Biri ile iliski yasadığımız halde dini konulara önem göstermek etikmi sizce?

Düzelticem hocam bu yıl üni sinavı var üniversite kazanırsam sosyal bir hayatım olabilir ama simdi disaridan birini bulmam cok olabilitesi yüksek bir şey gibi gelmiyor
Böyle bir şeyde arayışta olman başlı başına bir sorun zaten. Bir psikoloğa git bence.

Dini doğru öğrenmek lazım.

Dini konulara kesinlikle yasak getirilmeli şu forumda.

ahmet napıyon yaşıyon mu. eğer zina edip alkol içip kumar oynayıp sonra da dindar olacam diyorsan etik değildir ikiyüzlülüktür.

cok dine bagli biri degilim ama bildigim kadariyla insanlar cehennemde cezalarini cekip cennete gider boyle gunahlar sonsuz cehennemlik degil
Cehenneme giren bir daha çıkamaz

Cehenneme giren bir daha çıkamaz
Sual: Müminun suresinin (Tartıları hafif gelenler, kendilerine yazık edendir, cehennemde ebedi kalırlar) mealindeki 103. ayeti, Cehenneme giren Müslümanların da ebedi cehennemde kalacağını göstermiyor mu?
CEVAP
Hayır, Cehennemde temelli kalan, kâfirlerdir. Günahı çok Müslümanlar, affa ve şefaate kavuşamazsa, cezası kadar Cehennemde kalacaktır. Bu, yanlış düşünce meal okumanın, Kur’an-ı kerime kendi görüşüne göre mana vermenin neticesidir.

Sual: Müminun suresinin (Tartıları hafif gelenler, kendilerine yazık edendir, cehennemde ebedi kalırlar) mealindeki 103. ayeti, Cehenneme giren Müslümanların da ebedi cehennemde kalacağını göstermiyor mu?
CEVAP
Hayır, Cehennemde temelli kalan, kâfirlerdir. Günahı çok Müslümanlar, affa ve şefaate kavuşamazsa, cezası kadar Cehennemde kalacaktır. Bu, yanlış düşünce meal okumanın, Kur’an-ı kerime kendi görüşüne göre mana vermenin neticesidir.
Ahzâb-65; 64 ve 65: İkinci âyeti anlatıyor cehennemden çıkılmasının mümkün olmadığını.

33/AHZÂB-65: Hâlidîne fîhâ ebedâ(ebeden), lâ yecidûne veliyyen ve lâ nasîrâ(nasîren).

Orada ebediyyen kalıcılardır (kalacak)
Ceza çekip çıkmak diye bir şey yok dünyada namaz kılma oruç tutma zina yap sonra 3-4 ay cehennemde kalıp cennete çık mantıklı değil aslında

Yani ne desem bilemedim ateistim diyemeyeceğim kendime genel olarak din ve dine dayalı etiği hayatımda yer etmiyorum diyebilirim söylemek istediğim şeyde benim bile demeye cesaret edemediğim şeyleri bu kadar kolay söylemeniz (söyleme haddini kendimde göremediğim) şunu yaparsan cehenneme gidersin kesinlikle ,şunu yaparsan cennete yok bunu yaparsan cehennemde ceza çekip cennete gidersin gibi keskin bir biçimde bahsetmeniz tuhafıma gidiyor

ahmet napıyon yaşıyon mu. eğer zina edip alkol içip kumar oynayıp sonra da dindar olacam diyorsan etik değildir ikiyüzlülüktür.
Oyle demiyorum oyle biride degilim dindarlık demiyorum. Neyse sistemi oturtunca düşüncem düzelir sosyal hayatim yok cunku onceden psikolojik tedavi alirken daha beter dusuncelere sahiptim lisede bir takim arkadas gruplarinin icinde bulundum dusuncelerim sacma gelmeue baslamisti ondan dolayi duzelecegini duusnuyorum

Yani ne desem bilemedim ateistim diyemeyeceğim kendime genel olarak din ve dine dayalı etiği hayatımda yer etmiyorum diyebilirim söylemek istediğim şeyde benim bile demeye cesaret edemediğim şeyleri bu kadar kolay söylemeniz (söyleme haddini kendimde göremediğim) şunu yaparsan cehenneme gidersin kesinlikle ,şunu yaparsan cennete yok bunu yaparsan cehennemde ceza çekip cennete gidersin gibi keskin bir biçimde bahsetmeniz tuhafıma gidiyor
Ayetle ve belli kaynaklarla konuşanlara lafım yok ama kendince birşeyleri birilerine anlatmaya çalışanlardan bahsediyorum desem daha doğru olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,121
Üyeler
185,028
Son üye
batu9292929929292
Geri