Neler Yeni

Yardım Bu CRC Değeri normal mi?

Ysfgms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
Yusuf Gümüş
Türk telekom kullanıyorum. Yaklaşık 10 gündür hızda bir sıkıntı yok ancak sayfalar bazen geç açılıyor yada hiç açılmıyor ve oyunlarda paket kaybı ve ping oluyor. Güvenli internet devre dışı. Müşteri temsilcisi ile 2 kez görüştüm, Bir sorun görülmediğini hat değerlerinin normal olduğunu söyleyip arıza kaydı oluşturamadıklarını söylediler. Ne yapmamı önerirsiniz?

Not: Modeme internet telefon kablosu ile geliyor.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-01-20 134243.png
    Ekran görüntüsü 2024-01-20 134243.png
    175 KB · Hit: 50

ThEagles

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
327
İsim
Berk
Çok fazla CRC var normal değil. Altyapın kötü ya da iç tesisat(evdeki ve binadaki kablolar, modem vs) kötü durumda. Fiziksel sorun bu.

Ysfgms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
Yusuf Gümüş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok fazla CRC var normal değil. Altyapın kötü ya da iç tesisat(evdeki ve binadaki kablolar, modem vs) kötü durumda. Fiziksel sorun bu.
Modem 27 dakikadır açık ve şuanda 40000 CRC var. Kendim aşağıdan cat6 kablo çekeceğim düzelmez ise modemden midir sizce sorun?

Lady-Of-Ice

80+ Silver
Modemden hız ayarı var. Modemi resetleyip, hızı düşürüp Snr yi 10 yapıp deneyin. Mevcut hız ile mak. hız yakın olunca hat kaldırmıyor olabilir. Güldürennet alt. sorguda kaç çıkıyor.
Sonuç değişmezse kablo, jak, ek, splitter, priz varsa kontrol edin. Cat6 yerine Reçber veya Tamtel bakır tel kablosu da kullanabilirsiniz

Ysfgms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
Yusuf Gümüş
Modemden hız ayarı var. Modemi resetleyip, hızı düşürüp Snr yi 10 yapıp deneyin. Mevcut hız ile mak. hız yakın olunca hat kaldırmıyor olabilir. Güldürennet alt. sorguda kaç çıkıyor.
Sonuç değişmezse kablo, jak, ek, splitter, priz varsa kontrol edin. Cat6 yerine Reçber veya Tamtel bakır tel kablosu da kullanabilirsiniz
Modem hızını düşürdüm snr yi 10 yaparak. Ekran görüntülerini bırakıyorum. Güldürennet altyapı sorgulamada bu şekilde. CRC halen artmakta. Download hızım speedteste yaklaşık 10 mbit azaldı 47 alıyordum snr yükseltmeden önce.

Not: Yaklaşık 4 aydır interneti sorunsuz kullanıyordum son 10 gündür bu sıkıntıyı yaşamaya başladım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Modem hızını düşürdüm snr yi 10 yaparak. Ekran görüntülerini bırakıyorum. Güldürennet altyapı sorgulamada bu şekilde. CRC halen artmakta. Download hızım speedteste yaklaşık 10 mbit azaldı 47 alıyordum snr yükseltmeden önce.

Not: Yaklaşık 4 aydır interneti sorunsuz kullanıyordum son 10 gündür bu sıkıntıyı yaşamaya başladım.
@HesaplıBilgi Hocam yardımcı olabilir misin?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-01-20 143533.png
    Ekran görüntüsü 2024-01-20 143533.png
    21.2 KB · Hit: 23
  • Ekran görüntüsü 2024-01-20 143721.png
    Ekran görüntüsü 2024-01-20 143721.png
    62.7 KB · Hit: 25
  • Ekran görüntüsü 2024-01-20 143740.png
    Ekran görüntüsü 2024-01-20 143740.png
    111.1 KB · Hit: 26

Lady-Of-Ice

80+ Silver
Kablo ucu jakları yenileyip bakar mısınız? Benzer durum yaşayan arkadaş da işe yaramıştı. Muadil farklı adaptörle deneyin.Ek yerleri varsa bantlı ise yakla bağlayın, ankastreden kendi kablonuza da bakın yerinden oynama veya kablo uçu korozyon olabilir. Değişen bir şey olmazsa, arıza kaydı açın.

Ysfgms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
Yusuf Gümüş
Kablo ucu jakları yenileyip bakar mısınız? Benzer durum yaşayan arkadaş da işe yaramıştı. Muadil farklı adaptörle deneyin.Ek yerleri varsa bantlı ise yakla bağlayın, ankastreden kendi kablonuza da bakın yerinden oynama veya kablo uçu korozyon olabilir. Değişen bir şey olmazsa, arıza kaydı açın.
Telefon girişinden kablo telefon kablosu ile çıkıyor yaklaşık 1 metre, cat 6 kabloya bağlı. Cat6 kablonun diğer ucuda telefon kablosu ek şekilde modemime bağlı. Hat salondan geldiği için cat 6 kablo ile odama çekmiştik. Teşekkür ederim. Bilgiler için. Kabloda çok ek var. En iyisi ben ankstreden yeni kablo çekeyim modeme daha sağlıklı olacak gibi.

Arıza kaydı oluşturamıyorum çünkü müşteri temsilcisi hattınızda sorun gözükmüyor diyor bu sebeple oluşturamıyorum arıza kaydı diyor. Sorun yüksek ihtimal iç tesisatta demek ki.

Lady-Of-Ice

80+ Silver
Eve gelen tel kablosu prize mi bağlı?

Priz yok yalnız kablo ise; cat ve tel ekleri söküp, kabloya tek parça tel kablosunu yakla da bağlayabilirsiniz.

Ysfgms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
196
İsim
Yusuf Gümüş
Eve gelen tel kablosu prize mi bağlı?

Priz yok yalnız kablo ise; cat ve tel ekleri söküp, kabloya tek parça tel kablosunu yakla da bağlayabilirsiniz.
Evet hocam prize bağlı. Ben oraya cat6 kablo çektiğim için önce prize telefon kablosu ile bağlayıp telefon kablosunun diğer ucunuda cat6 kabloya bağlamak zorunda kaldım.

Lady-Of-Ice

80+ Silver
Priz eskiyse prizide yenileyebilirsin. Cat kabloya gerek yok. Ben de vardı; söktüm 2 telli tel taktım hat zayıflamam düştü. Prizden tek parça tel kablosu çeksen daha iyi olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,360
Üyeler
161,446
Son üye
furkantycho
Top Bottom