Neler Yeni

Bir şeyin boyutu artmadan mukavemeti arttırılabilir mi mi?

Messinin kramponu

80+ Bronze
Mesela 1 cm’lik bir şeyin boyutunu arttırmadan (1,5/2 cm’ye çıkarmadan) mukavemeti arttırabilir miyiz? (Düzenlendi)

Son düzenleme:

Mert

80+ Silver
Boyut artarsa yoğunluk değil kütle artar. Boyut değişmeden birim hacimdeki kütle artarsa yoğunluk artar. Herhangi bir gazın basıncı arttırılırsa aynı hacimdeki kütlesi artacaktır, daha yoğun olacaktır.

Messinin kramponu

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Boyut artarsa yoğunluk değil kütle artar. Boyut değişmeden birim hacimdeki kütle artarsa yoğunluk artar. Herhangi bir gazın basıncı arttırılırsa aynı hacimdeki kütlesi artacaktır, daha yoğun olacaktır.
Yoğunluk derken güçten bahsediyorum. Örnek olarak bir tahta var ve ondan sandalye yapılacak. Boyutuyla oynamadan güçlendirme şansım varmı?

Mert

80+ Silver
Yoğunluk derken güçten bahsediyorum. Örnek olarak bir tahta var ve ondan sandalye yapılacak. Boyutuyla oynamadan güçlendirme şansım varmı?
Mukavemet ayrı yoğunluk ayrı. Örnek olarak çelik incelenebilir. Hepsi çelik diye geçse de St 60, St 70 gibi değişik mukavemetlere sahip çelikler söz konusudur. Tahtada da hangi ağaç, nem oranı nedir gibi değişkenler olabilir.

Messinin kramponu

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mukavemet ayrı yoğunluk ayrı. Örnek olarak çelik incelenebilir. Hepsi çelik diye geçse de St 60, St 70 gibi değişik mukavemetlere sahip çelikler söz konusudur. Tahtada da hangi ağaç, nem oranı nedir gibi değişkenler olabilir.
Öncelikle cahilliğimden ötürü kusura bakmayın. Sadece örnek verdim. Herhangi bir şeyde (çoğu şeyde) mukavemet’i arttırabilirmiyiz. Ayrıca arttırırken kütlesi artar mı?

The Batman

80+ Silver
Bir fındık büyüklüğünde nötron yıldızının everest dağı kadar ağır oldugunu duymuştum bence mümkün

Mert

80+ Silver
Öncelikle cahilliğimden ötürü kusura bakmayın. Sadece örnek verdim. Herhangi bir şeyde (çoğu şeyde) mukavemet’i arttırabilirmiyiz. Ayrıca arttırırken kütlesi artar mı?
Birçok maddenin saf olmayan halleri için farklı mukavemet değerleri elde edilebilir. Bu bazen özkütlesi artarak bazen de azalarak olabilir. Çok kesin yargılarla konuşmak istemiyorum ancak özetlemek gerekirse temelde aynı üründen elde edilen iki farklı son ürün özkütleden bağımsız şekilde farklı dayanım gösterebilir.

Ekleme: Estağfurullah, önemli olan öğrenmek için çabalamak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,599
Üyeler
164,534
Son üye
WilberLegros
Top Bottom