Neler Yeni

BİTMEYEN GHOSTİNG SORUNU (MONİTOR)

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Keyf
Arkadaşlar 2 hafta içerisinde 2 tane monitör satın aldım kardeşime ve bana ikisinin monitöründe de ghosting sorunu yaşıyoruz. Bu kapatılabilir bir şey mi değil mi anlam veremedim sizlerden yardım almak istedim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Birinci monitör:

GamePower GPR24C1MS144​

İkinci monitör:

ASUS TUF GAMING VG247Q1A​

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,325
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Çünkü iki cihaz da 1 MS MPRT VA panel. Gerçek tepki süresi bir hayli yüksek oluyor bu tarz cihazların. Ne kadar ekmek o kadar köfte olayı doğru maalesef.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,206
İsim
Necati
Arkadaşlar 2 hafta içerisinde 2 tane monitör satın aldım kardeşime ve bana ikisinin monitöründe de ghosting sorunu yaşıyoruz. Bu kapatılabilir bir şey mi değil mi anlam veremedim sizlerden yardım almak istedim yardımcı olursanız çok sevinirim.

Birinci monitör:

GamePower GPR24C1MS144​

İkinci monitör:

ASUS TUF GAMING VG247Q1A​

Ghosting va panellerin hepsinde oluyor genellikle , neden detaylı araştırmadan bu monitörleri satın aldınız?

Ayrıca ghosting için yapabileceğiniz bir şey yok maalesef
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çünkü iki cihaz da 1 MS MPRT VA panel. Gerçek tepki süresi bir hayli yüksek oluyor bu tarz cihazların. Ne kadar ekmek o kadar köfte olayı doğru maalesef.
Aynen öyle va panellerin gerçek tepki süreside 10 ms civarı diye biliyorum..

Coolpanda

80+ Silver
VA panelde ghosting olur ve bu konuda yapabileceğin birşeyler var.
1. Konstratı düşürmek. VA paneller koyu renklerden açık renklere veya tam tersine 30-40ms gibi değerlere kadar gecikebiliyor, bu soruna Black Smearing diyoruz. Konstratı düşürmek işe yarar.
2. Monitörün OSD menüsünden response time düşürülebilir.
3. FPS sınırlaması. Örneğin 144Hz yaklaşık her 4-5ms sürede yeni bir karenin görüntülenmesi demek. Eğer monitörün hızı örneğin 6ms ise (GtG'den bahsetmiyorum) yeni kare ekrana geldiğinde pikseller yeterince hızlı tepki veremez ve ghosting oluşur. FPS'yi 110 civarına sabitlemek her 6ms'de yeni bir karenin ekrana gelmesine ve 6ms tepki süresi olan piksellerin bu duruma yetismesini dolayisiyla ghostingin azalmasini sağlar.
Tebrikler, bunları yaptıysan elinde TN panelden daha kötü görüntü veren ve TN panelden hala daha yavaş bir monitör var. Bu yüzden Ghosting'i önemseyen kullanıcılar için VA almak hiç mantıklı değil.

Son düzenleme:

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
.
VG24VQ kullandım, ghostingten illallah edip MAG 251RX aldım. Dünya varmış, kesinlikle IPS 1MS GtG tercih edin arkadaşlar. Tecrübeyle sabit.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,325
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
VG24VQ kullandım, ghostingten illallah edip MAG 251RX aldım. Dünya varmış, kesinlikle IPS 1MS GtG tercih edin arkadaşlar. Tecrübeyle sabit.
Bahsettiğim gibi ne kadar ekmek o kadar köfte. Fiyatları bir değil :)

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,206
İsim
Necati
Ips 1 ms gtg olmasa bile alınır hocam vallahi , ben va panelden ipse geçtim 1 ms mprt olmasına rağmen 165hzde ghosting %3 felan harika bir şey ya ips candır vallahi

Bahsettiğim gibi ne kadar ekmek o kadar köfte. Fiyatları bir değil :)
Vg247q1a 3k civarı , vg249q1a (ips panel) 3300 civarı 😀

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,221
İsim
.
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Keyf
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yorum yazanlara teşekkür ederim bundan 2 sene önce msi monitör almıştım hiç araştırmadan girdim 144 hz olanı aldım sorun yaşamadım. yani monitörü üretirken neden ghosting yapacak şekilde üretirler ki onu anlamadım bu monitörleri de alırken 2 video izledim hepsinde ghosting engelleyici yazılımları var falan diyordu özellikle asusun ayarı varmış ghosting engellemk için ama hiçbir işe yaramıyor lanet olsun yapacakları işe

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,325
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Yorum yazanlara teşekkür ederim bundan 2 sene önce msi monitör almıştım hiç araştırmadan girdim 144 hz olanı aldım sorun yaşamadım. yani kasayı üretirken neden ghosting yapacak şekilde üretirler ki onu anlamadım bu monitörleri de alırken 2 video izledim hepsinde ghosting engelleyici yazılımları var falan diyordu özellikle asusun ayarı varmış ghosting engellemk için ama hiçbir işe yaramıyor lanet olsun yapacakları işe
Üretirken ghosting yaparak üretiyorlar diye bir şey yok. Panelin özellikleri belli, sana verdikleri fiyat belli. Ucuza 0 ghosting ürün satarsa firmalar sana, bana aç kalırlar :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Utku Kulaç
Ghosting va panellerin hepsinde oluyor genellikle , neden detaylı araştırmadan bu monitörleri satın aldınız?

Ayrıca ghosting için yapabileceğiniz bir şey yok maalesef

Aynen öyle va panellerin gerçek tepki süreside 10 ms civarı diye biliyorum..
ben ıps panel ve 1ms mprt 165hz monitör aldım ghosting çıkar mı veya tepki süresi benimki de mi 10ms

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Keyf
Üretirken ghosting yaparak üretiyorlar diye bir şey yok. Panelin özellikleri belli, sana verdikleri fiyat belli. Ucuza 0 ghosting ürün satarsa firmalar sana, bana aç kalırlar :)
Asusu alırken araştırdım diyorum ghosting sorunu yokmuş öyle diyorlar acaba ben mi yapamadım diyorum onun için açtım bu konuyu bir çözümü yok mu bunun

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,206
İsim
Necati
ben ıps panel ve 1ms mprt 165hz monitör aldım ghosting çıkar mı veya tepki süresi benimki de mi 10ms
Ips paneller 10 ms değil hocam.
Hangi modeli aldınız link atar mısınız? Ayrıca ips panellerde ghosting neredeyse olmuyor diyebilirim çok az oluyor haberiniz bile olmaz ondan

Top Bottom