Neler Yeni

Bizim ülkede neden etkinlikler olmuyor(christmas hallowen gibi)

Zechion

80+ Silver
Ülkenin %50'sinden fazlası evini zar zor geçindiriyor. Refah desen yok. İnsanlar yıkık halde bir de bayramla mı uğraşacak. Artık 29 ekim gibi bayramlarımız bile eski havasında geçmiyor.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,095
İsim
Hakan
kültürü saçma sapan bagnaz bır ulke oldugu ıcın yapılmıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sen kutlamak istiyorsan kutla. Ben gavur geleneğini kutlamıyorum.
gavur gelenegı bu geleneklerden yaklaşık 1385 kat daha iyi

Çok saçma bir soru olmuş biz zaten bunun gibi etkinliklerin bolca var bu bizim kültürümüze uygun değil hiç cumhuriyet bayramı kutlayan bir yabancı ülke gördün mü hem bu Hristiyan halk için yani yapmamamiz daha doğru olur

Laf etmemek için zor tutuyorum doğu dediğin nedir kardeşim biz niye batilasalim şu an çoğu genc böyle saçma şeylerle aklını bozmuys Tanzimat batilalasma nasıldı biz batilalasma değil özümüze dönmemiz lazım sizin de araplasmis insanlardan pek bir farkınız yok bizi barbar olarak gören Avrupalı barbarlara ozenmeyin
bardar dediği avrupaya bak lan daha sen ülkende Kürt Türk kavgası yapıyorsun karısını kızını doğrayan adamlar her yerde ama hala kültürü muhafaza edelim avrupalı olsaydık keşke avrupalı barbar

Onlar bizim dini bayramlarimizi kutlamiyor niye biz onlarin dini bayramlarini kutlayalim diyorum ve milli bayram icinde gecerli bu sence milli bayramlarimizi takiyorlar mi
Hallowen artık dini bir oluşumu aştı
ve kökleri hristiyanlıgın oncesınde

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,395
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK

bardar dediği avrupaya bak lan daha sen ülkende Kürt Türk kavgası yapıyorsun karısını kızını doğrayan adamlar her yerde ama hala kültürü muhafaza edelim avrupalı olsaydık keşke avrupalı barbar

Bu işin öncesi ve sonrası yok bence için ve kendi geleneklerim beğeniyorum kendi bayramlarımı da beğeniyorum kendi dinimi de seviyorum ben:)

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,095
İsim
Hakan
Bu işin öncesi ve sonrası yok bence için ve kendi geleneklerim beğeniyorum kendi bayramlarımı da beğeniyorum kendi dinimi de seviyorum ben:)
senın sevmen kişisel alanlarında kendı fıkrı ozgurlugun
bu geleneklerın kutlanması da fıkrı ozgurlugu

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,395
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
senın sevmen kişisel alanlarında kendı fıkrı ozgurlugun
bu geleneklerın kutlanması da fıkrı ozgurlugu
Bence siz önce bi mesajları düzgün şekilde okuyun ben ülkemde hristiyan bayramlarının veya herhangi bir dinden de olabilir kutlanmasına karşı değilim ve saygı duyuyorum ve kendi dinimide seviyorum fikir özgürlüğünü bana öğretmenize gerek yok

VE dediklerimin hiçbiri yanlış değil islam dini diğer dinlere ÖZENMEMELİ Bu o bayramları kutlayanlara saygım olmadığı anlamına gelmez ve burası laik bir ülke herkes dinini özgürce yaşayabilir bayramını istediği gibi kutlayabilir

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,095
İsim
Hakan
bayramın kokenı hrıstıyanlık degıl

yalnızbiri01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
627
İsim
muhammed samet

Kardeşim bak şimdi top

Aynen kardeşim şimdi git Afrika'ya bak medeni Avrupa'nın neler yaptığına birkaç kişi katil diye böyle diyorsan Avrupa'da çok değil bundan 100 yıl öncesine bak orda katiller yok mu hem beğenmiyorsan git orda yasa ama malesef seni almazlar alsalar bile tuvaletlerini temizletirler gidin şimdi medeni Avrupayi ve batilasmayi daha çok benimseyen ve en sonunda Bulgaristan gibi olun

Alfha13

80+ Silver
Noel ve Cadılar Bayramı şu anda dinle alakasız bayramlar olsa da bağlantıları duruyor. Bizim kültürde olan bir şey değil, yapanlar da bu yüzden marjinal görülüyor, Avrupacılıkla ilişkilendiriliyor. Hristiyanlıkla bağının olması da tepkiyi arttırıyor. Diyen yine eğlenen eğlensin, bana ne der ama tepkiler de bana gayet normal geliyor.

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,095
İsim
Hakan
Kardeşim bak şimdi top

Aynen kardeşim şimdi git Afrika'ya bak medeni Avrupa'nın neler yaptığına birkaç kişi katil diye böyle diyorsan Avrupa'da çok değil bundan 100 yıl öncesine bak orda katiller yok mu hem beğenmiyorsan git orda yasa ama malesef seni almazlar alsalar bile tuvaletlerini temizletirler gidin şimdi medeni Avrupayi ve batilasmayi daha çok benimseyen ve en sonunda Bulgaristan gibi olun
aynen bra vizemle de gider İNSAN muammlesi görür gelirim 100 yıl öncesi senı kurtarmıyor ama

Top Bottom