Şaşırdık mı? Şaşırmadık!Samsunda tavuklarına saldırma gerekçesiyle köpeğe ateş edip öndeki patilerini kesen şahıs serbest kaldı ben bir şey diyemiyorum yorum sizde.
Twitter gibi bir platforma sadece porçayın sorularına cevap vermek için giriyorum yani pek aram yok.Burada konu açmak yerine Twitter'da bir hashtag oluşturup gerekli adaletin sağlanması için mücadele ediniz. Hayvan hakları YouTube'da da suistimal edilemkte.
Kedi beslemek istiyorum barınaktan alıp ama babamın arkadaşından alıcağız kendi evime çıkarsam en az 2 kedi besliyeceğim.birisi kulağını keser,birisi zehirli et yedirerek zehirler,birisi yakar,bu ne ya.
Ne istiyorlar bu hayvanlardan.
2-3 yıl önce de bizim burada görmüştüm,kediyi boğup öldürmüşler.
Boş bir arsada buldum.
Bir kerede sokakta bir araba ezmişti.Kedi can çekişiyordu,pencereden görüp yardım etmek için yanına koştum ama yetişemedim,yanına gittiğimde çoktan ölmüştü.
Sahipsiz hayvanlar yasal olarak bir eşyadan farksız. Sahipsiz bir eşyaya zarar verdiğinizde ne ceza alacaksanız (ki hiçbir ceza almazsınız) sahipsiz bir hayvana zarar verirseniz de aynı cezayı alırsınız.Samsunda tavuklarına saldırma gerekçesiyle köpeğe ateş edip öndeki patilerini kesen şahıs serbest kaldı ben bir şey diyemiyorum yorum sizde.
Napayım aga napayım sokağa çıkıp hayvana şiddet ederseniz sizi ....... diyeyim hayvana şiddet edenleri tespit edip çıplak üstlerine mi koşayım? Yaşım küçük bunlara ailem izin vermiyor.Gerekirse, yüksek mevkilere şikâyette bulunabilirsiniz. Çok daha etkili olacağını belirtmek isterim. Çünkü burada konu açarak, bir hayvanın daha şiddet görmesine zaman kazandırmaktan başka bir şey yapmıyoruz.
İyi günler.
İşte türkiyenin böyle bir eksiği var.Sahipsiz hayvanlar yasal olarak bir eşyadan farksız. Sahipsiz bir eşyaya zarar verdiğinizde ne ceza alacaksanız (ki hiçbir ceza almazsınız) sahipsiz bir hayvana zarar verirseniz de aynı cezayı alırsınız.