Neler Yeni

BU DURUMDA SATICI MI DEĞİŞİM SAĞLAR YOKSA ASUS MU?

shynyzen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Velat
Merhabalar arkadaşlar. Yazdığım konunun çok uzun olduğunu biliyorum fakat gerçekten bilgiye ihtiyacım var ve mağdur olmak istemiyorum bilgi verirseniz çok sevinirim. Çok sayıda Araştırma yapmama rağmen bu yaşadığım rezil bir olayla alakalı hiç bir kaynak bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Olay;
Hepsiburada uygulaması üzerinden, Vizyon Bilgisayar isimli firmadan 28 Ekim 2024 tarihinde XG259QNS isimli bir monitör satın aldım ve 31 Ekim 2024 tarihinde elime ulaştı. Fakat diğer bilgisayar bileşenleri henüz elime ulaşmadığı için monitörü kullanma fırsatım olmadı. Bilgisayar bileşenlerini alıp kurulumu yapıp monitöründe kurulumunu yaptıktan sonra 1 Aralık 2024 tarihi itibariyle monitörü kullanmaya başladım, fakat monitöre 15 Aralık 2024 tarihinde Siyah arka plan üzerinde dikkatlice bakıp kontrol ederken ekranın çeşitli bölgelerinde pixellerin açtığım siyah arka plandan alakasız farklı bir renkte bir çok ölü pixel gördüm ve bu beni biraz hayal kırıklığına uğrattı, Hepsiburada Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçtim ve 14 günlük iade süresi sona erdiği için Hepsiburada üzerinden herhangi bir iade veya değişim talabinde bulunamayacağımı fakat satıcı ile iletişime geçersem ve satıcı bu durumu kabul ederse iade veya değişim talebinde bulunabileceğimi öğrendim. Satıcı ile iletişime geçtim ve bana 14 günlük iade süresi dolduğu için iade veya değişim talebinde bulunamayacağımı öğrendim. Ve en son çare olarak Asus Türkiye Müşteri Hizmetlerini aradım başımdan geçen şeyleri aynı şekilde Asus Türkiye Müşteri Hizmetlerinede anlattım fakat onlarda herhangi bir değişim olmayacağını ve Monitörün 3 adet değişen parçaya ulaştığında değişim talebinde bulunabileceğimi öğrendim. Ondan sonraki gün Asus'u tekrar arayıp onlara kullanıcı hatası olmayıp kusurlu ürün olduğunu ve değişim talebinde bulunmak istediğimi söyledim ve onlarda 6 ay içinde alınan bir ürünse ( 30 Ekim tarihinde satın aldım ) değişim olabileceği fakat önce servise gönderilip kontrol edileceği sonra kesin bir çözüm olacağı tarzında şeyler söylediler. Bunun hiç bir şekilde kullanıcı hatası olmadığını ve kusurlu bir ürün olduğunu biliyorum ve bu sebepten dolayı değişim talep ediyorum. Şuanda Hepsiburada Müşteri hizmetlerini arayarak değişim talebinde bulundum fakat Hepsiburada değişim talebini satıcı üzerine açtı Asus üzerine değil. Aynı şekilde Asus'ada başvurdum evimden alınıp kontrol edilmesi için. Hepsiburada başvurusumu iptal edilmeli yoksa Asus başvurusumu. Ve tüketici hakem heyetine Asusmj şikayet edilmeli yoksa Satıcı firmamı?

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,986
İsim
Emir
Satıcı firma tabii ki asus burada sorumlu değil

ghnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Gökhan
6 ayın altında değişim hakkın olur hocam yasada seçimlik haklar olarak geçiyor istersen mevzuatı oku bilgi sahibi olursun bu konuda

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,120
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
3 ölü piksel diye bir kural yok. THH başvurusu yap 1 ölü pikselde bile değiştirmek zorundalar dolu emsal karar var. Asus servisinin de yaptığı yanlış satıcının da yaptığı yanlış.

ghnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Gökhan
3 ölü piksel diye bir kural yok. THH başvurusu yap 1 ölü pikselde bile değiştirmek zorundalar dolu emsal karar var. Asus servisinin de yaptığı yanlış satıcının da yaptığı yanlış.
hepsiburada böyle maalesef ben thh kazandım aylar oldu paramı almaya çalışıyorum hala

shynyzen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Velat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ürünü servise göndermek yerine direk thh'ye başvurabilirmiyim ? Çünkü bu monitörün kusurlu olduğunu Asus görmedi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

6 ayın altında değişim hakkın olur hocam yasada seçimlik haklar olarak geçiyor istersen mevzuatı oku bilgi sahibi olursun bu konuda
Değişim hakkına Asus üzerinden mi başvuruyorum ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

hepsiburada böyle maalesef ben thh kazandım aylar oldu paramı almaya çalışıyorum hala
Merhabalar thh'ye başvurmadan önce iade etmek için servisemi gönderdiniz yoksa önce thh'ye başvurup bilirkişi raporundan sonramı iade ettiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,121
Üyeler
163,108
Son üye
Crescent4525
Top Bottom