Neler Yeni

Bu BMW alınır mı sizce

umtb

80+
Hayatlarında bmw binmemiş adamlar boş yapmış al keyfini sür takma kafaya kimseyi araba sen bakacaksın forumdakiler değil

Freix

80+ Bronze
hocam https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_GR_Yaris şu linkteki aracın özelliklerine bakın sadece yaris gr'da 3 silindir araç 300 beygir.
araç temiz bi şekilde yapılırsa uçar kaçar nispeten hafifte bi araba
turbo + hacim değiştirilmiş özel üretim araç anladığım kadarıyla, muhtemelen motor içi parçalarda da ufak değişikliler vardır. bunu normal 1.5 ile kıyaslamak ne kadar doğru olur bilmiyorum.

kendi deneyimime göre gerçekten bu motor kullanan arçalar yavaş. Atmosferik olarak üstüne daha ne koyabilirler muhtemelen çok farketmez.

Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
alperen selamoğlu
Instagram
selamogllu
hocam araba güzel bir araba küçük spor araba performansa göre tatmin eder ilk yıllarda ama bakım masrafları çok yüksek 1.6 benzinli motorların arabada bir hayli eski kalıyor artık yani sizin amacınız spor hızlı bir araba ise çok farklı alternatif mevcut inanın sanayilerde ustalarla uğraşmaktansa bmw olmasın yanlamiyim arabayla ama kafa rahatlığıyla bineyim derseniz yine alman sınıfı bi golf olabiir tsi motor sizi performansda üzmez

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Furkan
Hayatlarında bmw binmemiş adamlar boş yapmış al keyfini sür takma kafaya kimseyi araba sen bakacaksın forumdakiler değil
Ya akrabam aldı 116i 2011 model daha ona soramadım nasıl diye 1 kere binip turlasam araba bu dicem de 150binde 580e aldı 4 ay önce

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,477
İsim
Emre
Discord
necromancerr
turbo + hacim değiştirilmiş özel üretim araç anladığım kadarıyla, muhtemelen motor içi parçalarda da ufak değişikliler vardır. bunu normal 1.5 ile kıyaslamak ne kadar doğru olur bilmiyorum.

kendi deneyimime göre gerçekten bu motor kullanan arçalar yavaş. Atmosferik olarak üstüne daha ne koyabilirler muhtemelen çok farketmez.
inline 3 1.5 motoru atmosferikte olsa stage 2 ile yürütürsün hocam gerçi türkiyede çok tercih edilmez yarisler orası ayrı konu bende gidip golf 7 falan alırdım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Furkan
hocam araba güzel bir araba küçük spor araba performansa göre tatmin eder ilk yıllarda ama bakım masrafları çok yüksek 1.6 benzinli motorların arabada bir hayli eski kalıyor artık yani sizin amacınız spor hızlı bir araba ise çok farklı alternatif mevcut inanın sanayilerde ustalarla uğraşmaktansa bmw olmasın yanlamiyim arabayla ama kafa rahatlığıyla bineyim derseniz yine alman sınıfı bi golf olabiir tsi motor sizi performansda üzmez
Golflerde güzel ama dsg şanzıman olayı gözümde büyüdü biraz olur olmadık yerde patlarsa diye korkuyorum BMW’de zaten zorlamadan kullanıcam drift felan de atmam

Freix

80+ Bronze
inline 3 1.5 motoru atmosferikte olsa stage 2 ile yürütürsün hocam gerçi türkiyede çok tercih edilmez yarisler orası ayrı konu bende gidip golf 7 falan alırdım.
aynı fikirdeyim.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,477
İsim
Emre
Discord
necromancerr
kankacım bu araçlar artık yorgun araçlar ki 1 serisi en efendi kullanılan bmwler ama bunların bakım masrafları yüksek f30,e60 desen zaten serserilerin elindeki araçlar hayatında bmw binmemişlik bir durum yok ortada gidip 2020 320 alsa bizde deriz hayırlı olsun diye ama aldığı araç eski baktığımızda.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,062
İsim
.
yaris yaristir gidip bmw 1 serisine vereceğim paraya yaris alırım daha iyi bari sorunsuz araçlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

işlemsiz bulamazsan bile hiç yoktan fiyatı kırarsın biraz alırken dsgyi bi elden geçirirsin sonrasında ne olacağını bilirsin.
Katılıyorum

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,477
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Golflerde güzel ama dsg şanzıman olayı gözümde büyüdü biraz olur olmadık yerde patlarsa diye korkuyorum BMW’de zaten zorlamadan kullanıcam drift felan de atmam
dsgye temiz bakarsan eğer mis gibi şanzıman biraz pazarlıkla fiyat kırarsın onunlada bi dsgyi elden geçirirsin aldığında dsg'de sıkıntı olmadığını bilirsin bari.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,761
İsim
Selim
hocam https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_GR_Yaris şu linkteki aracın özelliklerine bakın sadece yaris gr'da 3 silindir araç 300 beygir.
araç temiz bi şekilde yapılırsa uçar kaçar nispeten hafifte bi araba
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam bakımlarını karşılaması var birde bunun en efendi deniliyorda kadın sürücüler alıyordu bu araçları genelde ☠️
Yani orası ayrı bi konu ama kendi içinde karşılaştırma yaparsak en efendi araba sayılır bu arada artık kadınlar da büyük güçlü arabalara merak sarmış bu arabada kadın sürücü az gördüm 😁

eneskaya6

80+ Silver
150bin km de bi araç hangi marka olursa olsun 150bin km kullanılmış bu yıpranmışlığı göze almak zorundasın bi kere

Diğer olay bu forumda kendine has arabası olan kesim cok az ve bmw mercedes vs kullanan daha da az bu markalar hakkında bilgisi olan ise neredeyse yok denecek kadar az buradan gelecek yorumlarla alıp almayacağına karar vermek mantıklı bi hareket olmaz.

116i N13 psa motor 136hp.
316i bulunan aynı motor/ 320ied olan motor ile aynı sadece yağ sogutucusu yok ve yazılımsal güc farkı var.

Bmw yi bmw den soğutan motor olarak bilinir bunun sebebi alan herkes sorun yaşıyor diye değil arıza oranı diğer modellerine göre daha fazla yüzdelik olarak ve parcaları isciligi pahalı olduğu icin 1/3 serisi tam bmw alacak butceyi ayırmişken hay anasını simdi bu masrafı nasıl ödeyecem diye kara kara dusunuyor.

N13 motor 10bin km de en az 1lt. yağ yakar mesela motorun doğasında bu var 😄 yakmıyor diyen yalan söylüyordur. Zorlansığı zaman tahrik conta vs vs sorunları sıklıkla cıkaran bir motor genel malzeme kalitesinden dolayı bu sorunlar kronik haline gelmiş.
Sıcak soguk sıcak soğuk yapa yapa motorda bazı parcalar hızlı deforme oluyor normalde bu olay olmaz ama psa motordan kaynaklı yaşanıyor.
Almanı tavsiye etmem alacaksan da bi tane bmw ustasına arabanın altını üstünü yağ kaçağını vs detaylı incelettir. 1 serisinde sorun cıkınca sahipleri extra daha cok etkilenirdi hocam

118i bakabilirsin ama sana tavsiyem dizel bmw bak

Ufak bi carpışma oldu hocam mesela
jant boyandı, yeni lastik, tampon boyandı, far değisecek 100k tuttu serviste

Şu fotoğraf 100bin tl öyle düşün hocam kaskosuz vs binmeyi aklından gecirme
IMG_1822.jpeg

Son düzenleme:
Top Bottom