Öneri Borsa için uygulama önerisi

BARIŞ-09

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar,

Borsa konusunda oldukça yeniyim ve henüz alım-satım işlemleri için hangi uygulamayı kullanmam gerektiğine karar veremedim. Bu yüzden bu konuda deneyimli ve bilgili kişilerden yardım almak istiyorum.

Konu açmadan önce forumdaki birçok başlığı ve cevabı okudum. Ancak bazı kişilerin "ben biliyorum" diyerek öneride bulunmalarına rağmen, 3 haftalık tecrübemle bile onlardan daha bilinçli olduğumu fark ettim. Bu yüzden lütfen gerçekten bilgili olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Özellikle en çok önerilen uygulamanın Midas olduğunu gördüm. Zaten şu ana kadar Midas’ı kullandım. Genel olarak beğendiğim bir uygulama olsa da, benim için çok önemli olan emir çeşitliliği konusunda yetersiz kalıyor. Örneğin, stop-loss (zarar durdur) emri gibi temel bir özellik bulunmuyor. Telefonu elinizden bıraktığınızda böyle bir güvenlik emrinin olmaması büyük risk yaratıyor ve ben bu durumu maalesef acı bir şekilde tecrübe ettim. Stop-loss gibi temel emirleri sunmayan bir uygulamayı ancak borsadan anlamayanlar tavsiye eder diye düşünüyorum.

Midas’ın genel kullanımını sevsem de, yukarıdaki sebepten dolayı başka bir uygulamaya geçmeyi düşünüyorum.

Şimdi gelelim asıl konuya. Benim için bir borsa uygulamasında "olmazsa olmaz" birkaç özellik şöyle:
  1. Kullanışlı ve çeşitli emir tipleri (özellikle stop-loss)
  2. Takas süresini beklemeden anında nakit kullanımı
  3. Hızlı alım-satım işlemleri
  4. Ücretsiz ve 15 dakika gecikmesiz fiyat grafiği
  5. Kullanıcı dostu ve güncel arayüz
    (Bazı banka uygulamaları hem kullanışsız hem de yıllardır güncelleme almamış gibi duruyor)
  6. Şimdilik sadece BIST (Borsa İstanbul) işlemleri yapmayı planlıyorum.
    Uygulama BIST dışında başka piyasalara da açıksa sorun değil, sadece BIST bölümünü kullanırım.
Bu kriterlere göre, özellikle öncelik sırasına göre birkaç uygulama önerirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim.

merhaba hocam ben aktif olarak garanti treader kullanıyorum gayet memnunum.
2.madde hariç tüm maddeleri bence garanti karşılıyor.Bildiğim kadarıyla nakit kullanımını sadece QNB ve Midas yapıyordu.Eğer trade yapacaksanız günlük t+2 ye düşmüyor diye biliyorum her bankada.

Geri