Bu Erasmus İle Alakalı...???

Basrii

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
816
11. Sınıfım liseyi Elektrik eloktronik bölümü, endüstriyel bakım onarım dalı olarak okuyorum. Okulumuzda bir duyuru yapıldı ve başarılı 6 7 öğrenci ile birlikte 2 tane bölüm öğretmeni eşliğinde almanyaya 3 haftalığına staja gidilecekmiş. Bu 6 7 öğrenci arasında %90 bende varım ve bölümümde en iyi öğrenci benim. Merak ettiğim şey bu yurtdışına gitme işini pasaport vize vesaire nasıl ayarlanıyor, yada bunun hakkında bilgisi olan varmı???

11. Sınıfım liseyi Elektrik eloktronik bölümü, endüstriyel bakım onarım dalı olarak okuyorum. Okulumuzda bir duyuru yapıldı ve başarılı 6 7 öğrenci ile birlikte 2 tane bölüm öğretmeni eşliğinde almanyaya 3 haftalığına staja gidilecekmiş. Bu 6 7 öğrenci arasında %90 bende varım ve bölümümde en iyi öğrenci benim. Merak ettiğim şey bu yurtdışına gitme işini pasaport vize vesaire nasıl ayarlanıyor, yada bunun hakkında bilgisi olan varmı???
o konuda bilgim yok ama ingilizce sınavına giriyorsun 6 ay okumak için orda

Bak işte bizim amacımız okumak filan değil, 3 haftalığına staj göreceğiz dil ile işimiz yok...
Konuyla alakasız özür dilerim ama merak ettiğim için soruyorum 3 haftalık staj nasıl bir şey yani staj derken ne yapacaksınız

şöyle bir video ile karşılaşmıştım baya detaylı anlatım vardı burada farklı ülke için anlatılıyor ama benze olacağını düşünüyorum

Konuyla alakasız özür dilerim ama merak ettiğim için soruyorum 3 haftalık staj nasıl bir şey yani staj derken ne yapacaksınız
Onu müdür yardımcısına bende sordum, bana dediği şey ordaki alman endüstrisi hakkında bilgi alıcaksınız ve bir nevi konferans tarzı bir şey olucak galiba...

staj hakkında bilgim yok

şöyle bir video ile karşılaşmıştım baya detaylı anlatım vardı burada farklı ülke için anlatılıyor ama benze olacağını düşünüyorum
Dediğim gibi benim orda 4 5 ay kalmak okumak gibi bir işim yok. Başımızdaki 2 tane öğretmen eşliğinde endüstriyi göreceğiz, sonuçta 4.0 endüstri almanyada çıktı...

Dediğim gibi benim orda 4 5 ay kalmak okumak gibi bir işim yok. Başımızdaki 2 tane öğretmen eşliğinde endüstriyi göreceğiz, sonuçta 4.0 endüstri almanyada çıktı...
o zaman muhtemelen bu devlet destekli bir programdır tüm işlemleri de devlet tarafından hallediliyordur ortalama gerekli prosedürler belli zaten belki pasaportunu kendin çıkarman istenebilir diye düşünüyorum

Bende lisede yurtdışına gittim aynı senin olay ile macaristana avusturya ve slovakyaya gittim pasaport olayları şöyle pasaportu biz randevu alıp aldık izin ile birlikte gidiyoruz gri pasaport aldık staj yapcağımız yerden davet gelince vize olayları zaten kolay oluyo sana tavsiyem 3 haftanın tadını çıkar zaman ordayken çok çabuk geçiyor :D

ben ünide kazanmıştım erasmusu pandemiden dolayı gitmedim
erasmus 6 aylık değil miydi
sizinki gezi gibi bişe galiba

pasaportun yoksa hemen çıkart bence gidiceğin kesinleşince hemen hallet 3 haftada kendine işte bul davet al sonsuza kadar kal orda hayatını yaşa

ben ünide kazanmıştım erasmusu pandemiden dolayı gitmedim
erasmus 6 aylık değil miydi
sizinki gezi gibi bişe galiba
staj programı olarak geçiyo 3 hafta stajını yurt dışında yapıyosun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,203,226
Üyeler
191,523