Neler Yeni

Yardım Bu iki ram uyuşur mu?

hefzz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Yusuf Furkan
Selamlar, benim elimde Gskill markasının 8gb 3000mhz rami var, buna ek 16gb ram almayı düşünüyorum. Şu anda kampanyada olan corsair'in 3200mhz 16gb ramini alacağım. Bu iki ram uyuşur mu herhangi bir sıkıntı çıkar mı?
Bendeki ram:
Alacağım ram:
Son olarak bir de her zaman hazır set-up'larda 8-16-32 şeklinde ram ayarlanıyor, 24 ram yapınca bi yanlışlık olur mu aklıma hep takılmış bir şeydir, 8-16-32 yapılmasın da özel bir husus mu var?
Teşekkürler.

Batuw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları
Selamlar, benim elimde Gskill markasının 8gb 3000mhz rami var, buna ek 16gb ram almayı düşünüyorum. Şu anda kampanyada olan corsair'in 3200mhz 16gb ramini alacağım. Bu iki ram uyuşur mu herhangi bir sıkıntı çıkar mı?
Bendeki ram:
Alacağım ram:
Son olarak bir de her zaman hazır set-up'larda 8-16-32 şeklinde ram ayarlanıyor, 24 ram yapınca bi yanlışlık olur mu aklıma hep takılmış bir şeydir, 8-16-32 yapılmasın da özel bir husus mu var?
Teşekkürler.
Uyuşmazlık olacağını düşünmüyorum

Earwven

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,226
İsim
Ali
Teşekkürler.
Aynı değerleri kullanırsanız yani 16-16 ya da 8-8 yaparsanız çift kanal bellek kullanmış olursunuz. Bu da performansı pozitif yönde etkiler.

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
Bendeki ram:
Alacağım ram:
Teşekkürler.
Hocam Mhz ve cl değerleri aynı olmalı.

hefzz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Yusuf Furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı değerleri kullanırsanız yani 16-16 ya da 8-8 yaparsanız çift kanal bellek kullanmış olursunuz. Bu da performansı pozitif yönde etkiler.
anladım, teşekkürler. Uyuşmayacağı bir nokta yok yani 8-16'nın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam Mhz ve cl değerleri aynı olmalı.
alacağım ram 3200mhz, bendeki ram 3000mhz beraber çalışmazlar mı?

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
anladım, teşekkürler. Uyuşmayacağı bir nokta yok yani 8-16'nın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

alacağım ram 3200mhz, bendeki ram 3000mhz beraber çalışmazlar mı?
Sıkıntı çıkar.

Khonnsou

80+
Ram konusunda insanlara genellikle ikiz ram (aynı kutudan çıkma çift ram) almalarını tavsiye ederim, zira üreticiler yer yer micron yer yer samsung çipler kullanabiliyorlar. Yani aynı rami alsanız bile farklı kutuda olduğu sürece çip üreticisi farkından dolayı problem yaşama ihtimaliniz -düşük ya da yüksek- var. Marka model aynı olsa bile başıma iş açtığı zamanlar oldu. Sizin yerinizde olsam ikiz ram almaya çalışırdım.

hefzz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Yusuf Furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ram konusunda insanlara genellikle ikiz ram (aynı kutudan çıkma çift ram) almalarını tavsiye ederim, zira üreticiler yer yer micron yer yer samsung çipler kullanabiliyorlar. Yani aynı rami alsanız bile farklı kutuda olduğu sürece çip üreticisi farkından dolayı problem yaşama ihtimaliniz -düşük ya da yüksek- var. Marka model aynı olsa bile başıma iş açtığı zamanlar oldu. Sizin yerinizde olsam ikiz ram almaya çalışırdım.
onu yapmaya maalesef şu an pek uygun bir durumda değilim ama yaptığım işten dolayı bilgisayarımın ramini yükseltmem gerek, bu yol ile yükselteceğim inşallah.
ileride nasip olursa aynı corsair markadan bi 16gb ram daha alırım, benim rami de satarım. 32gb'a ayarlarım. Teşekkürler yardımınız için.

Top Bottom