Yardım Bu Değerler Normal Mi?

Reaksiyon skoru
14
R9 9950X3D işlemci aldım. Curve optimizer ile Cinebench 2024 Multi Core testim 1765 puan verdi fakat curve optimizersiz 1895 puan verdi. İnternetten araştırdığıma göre bu işlemcinin multi core performansı 2300 ila 2400 arası olması lazım. Sıcaklık değerlerini de çok beğendiğim söylenemez max 75 i geçmiyor ama avarajda 55 in altına çok düşmüyor.

Curve optimizer ayarlarım:

Per Core Negative olarak yaptım ilk çekirdekten -20 ile başlayarak düşürdüm en alttaki işlemciye doğru.
PBO: Motherboard
PBO Scalar: x10
Max CPU Boost Clock Override: +200 MHz

Per Core değil All Core olarak deneyin. İşlemci soğutucusu yetersiz ise sıcaklıktan dolayı test sonucun doğru çıkmayabilir.

Per Core değil All Core olarak deneyin. İşlemci soğutucusu yetersiz ise sıcaklıktan dolayı test sonucun doğru çıkmayabilir.
Per core ve All core fark ediyor mu?

Selam, işlemci soğutucum msi a13 360mm kullanıyorum aslında gayet yeterli olduğunu düüşünüyorum. All core negatif 20 uygun mudur hocam genel olarak ne önerirsiniz

Selam, işlemci soğutucum msi a13 360mm kullanıyorum aslında gayet yeterli olduğunu düüşünüyorum. All core negatif 20 uygun mudur hocam genel olarak ne önerirsiniz
All core 20 ile deneyin bir sonuca göre bakalım. Bu işlemler deneme yanılma ile bulunur. Her işlemcinin silikon kalitesi farklı oluyor. Aynı fabrikada üretilse bile.

Evet farkediyor. All core bütün çekirdekleri aynı değere sabitlemeye yarar gibi düşünebilirsin. Per core her çekirdek için farklı değer vermene yarar.
Anladım, teşekkür ederim hocam.

All core 20 ile deneyin bir sonuca göre bakalım. Bu işlemler deneme yanılma ile bulunur. Her işlemcinin silikon kalitesi farklı oluyor. Aynı fabrikada üretilse bile.
Hocam tekrardan merhaba, testi yaptım minimum sıcaklığım 50 lerde max 62 63 oldu. Pc açılırken 70 leri görüyor işlemci. Cinebench 2024 testinde de 2110 puan aldım şuanlık artış güzel gözüküyor ama hala tatminkar değil sanırım. Curve optimizer ile sıcaklık değerlerim düşüyor sanırım doğru mudur çektiği enerji ile. Buna göre ne yapmam lazım şu an :)

Hocam tekrardan merhaba, testi yaptım minimum sıcaklığım 50 lerde max 62 63 oldu. Pc açılırken 70 leri görüyor işlemci. Cinebench 2024 testinde de 2110 puan aldım şuanlık artış güzel gözüküyor ama hala tatminkar değil sanırım. Curve optimizer ile sıcaklık değerlerim düşüyor sanırım doğru mudur çektiği enerji ile. Buna göre ne yapmam lazım şu an :)
curve optimizer voltaj düşürür performans artışına direk bi etkisi yok eğer sıcaklıklar çok yüksekse düşürmek biraz performans artışı verebilir ama düşük voltajda overclock yapmakta voltaj yetersizliği doğurmuş olabilir voltaj yetmediği için yeterli performansı veremiyordur sadece pbo açık curve optimizer kapalı test yapın değerlere öyle bakın.

Bütün cekirdekleri daha stabil hale getirip sıcaklığını düşürüyor. O değeri yavaş yavaş artırmayı deneyebilirsin. 25 yapıp dene en son 30 yapıp dene. İşlemci silikon kalitesine göre 30'da kararlıda çalışabilir teste mavi ekranda alabilirsin deneme yanılma ile yavaş yavaş yükseltiyorsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,520
Üyeler
183,132
Son üye
Ertt
Geri