Web sitesi üzerinden dolandırıldım

15 Ekim 2025 tarihinde İstanbul Okmeydanı Perpa İş Merkezi adresinde bulunduğu belirtilen onfix.com.tr web sitesi üzerinden Macbook Air 2020 m1 model cihazım için ekran siparişi vermek istedim. Firma yetkilileri, ürünü 9.000 TL karşılığında gönderebileceklerini ve gün içinde teslim edileceğini belirttiler. Bunun üzerine, ücreti Enpara hesabımdan Garanti Bankası’na IBAN ile EFT olarak gönderdim. Kısa bir süre sonra tekrar arandım ve bu kez 9.000 TL + KDV, yani toplamda 10.800 TL göndermem gerektiği söylendi. Daha önce gönderdiğim 9.000 TL’nin iadesini talep ettiğimde ise, ısrarla kalan tutarı da göndermemi istediler.Bu durumdan şüphelenerek Perpa Ticaret Merkezi danışmasına sordum ve verilen adreste böyle bir firmanın bulunmadığını, adresin başka bir şahsa ait olduğunu öğrendim. Bunun üzerine bankamla iletişime geçerek gönderdiğim tutarı iptal etmek istedim fakat karşı tarafın onayı olmadan işlemin iptal edilemeyeceği ve savcılığa başvurmam gerektiği söylendi.Firma ile 0212 706 03 60 numaralı telefon ve WhatsApp üzerinden tekrar iletişime geçtiğimde, paramın iade edileceği sözü verildi ancak sürekli zaman kazanmak için oyalandım ve iade gerçekleşmedi.
bu konuyu buraya açma sebebim bu ve buna benzer durumlarda dikkatli olunması ve benim düştüğüm hataya düşülmemesi için yazmak istedim firma halen aktif ve dolandırmaya devam etmekte
şikayette etsen paran yüksek ihtimal Allah a emanet artık , iade olması için savcılığa ya da thh ne başvursanda baya beklersin elemanlarda bilincinde, bilindik siteler 3 5 kuruş fazla olsun kafan rahat etsin. geçmiş olsun gelişmeleri merak ediyorum alabilirsen başkalarına örnek olarak gösteririm en azından süreci.

şikayette etsen paran yüksek ihtimal Allah a emanet artık , iade olması için savcılığa ya da thh ne başvursanda baya beklersin elemanlarda bilincinde, bilindik siteler 3 5 kuruş fazla olsun kafan rahat etsin. geçmiş olsun gelişmeleri merak ediyorum alabilirsen başkalarına örnek olarak gösteririm en azından süreci.
paramı alamayacağımı 2.kez benden 10.800tl istediğinde anladım bu şahıslar web sitelerini kopyalayıp yalandan adres gösteriyor ve telefon numarası kiralayıp dolandırmaya başlıyorlar kendileri şuan hala aktif benim numaramı açmıyor whatsapp dan cevap vermiyor ama başkalarına cevap verip kandırmaya devam ediyorlar isminin harun olduğunu söyledi ve kekeme bir konuşma şekli var oldu da birisinin başına gelirse konuşma şeklinden de anlayabilir,sonuç olarak olurda olumlu bir sonuç alırsam buradan bilgilendiririm inşallah

Son düzenleme:
paramı alamayacağımı 2.kez benden 10.800tl istediğinde anladım bu şahıslar web sitelerini kopyalayıp yalandan adres gösteriyor ve telefon numarası kiralayıp dolandırmaya başlıyorlar kendileri şuan hala aktif benim numaramı açmıyor whatsapp dan cevap vermiyor ama başkalarına cevap verip kandırmaya devam ediyorlar isminin harun olduğunu söyledi ve kekeme bir konuşma şekli var oldu da birisinin başına gelirse konuşma şeklinden de anlayabilir,sonuç olarak olurda olumlu bir sonuç alırsam buradan bilgilendiririm inşallah
Son durum nedir hocam var mı bir gelişme?

İade etmiyorlarsa direk savcılığa gidin hocam başvuru yapın, alırsınız geri ama biraz uzun sürer.

Son durum nedir hocam var mı bir gelişme?

İade etmiyorlarsa direk savcılığa gidin hocam başvuru yapın, alırsınız geri ama biraz uzun sürer.
geri dönüş yapmıyorlar telefon ve whatsapp'a da cevap vermiyorlar farklı numaradan aradığımızda anında telefonu açıp çok güzel ilgi alakada bulunup kendi ağına düşürmeye çalışıyor adliye ye bugün gidemedim işim vardı yarın sabahtan gideceğim inşaallah,şikayet var'a yazdım 18 inde işleme koyacaklarmış o zamana kadar kaç kişi daha dolandırılır bilmiyorum.en başta google da firma ile ilgili şikayet varmı diye baktığımda hiç olumsuz yazı göremedim 1 tane bile şikayet görseydim işim olmazdı o yüzden bende tüm gruplara bu olaydan bahsediyorum kimsenin başına gelmesin bu insanlar bugün onfix.com.tr adı altında dolandıracaklar yarın ise farklı bir web sitesi açıp oradan devam edecekler,bugün kadıköye gidip fiziksel bir iş yeri ile işimi hallettim ve memnun kaldım bir daha güvenmediğim şahısların hesabına para yollamayacağım

bilgisayaronar.com.tr
bilgisayarservisin.com
zen bilişim
pc onar
adresiyle de insanları mağdur etmişler. Birçok insan bu konuda şikayetçi bu adresler kapanmış şuan ki güncel adresleri onfix.com.tr şikayet üzerine bu da kapanacak farklı bir adres ile devam edecekler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,976
Üyeler
183,364
Son üye
salihxyz12
Geri