Neler Yeni

Bir Agnostik olarak digerlerinin dusuncesini almak istiyorum.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Burak CAN
yani inanç meselesi bunlar ben araştırdıgım kadarıyla beni ikna etmiyor açıkçası siz benden daha fazla araştırdırysanız benim de ne demek istediğimi siz benden daha iyi anlıyorsunuzdur ben bu hadis ilminin tamamen insanların mürit edinme için yozlaştırılmış olmasına inanıyorum çünkü insan faktörü 1. sırada burda çelişen hadisler vs buhari mesela anladın işin hikaye ve traş kısmı hadis biraz islamı yayma çabası
bunlar mesela sahihdir aslında buhari ama bariz yanlıstır
hocam merakımı af buyurun müslüman mısınız ? hadislerin dinin gerekliliklerini açıklaması hususunda kaynak olarak gösterilebilmesi konusunu dert edinmemiz için önce müslüman olmamız lazım. Sunduğunuz hadislerin yanlış olup olmadığı sonranın konusudur.
(eğer "sizce" yanlış konuşuyorsam tekrar özür diliyorum)

R3b311i0n_01

80+ Bronze
he he benim kanıtım yok evrim teorisi yok bütün bilim makaleleri yalan onlar kanıt değil çünkü sen öyle dedin senin sözünü kanıt alıyoruz. bir tablo ile bilimi çökerttin helal be. da vinci yaptığını bildiğimiz için da vinci diyoruz teknik vs konusu tablonun sahte mi değil mi anlamak için bu saçma örneğini kim söyledi enis abin mi. allah gözelemlenebilir bir alanda değil mi nereden buluyorsunuz böyle saçma lafları. ''bilimsel metod diyorki yaratanı yaratılan üzerinde ara diyor'' kim diyor nerede diyor ne saçmalıyorsun adanada güneş başına geçmiş. yaratılan vs diye bir şey yok kimse bir şey yaratmadı kendi uydurduğun şeylerden yola çıkarak saçma argümanlar uydurma. bilim diyor ki tanrı falan yok zeus ta yok hiç biri olmadı bunlar sizin fantezileriniz. KANITLARINI GÖSTER VAR DEDİĞİN!
Bilimi çökertmek gibi bir amacım yok. Bilime de karşı değilim. Evrim teorisi yaradanı inkar etmediği gibi din ile de çelişmez.
Bilimsel bir makalenin var olması veya amacı Alkah'ı inkar etmek değildir.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel
İnsanlar neden böyle bir uydurma yapmaya gerek duysun ki gül gibi istediğini yapabilecekken kendine yasaklar koysun ?
Toplumu bir amaç etrafında toplamak için. Yöneticiler zengin ihtişamlı hayatlar sürerken halk ise fakirlikle geçen bir hayat sürüp o yöneticiler şuan zengin olduğunu bakma sen öbür dünyada zengin ve ihtişamlı hayat süreceksin hemde sonsuza kadar peki bu yöneticileri ne mi olacak tabii ki de cehennem de yanacaklar ve son olarak insanların dini Tanrıyı vb. Yaratmasının sebebi ölüm korkusu ölümden sonra sonsuz bir hiçliğin korumaları.

Aragon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
156
Los Angeles / The United States of America
İsim
Hasan
Ben bir Hristiyanım. Yaratıcı tabii ki de var ve insanlığa, Tanrı'nın varlığının kanıtının Mesih İsa aracılığı ile insanlığa bunun kanıtlandığına inanıyorum. Diğer dinlere mensup insanları ise asla yargılamam ve saygılı bir biçimde konuşur tartışırım fakat Agnostiklik hakkında diyeceğim şu ki Tanrı/Yaratan kesin bir şekilde var. Yaratıcı olmasa idi İnsanlık denen tür nasıl oluşurdu?

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel
Kanıtın geldiği yerde belirsizlik ortadan kalkar. Kırmızı asa serisini izleyin kardeşim. Allah'ın varlığı kanıtlarıyla anlatılıyor. Kısa 8 videodan oluşan serinin tamamını izleyin.

Ayrıca Enis Doko Hoca'nın da konu hakkında güzel videoları var. Felsefi açıdan Allah'ın varlığının kanıtlarını anlatıyor.

Arkadaşım sen beni tanımazsın ben seni tanımam fakat iyiliğin için söylüyorum kırmızıasa yt kanalından uzak dur bu tarz kanallar sorunun üzerine gitmezler etrafından dolaşırlar.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom