Neler Yeni

Bir Agnostik olarak digerlerinin dusuncesini almak istiyorum.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Burak CAN
konu tarih ilmi değil burda hadis lerden bahsediyoruz ortada bir topluguğu insan toplulugunu kendi cevrende toplamaya yarıycak bilgilerden bahsediyoruz hadisleri kullanan kişi kuran da yazmayan yada gölgede kalmış insanları yeterince aydınlatmamış kişilerin sorularını ve zihninde boş kalan noktarı doldurmakla ilgileniyor mürid elde ediyor bunu geç yinede tarih biliminde fiziksel kanıtlar mevcuttur bizzat şahsın yazdıgı yazılar kılıçlar madenler vs bunlar söz ama kulaktan duyulmuş yüzlerce kişinin önünde şahitliğinde anın tarihi saati günü belli olmayan olayların kulaktan dolma aktarılmasıdır biri görüp alime peygamberin yüzü güneye dönüktü o sırada diye ekstra bir bilgi verse ama o sırada doguya baksa mesela direk element uydurmaya giriyor bu gibi anladın mı tarih %100 emin olana bu kanıyı destekleyen kanıtı bulana kadar buna kesindir diyemiyor bu yönde bulunmuş kanıtlar var kesin değil diyor ama hadiste zayıf dahi olsa kabul ediliyor tarih böyle olsa bile insanları etkilemiyor fatihin boyu 160 yada 180 santimmiş kimsenin hayatını etkilemiyor mesela anlatabiliyor muyum
sürekli aynı şeyleri söylemem sizi sıkmıyordur umarım ("usulu hadis ilmini araştırmanızı öneririm" gibi ) çünkü gerçektende her şüphenize bir cevap var bu ilimde.

Etobaba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Ertuğrul
Konuyu lutfen az once acilan copluk gibi yapmayin. Duzgunce konusalim.

Bence Tanrinin varligini olup olmadigini bilemeyiz. Cunku somut ve dogru bir kaynak yok.
E somut delil olsa inanan veya inanmayan diye kavram olmaz ki 😂. İnananlar ve deliler olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Burak CAN
Her tür bu dini konularda karşıt görüşe hakaret eden "müslüman" bi kaç tane Ebu Cehil türemesi var bayılıyorum onlara ya. Karşı tarafın inancına saygı duyun ulan yeter be
sadece müslüman olarak nitelendirmekde bir hakaret hocam "uyduruk arap yavesi " gibi ithamlarla müslümanların inancına saygı duymayan insanlar ne oluyor.

R3b311i0n_01

80+ Bronze
sanane benim kahrımdan sanane derdiniz ne kanıtın yok bir şeyin yok bomboş uydurma bir adamın anlattıklarına inanıp onları kanıt olarak kabul edecek kadar akılsız isen biz ne yapalım. git uyumadan önce kahrolmamak için saçma sapan hikayelere inan başkalarını da rahatsız etme. kulak kapatan sensin bilim diyoruz makale diyoruz ortada sadece tiktok videosu bile çekemeyecek adamların videolarını atıyorsun. ben değil sen kahroluyorsun korkudan tirtir titriyorsun tanrının olmadığını bildiğin için saçma şeylerle kendini avutuyorsun devamke.
Benim kanıtlarım var. Ama senin hiç bir kanıtın yok.

Bilim gözlem yapmak demektir. Gerisi gözlemcinin varsayımlar üzerine yorumudur.

Allah gözlemlenenilir bir alanda değil ancak yarattıklarını gözlemleyerek sıfatlarına ulaşabilirsin.

Mona Lisa eserini görünce Da Vinci yaptı diyoruz. Eser üzerindeki teknikten, renklerden sanatçının bu resmi yapacak bilgiye, iradeye, kudrete ve hayata sahip olduğu sonucunu çıkarabiliyoruz.

Şimdi bilimsel metod diyorki yaratanı yaratılan üzerinde ara diyor. Mona lisa tablosunun üzerinde Da Vinci yok. Ancak sıfatları var.

Yaratan yaratılana benzemez. Tıpki masa marangoza benzemez, yazılımcı yazdığı kod'a benzemez.
Bilimsel metod burda kullanılmaz. Bilimsel metodun amacı zaten Allah'ı bulmak değildir. Burada mantık kullanmanız lazım.

Son düzenleme:

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
sadece müslüman olarak nitelendirmekde bir hakaret hocam "uyduruk arap yavesi " gibi ithamlarla müslümanların inancına saygı duymayan insanlar ne oluyor.
Tik içine almamın sebebi sözde Müslüman olduklarını düşünmem. Ciddi ciddi müslüman olup dini bütün bir şekilde yaşayan ve anlayan kişi zaten karşı tarafın düşüncelerine saygı duyar, küfür etmez. Adam sırf kendi dinine inanmıyor diye hakaret ediyor, karşı tarafı kışkırtıyor. İlk kimin ettiği fark etmez dediğiniz gibi karşılıklı saygı olması zorunlu

Etobaba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Ertuğrul
Ben müslümanim lakin buradaki hic bir argüman kanit değil. Zaten dinin böyle bir albenisi de yok 😂. Bakma bizim müslümanlar can egrisi var gibi karsiya cok saldiriyo lakin olay kalben inanıyormusun inanmiyor musun buna bakiyor.

zsyredia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Bulut Aydın
Mükemmel uyum ? İnsan zekasına göre mükemmel uyum olarak görebilirsin fakat evrene göre mükemmel uyum diye bir durum yok. Milyonlarca yıl yaşayan dinazorlar bile kitlesel yokoluşa maruz kaldılar. Güneş seni ısıtıyor diye veya dünya nimetlerinden faydalanıyorsun diye mükemmel uyum olmuyor. İnsan organlarını inceleyip sistematik çalıştığını görünce mükemmel uyum olmuyor. Koskoca evrende her şeye şahit olabildin mi ? Tamamen kaotik bir ortamda bulunan küçük uyumlar mükemmelliği göstermez. İstersen mükemmel olsun farkeden yok. Böyle mükemmel bir evren nasıl tanrısız olabilir diyorsan, onu yaratan Tanrı nasıl kendiliğinden olabilir onu da sorgulayacaksın.
Denge yok, kaos var. Bu düşünce yapısı bana göre çok saçma. Gördüğün her şeyde idrak edemeyeceğin düzeyde nizam var. Bir gezegendeki var oluş şartlarının yarısını bilsen, bu şartların milim oynadığında yaşamın olamayacağını idrak edebilsen susmayı tercih edeceksin. Bu düzen yalnızca bunla da sınırlı değil. Görüp görmediğin her şeyin bir düzeni var. Yalnızca sen körsün veya görmemek için uğraşıyorsun.

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra
sürekli aynı şeyleri söylemem sizi sıkmıyordur umarım ("usulu hadis ilmini araştırmanızı öneririm" gibi ) çünkü gerçektende her şüphenize bir cevap var bu ilimde.
yani inanç meselesi bunlar ben araştırdıgım kadarıyla beni ikna etmiyor açıkçası siz benden daha fazla araştırdırysanız benim de ne demek istediğimi siz benden daha iyi anlıyorsunuzdur ben bu hadis ilminin tamamen insanların mürit edinme için yozlaştırılmış olmasına inanıyorum çünkü insan faktörü 1. sırada burda çelişen hadisler vs buhari mesela anladın işin hikaye ve traş kısmı hadis biraz islamı yayma çabası
bunlar mesela sahihdir aslında buhari ama bariz yanlıstır

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,543
İsim
Oozdmrsm
Bana göre dünya ve evren kendiliğinden oluşamaz bir yaratıcı gerekir onunda Allah olduğuna inanıyorum.

loverboy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Joseph ss
Benim kanıtlarım var. Ama senin hiç bir kanıtın yok.

Bilim gözlem yapmak demektir. Gerisi gözlemcinin varsayımlar üzerine yorumudur.

Allah gözlemlenenilir bir alanda değil ancak yarattıklarını gözlemleyerek sıfatlarına ulaşabilirsin.

Mona Lisa eserini görünce Da Vinci yaptı diyoruz. Eser üzerindeki teknikten, renklerden sanatçının bu resmi yapacak bilgiye, iradeye, kudrete ve hayata sahip olduğu sonucunu çıkarabiliyoruz.

Şimdi bilimsel metod diyorki yaratanı yaratılan üzerinde ara diyor. Mona lisa tablosunun üzerinde Da Vinci yok. Ancak sıfatları var.

Yaratan yaratılana benzemez. Tıpki masa marangoza benzemez, yazılımcı yazdığı kod'a benzemez.
Bilimsel metod burda kullanılmaz. Bilimsel metodun amacı zaten Alaah'ı bulmak değildir. Burada mantık kullanmanız lazım.
he he benim kanıtım yok evrim teorisi yok bütün bilim makaleleri yalan onlar kanıt değil çünkü sen öyle dedin senin sözünü kanıt alıyoruz. bir tablo ile bilimi çökerttin helal be. da vinci yaptığını bildiğimiz için da vinci diyoruz teknik vs konusu tablonun sahte mi değil mi anlamak için bu saçma örneğini kim söyledi enis abin mi. allah gözelemlenebilir bir alanda değil mi nereden buluyorsunuz böyle saçma lafları. ''bilimsel metod diyorki yaratanı yaratılan üzerinde ara diyor'' kim diyor nerede diyor ne saçmalıyorsun adanada güneş başına geçmiş. yaratılan vs diye bir şey yok kimse bir şey yaratmadı kendi uydurduğun şeylerden yola çıkarak saçma argümanlar uydurma. bilim diyor ki tanrı falan yok zeus ta yok hiç biri olmadı bunlar sizin fantezileriniz. KANITLARINI GÖSTER VAR DEDİĞİN!

Etobaba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Ertuğrul
Konuyu kilitleyelim en güzeli, bizim milletimiz takim tutarken bile birbirine giriyor böyle bir konuyu açmak cok akillica değil

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom