Eğer yine aynı kullanıyorsa işlemlere gel sağ taraftan belleğe tıkla hangi uygulama çok fazla ram kullanıyor ona bak
artar. xmp açmak lazımbenim ramimim 3200Mhz ama dediğiniz görev yöneticisindeki bölümde 2400Mhz yazıyor onu nasıl arttırabilirim, arttırırsam performans artar mı?
Az buzbenim ramimim 3200Mhz ama dediğiniz görev yöneticisindeki bölümde 2400Mhz yazıyor onu nasıl arttırabilirim, arttırırsam performans artar mı?
İşlemlere tıkla orada bellek kısmına tıklayıp hangi uygulama ram yiyor ona bakmak lazım
Az buz
Mesaj otomatik birleştirildi:
İşlemlere tıkla orada bellek kısmına tıklayıp hangi uygulama ram yiyor ona bakmak lazım
Şaşırtıcı Technopat üzerinden araştırdım herkes normal diyor bende de 16gb ram var ama 4gb ram kullanıyor ama ben ayarlardan uygulamalar oradan yüklü uygulamara girip gereksiz asla açmayacağım uyg. kaldırıyorum
Bak mesela arka planda çalışan Microsoft teams var gereksiz ben onu bile kaldırmıştımAlıntıyı görüntüle
burda da çok bişey yok
yeni konu mu açsam
benimde cihazım yeni yani gereksiz uygulama da yok. ddr5 ile alakası var mıdır kiŞaşırtıcı Technopat üzerinden araştırdım herkes normal diyor bende de 16gb ram var ama 4gb ram kullanıyor ama ben ayarlardan uygulamalar oradan yüklü uygulamara girip gereksiz asla açmayacağım uyg. kaldırıyorum
bende de 16 gb var şuan pc boştayken 7,5 gb kullanıyorŞaşırtıcı Technopat üzerinden araştırdım herkes normal diyor bende de 16gb ram var ama 4gb ram kullanıyor ama ben ayarlardan uygulamalar oradan yüklü uygulamara girip gereksiz asla açmayacağım uyg. kaldırıyorum
Bak mesela arka planda çalışan Microsoft teams var gereksiz ben onu bile kaldırmıştım
benimki proNot : işletim sistemi Windows 11 Home
normal yanibende de 16 gb var şuan pc boştayken 7,5 gb kullanıyor
normal mi değil mi hiç bilmiyorumbenimki pro
normal yani
bende de 16 gb var şuan pc boştayken 7,5 gb kullanıyor
Ben maksimum 4.5gb ram kullandığını gördüm ama Technopat forumunda Recep Baltaş bile bu duruma normal demiş önemli olan oyuna girdiğinde sorun yaşamamakbenimki pro
normal yani
bende yükseltmeyi düşünüyorum. 24 sorun oluyor mu çünkü düşüncem 32 idilaptop ve ddr5 ise bu değerler normal aynı durumu yaşıyorum yetkili servise sordum çevreme sordum araştırdım normal diyor herkes 8 gb vardı 6 7 civarında kullanıyordu 24 e yükselttim 8 9 civarında geziyor şu an