kral ha 18 olıyım ha 17 sence buna senmi karar verirsin 60 70 yaşındaki malum partilerdeki dayılara benziyorsunSenin yaşın daha küçük büyük ihtimal benim ne demek istediğimi anlammasiin böyle bir nesil oldukça hiç bir yere varamayiz
Bence bu konunun cevabı sen m.*sinkral ha 18 olıyım ha 17 sence buna senmi karar verirsin 60 70 yaşındaki malum partilerdeki dayılara benziyorsun
Mesaj otomatik birleştirildi:
kültürel farklılık bencede işte burdadada din giriyor yapılmasdını istemediğimiz şeylere günah diyoruz bencede bu konunun cevabı budur
kısa bir tören oluyordurRefahla alakalı oldugunu düşünmüyorum olsada yüzdelik olarak düşüktür, çünkü 2005 ve 2015 arası sokak kültürüyle büyüyenler bilir ozamanlar refahta iyidi esnafda iyidi. Yinede bu bayramlar yapılmıyordu, Yılbaşını kutlamayı bile günah gören bir ülkeyiz, çocukken bize derlerdi yılbaşını değil mekkenin fethini kutluyoruz felan
Bence en büyük sebebi bu ülkeyi 100 yıl meşkul ettiler halada ediyorlar, kafamızı siyasetten birtürlü çıkaramadık. Bayram diyosun hepsi siyaset bayramı hükümete yarıyor. Halkın kendi arasında eğleneceği 1 tane bayram yok, Türkiyede ki bayramların yarısı Dini bayram yarısı Vatan için.
( Japonyada Penis festivali yapılıyor popon yiyosa Türkiyede yap noluyo ) Kısaca cevabım kültürel farklılık.
Ulan bu konuda haklısın hiç duşunmemiştim bütün bayramlar siyasilere yarıyorRefahla alakalı oldugunu düşünmüyorum olsada yüzdelik olarak düşüktür, çünkü 2005 ve 2015 arası sokak kültürüyle büyüyenler bilir ozamanlar refahta iyidi esnafda iyidi. Yinede bu bayramlar yapılmıyordu, Yılbaşını kutlamayı bile günah gören bir ülkeyiz, çocukken bize derlerdi yılbaşını değil mekkenin fethini kutluyoruz felan
Bence en büyük sebebi bu ülkeyi 100 yıl meşkul ettiler halada ediyorlar, kafamızı siyasetten birtürlü çıkaramadık. Bayram diyosun hepsi siyaset bayramı hükümete yarıyor. Halkın kendi arasında eğleneceği 1 tane bayram yok, Türkiyede ki bayramların yarısı Dini bayram yarısı Vatan için.
( Japonyada Penis festivali yapılıyor popon yiyosa Türkiyede yap noluyo ) Kısaca cevabım kültürel farklılık.
dayı anlamıyor veletin teki çok takma sinir oldum ya bu kadar sinirlemem normaldeLan olm biz Avrupalı mıyız? Din ile alakalı demişsin ama alakası yok. Hem ne bu Avrupa özentisi la neden Avrupalı olmak istiyorsunuz ? Bizim kendi kültürümüz var uygularsin uygulamazsın o sana kalmış ama gidipte elin avrupalısının kültürünü uygulamak istiyorsun.Bu yaptığın aşağılık kompleksi oluyor ne dinle alakası var ne başka birşeyle.
Ya olm Ben anlamıyorum bende yutdışına gitmek,yaşamak isteyen biriyim ama gitsem bunun dediklerinin hiç birini yapacağımı sanmıyorum.Ulan özenecekseniz adamların refahlarına adalet sistemlerine ve eğitimlerine özenin neden kültürlerine özeniyonuz aga valaa deli oluyorum bazen .dayı anlamıyor veletin teki çok takma sinir oldum ya bu kadar sinirlemem normalde
dayı adama diyorum anadoluyuz biz özümüze dönelim yok illa batılaşacaz kralar lmasa baya söverdim burda ama adam anlamıyor sanki batı çok düzgün de biz kötüyüz onlara öznekYa olm Ben anlamıyorum bende yutdışına gitmek,yaşamak isteyen biriyim ama gitsem bunun dediklerinin hiç birini yapacağımı sanmıyorum.Ulan özenecekseniz adamların refahlarına adalet sistemlerine ve eğitimlerine özenin neden kültürlerine özeniyonuz aga valaa deli oluyorum bazen .
Şimdi bunun karşı argümanı araplaşıyoruz falan olur ama şöyle bir şey var Arap ülkelerine bakarsan (Dubai katar Suudi Arabistan)onlarında batılaştığını görürsün yani gerçekten ben arapları çok seven bir insan değilim Allah bunlara boşuna o kadar peygamber göndermemiş.Şimdi şuraya bakacağım osmanlı sayesinde bizim kültürümüze Arap kültürü karışmış bu konuda bir şey yapamayız (kültür diyorum din değil o ayrı bir şey) şimdi bu kültür karışmışsa bizim yapacağım şey bunca yıllık kültürümüzü devam ettirmek olmalı yok etmek değil elin avrupalısı bunu yapıyorsa bizimde yapmamız lazım.He sen kültürümüzü sevmiyorsundur uygulamazsın o ayrı bir şey ama avrupalının kültürünü uygulamak istoyorsan sen aşşağılık bir insan oluyorsun.(Aynısı Araplar ve diğer kültürler içinde geçerli).dayı adama diyorum anadoluyuz biz özümüze dönelim yok illa batılaşacaz kralar lmasa baya söverdim burda ama adam anlamıyor sanki batı çok düzgün de biz kötüyüz onlara öznek
Uhm. What the sigmaSen kutlamak istiyorsan kutla. Ben gavur geleneğini kutlamıyorum.
doğrudur ben de bundna bahsediyorum hem hrisiyan bayramlarını kutluyacağıma göktengri iancının bayramnı ktlarım daha iyiŞimdi bunun karşı argümanı araplaşıyoruz falan olur ama şöyle bir şey var Arap ülkelerine bakarsan (Dubai katar Suudi Arabistan)onlarında batılaştığını görürsün yani gerçekten ben arapları çok seven bir insan değilim Allah bunlara boşuna o kadar peygamber göndermemiş.Şimdi şuraya bakacağım osmanlı sayesinde bizim kültürümüze Arap kültürü karışmış bu konuda bir şey yapamayız (kültür diyorum din değil o ayrı bir şey) şimdi bu kültür karışmışsa bizim yapacağım şey bunca yıllık kültürümüzü devam ettirmek olmalı yok etmek değil elin avrupalısı bunu yapıyorsa bizimde yapmamız lazım.He sen kültürümüzü sevmiyorsundur uygulamazsın o ayrı bir şey ama avrupalının kültürünü uygulamak istoyorsan sen aşşağılık bir insan oluyorsun.(Aynısı Araplar ve diğer kültürler içinde geçerli).
Haklısındoğrudur ben de bundna bahsediyorum hem hrisiyan bayramlarını kutluyacağıma göktengri iancının bayramnı ktlarım daha iyi