satmadan aldığın için test sonucunda işlemcide sorun çıkarsa geri gönderirsin
eski işlemcinle devam edersin bir tane daha bulana kadar

bence ideal denge fiyat performans bir kart
ve daha iyi bir işlemci yükseltmesi

İşlemci:Ryzen 5 3600
Ekran kartı:Gigabyte gtx 1660s gaming oc
Ramler 2x8gb
Eski anakartım b450m s2h tı ve biosu güncellerken çıkan sorun sonrası bozuldu. Yeni anakart almayı düşünüyorum ama ddr4 devri biticeği için ilerde sistemi yükselteceğimi çok sanmıyorum 2yıl beni rahat götürsün istiyorum. Kasam gamepower warcry 6argb fanı ve kontrolcüsü var ama önceki anakartımda argb desteği olmadığından sadece random şekilde ışıklsrı yanıyodu. Aradığım özellikler argb girişi olsun ve yine biosu güncellerken sorun olmasın (bios koruması veya flash bios gibi) ve 2 sene sonra ddr5e geçeceğim zaman ikince el piyasası olsun kolay satayım. Msi b550a pro(6000tl) msi b550m pro vdh wifi(5300tl) veya asus prime b550m k(4600tl) düşünüyorum içime en sinen b550a pro oldu sizce hangisini almalıyım ya da ayrı bi öneriniz var mıdır
Hocam b650 force al geç. Bütçendeki en iyi anakart.

Ama şöyle de bi olay var. Sisteminize yeniden 2.elden b450 m s2h çekip 1.5-2k ya neden işlemciyi 5 5600 yapmak yerine anakartı bu kadar pahalı alıyorsunuz? Zaten 6500k seviyesinde bir anakarta ihtiyacınız yok. 5070ti dahi besliyo bu anakart attığım :D. Bence önerimi bir gözden geçirin derim.

Bilgilendirme: 2.elde 1750 tl ye b450m s2h anakart var. Testleri yapılıp pazarlıkla 1500 e rahat alınabilir.

Ayrıca yine 2.elde 4300 tl ye fanlı ve kutulu idi sanırsam 5 5600 var. 4000tl ye testleri yapılıp alınabilir Pazarlıkla.
5500 e kapatırsınız. Bütçeniz 6500 dü. Ancak hepsini harcamaya gerek yok. Ben 2.el işlemci almam derseniz de 5 5600 ün sıfırı 5800. Bütçenizi 7300 e arttırmanız gerekir en iyi ihtimalle. 2.el almanız bir tavsiye değil. Ancak öneridir. Ben olsam yapacağım şeyi söylüyorum.
Ayrıca dediğim gibi b450m s2h dan yüksek anakarta ihtiyacınız yok o sistemde.

Son düzenleme:
Argb ve bios güvenliği benim için çok da önemli olmasa da aradığım özellikler. Ayrıca yukarıda sistemi yükseltmeyi düşünmüyorum demiştim de sonradan düşününce belki de yükseltebilirim. Genelde cs oynuyorum fpsde çok sıkıntı çekmiyorum eğer seneye falan fpsde sorun yaşarsam ve ddr5 fiyatları bu şekilde uçuk kalmaya devam ederse işlemci ve gpuda da upgrade e gidebilirim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,210,577
Üyeler
195,403
Son üye
orçun_
Geri