Bu bilgisayarı ne yapabilirim?

Reaksiyon skoru
24
Daha önce açtığım şu konu da PC’ye 2 sene önce çok sağlam bir virüs girdiğini ve format atmama rağmen düzelmediğinden bahsetmiştim; https://forum.donanimarsivi.com/konu/formatladigim-pc-de-yine-virus-tespit-edildi.1044605/

(Güncelleme: en son usb’siz format atmayı denerken ssd yi de formatladığım için kurulum iptal oldu ve windows silindi.)

Şimdi ise öylece duruyor, bu bilgisayar ile ne yapabilirim? Çöpe atsam atamam çünkü yenisini alacak maddi durumum yok, içinde ki parçalar ne kadar eder? Sistemi kasadan çıkarıp satmak istesem bu haliyle ne kadara satabilirim?

virüs geçmedi diye bir şey yok temiz kurulum yaparsan her türlü silinir. diski biçimlendiriyorsun.

RAM'de kalabilen virüsü özel olarak sıfırdan yazmak gerekir ve ortalamanın çok üzerinde mühendislik gerektirir. Bahsettiğiniz durumun mümkün olduğunu sanmıyorum. Virüs taraması yapıp sonucun ekran görüntüsünü atma şansınız var mı ?

RAM'de kalabilen virüsü özel olarak sıfırdan yazmak gerekir ve ortalamanın çok üzerinde mühendislik gerektirir. Bahsettiğiniz durumun mümkün olduğunu sanmıyorum. Virüs taraması yapıp sonucun ekran görüntüsünü atma şansınız var mı ?
Maalesef windows silindiği için şu an hiçbir şey yapamıyorum

Format belleğinden cmd'ye gir bu adımları uygula sonra formatla.

💻

1. list disk
    • Bilgisayardaki tüm diskleri listeler. Hangi diskin işlem göreceğini buradan belirle.
  2. select disk 0 (veya işlem yapılacak diskin numarası)
    • İşlem yapmak istediğin diski seçer. Örnekte "disk 0" seçilmiş.
  3. clean
    • Seçilen diskin içindeki tüm verileri siler. (DİKKAT: Geri dönüşü yoktur!)
  4. convert gpt
    • Diski GPT (GUID Partition Table) biçimine dönüştürür.

hocam o nasıl oluyo

hocam o nasıl oluyo
Binary kodlar ile ramin çalışma şifrelemesi değiştirilir, bu bildiğin herhangi bir yazılım koduna benzemiyor. Benim bildiğim 2 örneği vardı biri akademik çalışma birisi ise beyaz şapkalı bir hackera ait olması lazım. Belgeselini izlemiştim.

Binary kodlar ile ramin çalışma şifrelemesi değiştirilir, bu bildiğin herhangi bir yazılım koduna benzemiyor. Benim bildiğim 2 örneği vardı biri akademik çalışma birisi ise beyaz şapkalı bir hackera ait olması lazım. Belgeselini izlemiştim.
bunu her elını sallayan hacker yapamıyosa ıyı ama oda bana denk gelır bır ara :D bıraz ust bırsey tesekkur ederım aydınlatman ıcın 🙏

bizim türklerin yaptıgı birşeyse ugraştırmaz temiz kurulum+bios güncelleme yeterli olur virüs buldun demesi eger bilgisayarda herşeyi açtırsan herşeye virüs gözüyle bakıyor zaten genel kurmay başkanı falan degilsen max fidye yazılımı falandır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,096,696
Üyeler
174,420
Son üye
Emree2107
Geri