Neler Yeni

Borsa hakkında bir kaç sorum var

Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Talha Açıkgöz
Merhaba borsa hesabı açacağım işcep üzerinden açmayı düşünüyorum sizce nereden açmalıyım nasıl açacağım yatırım hesabı için banka kartı gerekli midir? Nerelere yatırım yapmalıyım? 1 sene duracak o para döviz artık saçma geliyor ne yapmalıyım sizce

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,324
İsim
Semih Boran
Asla önermem. Günümüzdeki borsa caiz değil faiz sebebiyle ve hisse aldığınız şirketlerin ne yaptığını vs. de bilmiyorsunuz.

SemihÖzdoğdu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Semih
Midas gibi uygulamalardan hesap açmanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Hem komisyon oranı az hem daha anlaşılır bir arayüz var. Banka kartı mecbur gerek para olmadan hisse alamazsınız zaten.Ayrıca caiz, caiz değil konusuna da takılırsanız evden bile çıkmamanız lazım bu devirde :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Talha Açıkgöz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Midas gibi uygulamalardan hesap açmanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Hem komisyon oranı az hem daha anlaşılır bir arayüz var. Banka kartı mecbur gerek para olmadan hisse alamazsınız zaten.Ayrıca caiz, caiz değil konusuna da takılırsanız evden bile çıkmamanız lazım bu devirde :)
Kart gerek biliyorum ama illa o bankanın mı olması laxım

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,245
İsim
Taha Efe
Asla önermem. Günümüzdeki borsa caiz değil faiz sebebiyle ve hisse aldığınız şirketlerin ne yaptığını vs. de bilmiyorsunuz.
1. Doğru olabilir ama ikincisi konusunda yanılıyorsunuz. AKFEN Hissem var mesela ,Yenilebilir enerji üretimi içerisindeler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba borsa hesabı açacağım işcep üzerinden açmayı düşünüyorum sizce nereden açmalıyım nasıl açacağım yatırım hesabı için banka kartı gerekli midir? Nerelere yatırım yapmalıyım? 1 sene duracak o para döviz artık saçma geliyor ne yapmalıyım sizce
1. Banka Kartı Gerekmiyor.
2. Global Menkul Değerler öneririm babam 30 yılı askındır yapıyor En Aktif Global Menkulü Kullanıyor.
3.Bankadan Açmayın neden Cünkü Komisyonları Aracı kurumlara göre cok daha yüsek.
3. Yatmalık Hisse isterseniz THY ve KCHOL gibi hisseler Olabilir.
4. Onun dısında Kısa Dönem Al Sat yapacaksanız Gelismiz Analiz yapmayı iyi bilmeniz gerek,İyi bilmeden bulasmayın derim.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,324
İsim
Semih Boran
1. Doğru olabilir ama ikincisi konusunda yanılıyorsunuz. AKFEN Hissem var mesela ,Yenilebilir enerji üretimi içerisindeler.

2. Global Menkul Değerler öneririm babam 30 yılı askındır yapıyor En Aktif Global Menkulü Kullanıyor.
3.Bankadan Açmayın neden Cünkü Komisyonları Aracı kurumlara göre cok daha yüsek.
4. Onun dısında Kısa Dönem Al Sat yapacaksanız Gelismiz Analiz yapmayı iyi bilmeniz gerek,İyi bilmeden bulasmayın derim.
Öyle değil. Faize mi yatırıyorlar paranı, gizli saklı işleri var mı bilemiyorsun ki.

Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Talha Açıkgöz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Kısa vade işine girmem daha yeniyim 1 sene fln tutacağım (en az) sizce hangi uygulamadan almalıyım hesabı birde nasıl oluyor tam olarak para gönderiyor muyuz ATM den yaptırabiliyor muyuz biraz detay verirseniz sevinirim

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,245
İsim
Taha Efe
Öyle değil. Faize mi yatırıyorlar paranı, gizli saklı işleri var mı bilemiyorsun ki.
Biliyorsun Hocam. Repo diye bir olay var mesela o %100 Faiz. Benim Hesap Reposuz mesela.
Öyle bir Lüksleri yok Kafalara göre paranı Faize yatırma diye, Alınan Hisselerin bir Kullanım uslü var, SPK Kurumu var vs vs...

Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Talha Açıkgöz
Bilmediğin şeyden zaten sorumlu değilsin ki sen üzerine düşeni yap araştır şirketi eğer illegal bişey bulamaz isen sorun olacağını sanmıyorum

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,245
İsim
Taha Efe
Kısa vade işine girmem daha yeniyim 1 sene fln tutacağım (en az) sizce hangi uygulamadan almalıyım hesabı birde nasıl oluyor tam olarak para gönderiyor muyuz ATM den yaptırabiliyor muyuz biraz detay verirseniz sevinirim
Dedigim gibi hocam Ben Global Menkul Değerler yani BayGlobali kullanıyorum. Nasıl oluyor 2 Tür var Online hesap açma ve Fiziksel olarak Fiziksel Önermem 20 25 dk sırf 10 15 sayfa imza atıyorsunuz Online açarsanız yaklasık 10 15 belge atıyorsunuz hesap açılıyor.

Para Konusunda Sanırsam X Ibana Gönderiyorlar, Oradan çekiyorsunuz.

Yani Hocam ben yanılıyor olabilirim ama Mesela Banka Hissesi yada Alkollü Mamül yada Para İsi yapan (Faiz) diye haram değil diye biliyorum tabii AllahuAlem.

Alkameturkes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
213
İsim
Alkame
Hocam fetva kurulu musunuz? Caiz olup olmadığının fetvasını nasıl verebiliyorsunuz? Ya borsadan hiç anlamıyorsunuz yada başkalarından duyma şeyleri söylüyorsunuz. Uygun olan da var olmayan da, gerisi yatırımcıya kalmış bir şey.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,914
Üyeler
167,024
Son üye
Arezz
Top Bottom