Bu İşlemci Sıcaklığı Normal mi ?

cemtastan2301

80+ Gold
Reaksiyon skoru
6,018
10 DK boyunca test yaptım ve bu değerleri aldım, normal mi ?

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
İşlemci Soğutucu: Deep Cool Gammaxx L120 V2 RGB 120mm Sıvı CPU Soğutucu
Ekran Görüntüsü (206).png

Sıcaklıgın normal ama biostan hiçbir ayarı degıstırmedın herhalde?

İşlemci voltajı + core ratiosu Autoda diye tahmın edıyorum. Tam yükte 76 Watt çekıyomus bu yüzden de büyük ihtimal işlemci hızını kısıyo cok fazla ısınacagı icin

Benim 4.6 ghz all core + 1.22 voltta 110 watt cekıyo stability testte (aida)

Çok performans sağlayamıyor maalesef 120mm'ler. Kule tipi hava soğutucu daha mantıklı olabilirmiş.
Ama FPU-CPU için hiç fena sayılmaz, 10dk bir süre de geçmiş hem de.
Yaza girdiğimizde daha çok ısınır diye düşünüyorum üstelik Akdeniz tarafında oturuyorum yani yazın çok sıcak oluyor. Değiştirmeye gerek var mı ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sıcaklıgın normal ama biostan hiçbir ayarı degıstırmedın herhalde?

İşlemci voltajı + core ratiosu Autoda diye tahmın edıyorum. Tam yükte 76 Watt çekıyomus bu yüzden de büyük ihtimal işlemci hızını kısıyo cok fazla ısınacagı icin

Benim 4.6 ghz all core + 1.22 voltta 110 watt cekıyo stability testte (aida)
BIOS'da ramlerin MHz hızını yükseltip hemen çıktım. :D

Yaza girdiğimizde daha çok ısınır diye düşünüyorum üstelik Akdeniz tarafında oturuyorum yani yazın çok sıcak oluyor. Değiştirmeye gerek var mı ?
İşlemci 7/24 tam yükte çalışmıyor, dolayısıyla da bu sıcaklıklara ulaşmayacaktır, bence gerek duymazsınız.

BIOS'da ramlerin MHz hızını yükseltip hemen çıktım. :D
Sana önerim Precision boost overdriveı kapatman + core performance boostu kapatman + Core ratioyu 46.00 a alman + cpu voltage'ı 1.23 olarak ayarlayıp denemen.

Bunları yaptıktan sonra sıcaklıklara bakabilir misin?

Sana önerim Precision boost overdriveı kapatman + core performance boostu kapatman + Core ratioyu 46.00 a alman + cpu voltage'ı 1.23 olarak ayarlayıp denemen.

Performans kaybı yaşatır mı peki ?

Bu arada her işlemcide voltaj değerleri farklıdır o yüzden test ede ede bulman lazım senin için sweet spotu

Performans kaybı yaşatır mı peki ?
Precision boost tek coreu 4.65 e boostluyo neredeyse all core boostlıyacagını sanmıyorum hatta 4600e bile boostlayacagını sanmıyorum tdp drawına bakınca.

Dediğimi yaparsan daha fazla performans alacagını dusünüyorum. Karşılaştırmak istersen Cpu z den bench yapabilrisin. Ya da cinebench testi

Geri