Neler Yeni

Bluetooth ile monitörden pc ye ses aktarımı

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Kürşat Erdal
Herkese selamlar.
Playstation 5 ile oyun oynarken görüntü için Samsung M7 monitör, takım arkadaşlarım ile iletişim için pc den discord, ses ve mikrofon için ise Steelseries arctis 1 wireless kullanıyorum.
Samsung m7 monitörün ve PS5 in aux çıkışı bulunmamakta. Mevcutta oyun seslerini dualsense kontrolcünün üzerindeki 3.5 mm kulaklık çıkışına aux kablosu bağlayarak pc ye aktarıyorum. Fakat aux paraziti problemi yaşıyorum ve kablosuz kontrolcüde kablo olması rahatsızlık veriyor.
Samsung m7 monitörde bluetooth hoparlör ve wifi hoparlör arama seçeneğim var. Bluetooth hoparlör araması yapınca pc yi görmüyor.
Bilgisayarda dahili bulunan bluetooth cihazını Samsung m7 monitöre bluetooth hoparlör gibi göstermeye çalışıyorum. Veyahut pc den evdeki ağa sanal wifi hoparlör de oluşturabilirim. Fakat çözümünü bir türlü bulamadım.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim

lorddraq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
muhammed erkenez
Arctis 1 Wireless'ı PS5 görmüyor mu?
Ben senin tam olarak ne yapmaya çalıştığını anlamadım, PC'ye dualshock bağlıyorum onu da 3.5 mm ile bağlıyorum diyorsun bağladığın cihaz Steel Series Arctis 1 Wireless değil mi zaten?
Bluetooth audio transmittera ihtiyacın var ama yüzeysel anladım dediğini.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Kürşat Erdal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kulaklık PS5 de çalışmakta fakat discord uygulaması Playstationda henüz yok. 2022 yılında gelmesi bekleniyor.
Ayrıca kulaklığın uygulaması yine Playstationda olmadığı için ciddi anlamda ses kalite farkı var.
En basit anlatımla pc de steelseries yazılımı kurulu değilken bile ses kalitesi bariz düşük.

lorddraq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
muhammed erkenez
Kulaklık PS5 de çalışmakta fakat discord uygulaması Playstationda henüz yok. 2022 yılında gelmesi bekleniyor.
Ayrıca kulaklığın uygulaması yine Playstationda olmadığı için ciddi anlamda ses kalite farkı var.
En basit anlatımla pc de steelseries yazılımı kurulu değilken bile ses kalitesi bariz düşük.
Oyun seslerini PS5'ten kulaklıktan duyup, aynı zamanda aynı kulaklıkla discord'u PC'den kullanmak istiyorsun, doğru mu anladım?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Kürşat Erdal
Ben senin tam olarak ne yapmaya çalıştığını anlamadım, PC'ye dualshock bağlıyorum onu da 3.5 mm ile bağlıyorum diyorsun bağladığın cihaz Steel Series Arctis 1 Wireless değil mi zaten?
Bluetooth audio transmittera ihtiyacın var ama yüzeysel anladım dediğini.
PC ye dualsense i sadece ses iletimi için aux kablosu ile ile bağlıyorum. Yani oyun seslerini pc ye aktarıp hem oyun seslerini hemde discord iletişimini aynı anda tek kulaklık ile yapıyorum.

lorddraq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
muhammed erkenez
PC ye dualsense i sadece ses iletimi için aux kablosu ile ile bağlıyorum. Yani oyun seslerini pc ye aktarıp hem oyun seslerini hemde discord iletişimini aynı anda tek kulaklık ile yapıyorum.
Bluetooth transmittera ihtiyacın var yan bluetooth ses vericisine, attığım ürün referans bir ürün tavsiye değildir, daha kalitelilerine bakabilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Kürşat Erdal
Oyun seslerini PS5'ten kulaklıktan duyup, aynı zamanda aynı kulaklıkla discord'u PC'den kullanmak istiyorsun, doğru mu anladım?
Evet hocam fakat önermiş olduğunuz tip cihazlardaki aux kablosu ile ses iletiminde istemediğim bir parazit duyuyorum. (Köpekleri uzaklaştırmak için kulanılan düşük frekanslı düdükleride duyabiliyorum malesef)
Bundan dolayı aux kablosu kullanmadan pc de mevcut olan bluetooth cihazını samsıng monitöre bluetooth hoparlör gibi göstermeye çalışıyorum

lorddraq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
muhammed erkenez
Evet hocam fakat önermiş olduğunuz tip cihazlardaki aux kablosu ile ses iletiminde istemediğim bir parazit duyuyorum. (Köpekleri uzaklaştırmak için kulanılan düşük frekanslı düdükleride duyabiliyorum malesef)
Bundan dolayı aux kablosu kullanmadan pc de mevcut olan bluetooth cihazını samsıng monitöre bluetooth hoparlör gibi göstermeye çalışıyorum
Çift taraflı alıcılar var transmitter and receiver, bununla sesi PC'ye gönderip ses girişine bağlarsan sanırım iş görür ama kafam çok karıştı :D
Mesela burda arkadaş telefondan sesi PC'ye göndermek istemiş, yani PC'yi hoparlör olarak kullanmak istemiş, normalde bu işi yapan programlar var ama marketten veya harici indirmen lazım, monitörde böyle bir seçeneğin yok o yüzden arkadaşın dediği gibi SPDIF girişine bluetooth ses alıcısını takarsanız Samsung monitörden sesi PC'ye ulaştırmış oluyorsunuz sanırım, onun dışında yapmaya çalıştığınız şey mümkün değil, PC'lerdeki bluetoohe adaptör ses vericisi işlevindedir alıcı görevi görmezler.
Böyle bir şeyi hiç denemedim ama ses kartlarında ses girişinin olduğu bir bölüm var genelde hiç kullanılmayan bir bölüm, enstürmanla uğraşan arkadaşlar kullanır, PC'ye elektro gitar vs. bağlamak için, ordan ses girip hoparlörden çıkabiliyorsa aynı mantık burda da geçerlidir diye düşünüyorum sadece alıcı olarak bluetooth ses alıcısı kullanmanız lazım
Transmitter değil receiver alman lazım tersini söyledim sana :D

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,087,892
Üyeler
172,926
Son üye
furkan781
Top Bottom