Biri ile iliski yasadığımız halde dini konulara önem göstermek etikmi sizce?

Düzelticem hocam bu yıl üni sinavı var üniversite kazanırsam sosyal bir hayatım olabilir ama simdi disaridan birini bulmam cok olabilitesi yüksek bir şey gibi gelmiyor
o öyle bir şey değil sosyalleşme ile üniversitenin alakası yok daha büyük ve daha zor bir lise düşün işte onun adı üniversite. ha bu arada dışarı çıkıp sosyalleşip arkadaşlarınla vakit geçirebilirsin belli kurallar dışında bunu kısıtlayan bir şey yok zaten Kur'an da.

o öyle bir şey değil sosyalleşme ile üniversitenin alakası yok daha büyük ve daha zor bir lise düşün işte onun adı üniversite. ha bu arada dışarı çıkıp sosyalleşip arkadaşlarınla vakit geçirebilirsin belli kurallar dışında bunu kısıtlayan bir şey yok zaten Kur'an da.
Arkadas yok iste sehirde kucuk oyle birisi ile tanisma firsati vb. Bulursam direkt ilerleticem yani çevre sifir olarak dusunun

Dusunuyorumda bir kız ile iliski iliskiye girdin artık eskisi gibi olmayacak zaten, ve oruç namaz vb. Seyleri yapmaya gerek duyarmıydıniz yani sonuç olarak c1henneme girecez (savas cıkip sehit olmazsak eğer)
Yaşa hayatını yaşabildiğin kadar derdim kendime yani ztn onun affı yok rahat rahat sosyalles hayatını yaşa derdim. Siz ne dusunuyorsunuz?
Kim diyo affı yok sen tövbe edip Allah’ın buyurduğu farzlarara ne kadar yaklaşırsan rabbim günahlarını affeder

Allah'ın tövbe edince tek affetmeyeceği günah kul hakkıdır

Cehenneme giren bir daha çıkamaz
Kaynak Neren reis NSNMSMAKA
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ahzâb-65; 64 ve 65: İkinci âyeti anlatıyor cehennemden çıkılmasının mümkün olmadığını.

33/AHZÂB-65: Hâlidîne fîhâ ebedâ(ebeden), lâ yecidûne veliyyen ve lâ nasîrâ(nasîren).

Orada ebediyyen kalıcılardır (kalacak)
Ceza çekip çıkmak diye bir şey yok dünyada namaz kılma oruç tutma zina yap sonra 3-4 ay cehennemde kalıp cennete çık mantıklı değil aslında
Önce tam sayfayı oku sonra Biraz daha araştır sen

Son düzenleme:
Dusunuyorumda bir kız ile iliski iliskiye girdin artık eskisi gibi olmayacak zaten, ve oruç namaz vb. Seyleri yapmaya gerek duyarmıydıniz yani sonuç olarak c1henneme girecez (savas cıkip sehit olmazsak eğer)
Yaşa hayatını yaşabildiğin kadar derdim kendime yani ztn onun affı yok rahat rahat sosyalles hayatını yaşa derdim. Siz ne dusunuyorsunuz?
Reis Şirk koşmadığın Sürece tüm hünahlar affedilebilir (Zaten kuranda Allahın merhametini anlatan bir çok ayet var araştırabilirsin)

Ekstra olarak affedilebilecğini gösteren ayetler

(A) Zümer 53 — “Allah bütün günahları bağışlar”

İngilizce meallerin Türkçe karşılığı:

“Allah tüm günahları bağışlayabilir.”
Eğer tüm günahlar affedilebilirse, bu otomatik olarak ebedî kalmama ihtimali demektir.

(B) Nisa 48 — “Allah dilerse her günahı affeder, sadece şirk hariç.”

Bu ayetin İngilizce anlamı:“God forgives whatever He wills besides shirk.”

→ Bu açıkça: şirk dışındaki günahların affedilebilir, dolayısıyla ebedî olmayabilir olduğunu gösterir.

(C) En’am 128 — “Allah kimi dilerse bağışlar.”

İngilizce karşılığı: “Your Lord will forgive whomever He wills.”

→ Eğer cehennemden çıkış imkânsız olsaydı “dilerse bağışlar” ayeti anlamsız olurdu.

(D) Hud 107 — “Sonsuz değildir; Rabbinin dilediği hariç.”

İngilizce çevirisi şöyle der: “Except as your Lord wills.”

→ Bu ifade, cehennem süresinin Allah’ın dilemesiyle sınırlı olduğunu bildirir.
Yani otomatik ve mutlak ebediyet yoktur

din konusu her gordugum zaman aklima hazar coban geliyor, sorunuza gelecek olursak benim fikrimce sirf bir kizla cinsel iliskiye girdiniz diye direkt cehenneme atilmazsiniz ona gore

Kaynak Neren reis NSNMSMAKA
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Önce tam sayfayı oku sonra Biraz daha araştır sen
Kaynağı verdim reis, vermişim ayeti oku

Gerçekten pişman olduysan tövbe ettiysen bence Allah affeder, koskoca evreni yaratmış bir varlıktan bahsediyoruz affetmesi normal bence

Her günahın affı var şirk koşmak dışında zinanında var yani ayrıca İslam'da hata yapınca dini toptan salın diye bir mantık yok tövbe edip hayatına devam edebilirsin . Ayrıca Zinanın tam olarak ne olduğunu dair tartışmalarda mevcut mesela birisi kızın rızası varsa zina değildir diyor kimiside evlilik şarttır diyor , tam okuyup anlamadan yorum yapmamak lazım

Lütfen korun .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,083
Üyeler
185,026
Son üye
DoublonS35
Geri