BİOSUMUN GÜNCEL OLDUĞUNU NERDEN ANLAYABİLİRİM?

Poyraz Efendi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,260
Selam dostlar,
bende b450m s2h anakart var.1 hafta önce sistemi kurdum ama bios güncel mi bilmiyorum.Güncel değilse nasıl güncellerim ve ram ayarlarını nasıl yaparım?

Hocam öncelikle biosa girip bios sürümünüze bakın sonra anakartın sitesine girip yeni bir sürüm varmı diye bakın ramlar için ise biosa girip XMP açmanız yeterlidir.

Hocam öncelikle biosa girip bios sürümünüze bakın sonra anakartın sitesine girip yeni bir sürüm varmı diye bakın ramlar için ise biosa girip XMP açmanız yeterlidir.
hocam anakartın sitesinden en yenisi ne bulamadım f50 diyor sürüme

hocam anakartın sitesinden en yenisi ne bulamadım f50 diyor sürüme
F51 var ondan daha yeni olan F60e var.
F51'e güncelleyebilirsiniz, F60e beta bir sürüm olduğu için güncellemenizi önermiyorum.
Bir flashbellek bulun, BIOS dosyasını bilgisayara indirin, indirilen dosyanın içindeki ana BIOS dosyasını flashbelleğe atın.
Sonra bilgisayarı yeniden başlatıp BIOS ekranından Q-FLASH sekmesine gelin.
Buradan BIOS dosyanızı seçin ve güncellemeye başlaması için herhangi bir tuşa basın, yükleme 2 ile 5 dakika arasında sürecektir.
Yükleme anında elektrik kesilirse anakart servislik olabilir.
Ram ayarlarını ise XMP yani Extreme Memory Profile kısmından Profile 1 yaparak ramlerinizi tam performans kullanabilirsiniz.

Bende de s2h var ben güncellemedim bence gereksiz

öyle demeyin hocam ben bios güncelledikten sonra işlemci sıcaklığı 15 derece falan düşmüştü + fps artışı olmuştu
İşlemci sıcaklığı 15 derece falan düşemez, bunun sadece BIOS ile yapıldığını zannetmiyorum, ufakta olsa FPS artışı olabilir çünkü Ram uyumluluğunu geliştirerek daha performanslı çalışıyor.

Geri