Neler Yeni

Bisikletçi bunları kaça yapar?

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar uzun süredir yatan bisikletime bakım yaptıracağım aşağıdaki gibi bir liste hazırladım, ortalama kaça yapar bir bisikletçi?

LİSTE:
Fren teli değişecek
Frenlere genel bir bakım yapılacak
Frenlerin ayarı yapılacak

Vites ayarı yapılacak
Vites teli değişecek

Bisiklet ayna kolu temizlenecek ve bakımı yapılacak

Gidon yatakları ve boğazları temizlenip yağlanacak

Jantlarda Akord kontrolü yapılacak

Ruble temizlenip yağlanacak
Zincir temizlenip yağlanacak

Orta göbek ve jant göbeklerinin bakımı yapılacak
------

Lastikleri kendim takacağım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Forumer Thor
200 - 300 Civarında Yapar

2mApoo

80+ Silver
Fren telini değiştireceksen eğer tüm fren sistemini değiştirmen mantıklı olacaktır. Ben 24 jant bisikletimin arka frenini bu yaz 120TL'ye değiştirdim. Ön arka totalda indirimle 300 tutar gibi senin için.

Vites ayarı ve teli için fiyat veremeyecem ama sandığın kadar pahalı tutmaz. Sonuçta basti bir tel. İşçilik ücreti etkiler fiyatı.

Bir WD 40 + diş fırçası + makine yağı + bulaşık deterjanı ve sıcak su ile bakımlarını yapabilirsin. Onun için bisikletçiye dünya kadar para dökmene gerek yok.

Bir WD 40 işine fazlasıyla yarayacak. Orta göbek büyük ihtimal paslanmıştır. Onun için pas sökücü kullan ama dikattli ol ve çıkan gazı sakın ama sakın soluma.

Lastikleri takabilirsin ama milimetrik çalışman lazım.Yoksa ha bire zincir atar ve vidaları sağlam sık. Eğer internette alacaksan DECATHLON'a bak derim. F/p ürünleri var.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fren telini değiştireceksen eğer tüm fren sistemini değiştirmen mantıklı olacaktır. Ben 24 jant bisikletimin arka frenini bu yaz 120TL'ye değiştirdim. Ön arka totalda indirimle 300 tutar gibi senin için.

Vites ayarı ve teli için fiyat veremeyecem ama sandığın kadar pahalı tutmaz. Sonuçta basti bir tel. İşçilik ücreti etkiler fiyatı.

Bir WD 40 + diş fırçası + makine yağı + bulaşık deterjanı ve sıcak su ile bakımlarını yapabilirsin. Onun için bisikletçiye dünya kadar para dökmene gerek yok.

Bir WD 40 işine fazlasıyla yarayacak. Orta göbek büyük ihtimal paslanmıştır. Onun için pas sökücü kullan ama dikattli ol ve çıkan gazı sakın ama sakın soluma.

Lastikleri takabilirsin ama milimetrik çalışman lazım.Yoksa ha bire zincir atar ve vidaları sağlam sık. Eğer internette alacaksan DECATHLON'a bak derim. F/p ürünleri var.
lastik aldım yarın geliyor, mitas ocelot kullanacağım 26x2.10

göbek bakımlarını bisikletçiye yaptıracağım nolur nolmaz, bisikleti onun dışında güzel bi temizledim geçen yarın zincir yağı, lastik ve balatalar geliyor.

fren telini değiştireceğim sadece şimdilik, ilerde diskler değişecek çünkü onunla beraber komple değiştirim.

NightWish2434

80+ Silver
Arkadaşlar uzun süredir yatan bisikletime bakım yaptıracağım aşağıdaki gibi bir liste hazırladım, ortalama kaça yapar bir bisikletçi?

LİSTE:
Fren teli değişecek
Frenlere genel bir bakım yapılacak
Frenlerin ayarı yapılacak

Vites ayarı yapılacak
Vites teli değişecek

Bisiklet ayna kolu temizlenecek ve bakımı yapılacak

Gidon yatakları ve boğazları temizlenip yağlanacak

Jantlarda Akord kontrolü yapılacak

Ruble temizlenip yağlanacak
Zincir temizlenip yağlanacak

Orta göbek ve jant göbeklerinin bakımı yapılacak
------

Lastikleri kendim takacağım.
Lastik veya iç lastik alacaksan alma.
Bütün bunlar ortalama 250 vardır. Zaten dediğin şeylerin bazılarını yapmaz ama yaptım der. Pazarlık sünnetir.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Lastik veya iç lastik alacaksan alma.
Bütün bunlar ortalama 250 vardır. Zaten dediğin şeylerin bazılarını yapmaz ama yaptım der. Pazarlık sünnetir.
arka lastik geleceğimden parlak olduğu için ocelot aldım, iç lastikte sorun yok

2mApoo

80+ Silver
lastik aldım yarın geliyor, mitas ocelot kullanacağım 26x2.10

göbek bakımlarını bisikletçiye yaptıracağım nolur nolmaz, bisikleti onun dışında güzel bi temizledim geçen yarın zincir yağı, lastik ve balatalar geliyor.

fren telini değiştireceğim sadece şimdilik, ilerde diskler değişecek çünkü onunla beraber komple değiştirim.
Benimkine benziyor ve memunum. Lastikler ısındıktan sonra korkmadan son hız gidebiliyorum. Güzel tutuyor ama çok fazla hava basma yoksa Teker çukura girdimi BOMMMM :D

Eğer göbeklerin içinden yani rulmanlarından bahsediyorsan bisikletçi aman aman bişey yapmaz. Maksimum WD 40 tarzı bişey kullanır ve yağlar. Onu sende yaparsın. O parayla bütçeni arttır ve farklı şeyler al bisikletin için.

İlerde diskle değiştireceksen olur knk şuanlık teli değiştir. Büyük ihtimal çatlama yapmıştır dımı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aga dandik sanki bı tık
F/p diyelim ama tutuşu güzel açıkçası.

Rosita

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,334
İsim
Musa
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik
semte göre değişir bizim mekanda 300den aşağı fiyat desen yüzüne tükürürler

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
semte göre değişir bizim mekanda 300den aşağı fiyat desen yüzüne tükürürler
Çorlu/Tekirdağ şehir

Benimkine benziyor ve memunum. Lastikler ısındıktan sonra korkmadan son hız gidebiliyorum. Güzel tutuyor ama çok fazla hava basma yoksa Teker çukura girdimi BOMMMM :D

Eğer göbeklerin içinden yani rulmanlarından bahsediyorsan bisikletçi aman aman bişey yapmaz. Maksimum WD 40 tarzı bişey kullanır ve yağlar. Onu sende yaparsın. O parayla bütçeni arttır ve farklı şeyler al bisikletin için.

İlerde diskle değiştireceksen olur knk şuanlık teli değiştir. Büyük ihtimal çatlama yapmıştır dımı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

F/p diyelim ama tutuşu güzel açıkçası.
çatlak yok fakat güven vermiyor şuan bana, çok pas var vs. vs.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Top Bottom