lOxOl
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
Güzel açıklamanız için teşekkür ediyorum. İşlemci kısmında 12nm 1600'ün 2600'e çok yakın olduğunu biliyorum ama attığınız sayfada 12nm ve af diye aratmış olduğum halde sonuç bulamayınca ben de 14nm olduğunu kabul ettim. 12nm gelme ihtimali de vardır elbet ama %27 şans ile geliyor diye biliyorum.Sanırım tek tek açıklamam gerek.
İşlemciler eşit. R5 1600 12nm ve R5 2600 aynı performansı veriyor, araştırabilirsin.
Bu bütçede anakartların hepsi eşit, hemen hemen hiç bir farkları yok. Üzerilerinde yazan 3466 mhz değerlerine bakarak değerlendirmek hataya sebep olur.
3000mhz ve 3200mhz ram arasında fark yok diyebiliriz.
GPU kısmında bir tık iyi demek doğru olmaz, hemen hemen eşit kartlar. Bir oyunda 1650 Super öndeyken başka bir oyunda 580 daha önde oluyor.
Sertifika her şey değildir, bunu lütfen artık öğrenin. O sistemdeki güç kaynağı nedir ne değildir belli değil. Benim attığım sistemdeki güç kaynağı sertifikasız ama (OPP / OVP / UVP / SCP/ SIP) korumalarının hepsine sahip. O ne olduğu belirsiz güç kaynağında acaba kaç tane vardır.
* Yüksek Güç Koruması (OPP)
* Yüksek Gerilim Koruması (OVP)
* Düşük Gerilim Koruması (UVP)
* Kısa Devre Koruması (SCP)
* Ani Dalgalanma Koruması (SIP)
Anakartlar arasında hemen hemen hiçbir fark yok evet ama dragon serisi anakartın ses yongaları daha iyi ve sonuç olarak asus'un servis ağı ülkemizde daha gelişmiş. Asrock'u kötüleyecek kadar bilgi sahibi değilim eleştirmem yanlış olur.
Evet 3000 ile 3200 mhz fark yok denilebilecek kadar az ama sonuçta ufak da olsa bir fark var. Ama dediğiniz gibi 16gb 3000 mhz > 8gb 3200 mhz
psu kısmında adamlar bir marka vermediği için bir şey diyemiyorum dediğiniz gibi 80+ gold sertifikalı rampage almaktansa sertifikasız bir fsp benim de tercihim olur. Sistemler kafa kafaya gözüküyor ama benim tercihim yine de ryzen 2600 olan sistemden yana olurdu