Neler Yeni

Çözüldü✓ "bu işlemi tamamlamak için yeteli bellek kaynağı yok" hatası

Kel Aylak

80+
Just Cause 2 indirdim fakat oyna deyince bu hatayı alıyorum.

İşlemci Intel(R) Core(tm) i5-9500t CPU @ 2.20GHz, 2208 MHz, 6 çekirdek, 6 mantıksal işlemci.
Yüklü fiziksel bellek (RAM) 4,00 GB.
Kullanılabilir fiziksel bellek 854 MB.
Toplam sanal bellek 6,53 GB.
Kullanılabilir sanal bellek 3,55 GB.
Disk belleği dosyası alanı 2,75 GB.

Bilgisayar : HP proone 400 G5 20.0-in all-in-One
ram.png

Resimde gözüktüğü gibi RAM'dan kaynaklandığını düşünüyorum 4 GB RAM olsa bile sadece 1.1 GB kullanabiliyorum tamamen saçmalık. Çözüm yolu var mıdır acaba?
Ayrı olarak bilgisayarım aşırı derecede yavaş aynı bilgisayar modelinden başka bir tanıdığımda var fakat benimkiyle alakası bile yok benimkinden kat kat hızlı.
Termal macun kaynaklı bir problem midir acaba?

ram kullanım.png

ram kullanım.png

Bu da kullananlar Google ve arka plandaki uygulamalar kapatsam da aynı sorun.

Kullanılan 2.7 Gb Diyor Fakat Kullanıcılarda Sistemin 700mb Kullandığı Gözüküyor Anlayamadım

jalm0o0e1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Oğuzhan
4 gb ramli bir sisteme win10 kurmuşsun. Win10 zaten açılırken o kadar kullanıyor. Minimum 16 gb ram yap. Sistemin depolaması göründüğü kadarıyla hdd. Güzel bir ssd alıp sisteme takıp sıfırdan windows kurarsan hızlanacağını ve oyunu rahat açacağını düşünüyorum.

Kel Aylak

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
4 gb ramli bir sisteme win10 kurmuşsun. Win10 zaten açılırken o kadar kullanıyor. Minimum 16 gb ram yap. Sistemin depolaması göründüğü kadarıyla hdd. Güzel bir ssd alıp sisteme takıp sıfırdan windows kurarsan hızlanacağını ve oyunu rahat açacağını düşünüyorum.
Sisteme windows 10 veya 11 den başka işletim sistemi kurunca driver yüklenemiyor hp nin kendi sitesinde bilgisayarın windows 10 ve 11 desteği var sadece
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok saçma bir iş yapmışlar 4gb ram li ve hdd li bilgisayara sadece windows 10 destekli göndermek nedir

jalm0o0e1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Oğuzhan
Sisteme windows 10 veya 11 den başka işletim sistemi kurunca driver yüklenemiyor hp nin kendi sitesinde bilgisayarın windows 10 ve 11 desteği var sadece
İnternetten sisteme baktım 8gb olan versiyonları çıkıyor 4gb olan versiyonları çıkmıyor. Eğer 8gb ramli olanını alsaydın böyle bir durum oluşmayabilirdi. Sanırım ya eksik gönderildi yada 4gb olan versiyonunu satın aldın. Neyse sorun değil dediğim gibi yapacaksınız hızlanması için.

Kel Aylak

80+
İnternetten sisteme baktım 8gb olan versiyonları çıkıyor 4gb olan versiyonları çıkmıyor. Eğer 8gb ramli olanını alsaydın böyle bir durum oluşmayabilirdi. Sanırım ya eksik gönderildi yada 4gb olan versiyonunu satın aldın. Neyse sorun değil dediğim gibi yapacaksınız hızlanması için.
Peki Şuanki Ram Kullanımı Anormal Değilmi Sistem 700mb civarı kullanıyor gözüküyor fakat kullanılabilir 1gb

Ram Takmayı Düşünüyorum Fakat Hangi Ram Almalıyım kaç gb almalıyım sistemimdeki ram cl vb. hiçbir bilgim yok yardımcı olabilirmisiniz

jalm0o0e1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Oğuzhan
Peki Şuanki Ram Kullanımı Anormal Değilmi Sistem 700mb civarı kullanıyor gözüküyor fakat kullanılabilir 1gb

Ram Takmayı Düşünüyorum Fakat Hangi Ram Almalıyım kaç gb almalıyım sistemimdeki ram cl vb. hiçbir bilgim yok yardımcı olabilirmisiniz
Windows çalıştığı için o kadar kaplıyor. Bende 16 gb ram var 4gbsi kullanılıyor gözüküyor ama arkada açık program sadece chrome :D. Ram olarak da sanırım bu ramlerden almanız gerekiyor yine de bilenler yardımcı olur.

Kel Aylak

80+
işlemcisi 6 çekirdek iken ram nasıl 4 gb ilgimi çeken kısım bu oldu asıl
Hp tasarlarken kafası nerdeydi bende merak ediyorum

Windows çalıştığı için o kadar kaplıyor. Bende 16 gb ram var 4gbsi kullanılıyor gözüküyor ama arkada açık program sadece chrome :D. Ram olarak da sanırım bu ramlerden almanız gerekiyor yine de bilenler yardımcı olur.
All in one pc aga laptop ramı takılıyor masaüstü ramı takılmaz buna :D

jalm0o0e1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Oğuzhan

Kel Aylak

80+

jalm0o0e1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
276
İsim
Oğuzhan
ilerde sağlam bir şey alacağım fakat şimdilik bunla idare edicem rami alırsam sistemin rahatlıyacagını düşünüyorum
Sistem rahatlar ama oyunu açtığında kasar oyun. Server pcsi bunlar oyun oynamak için uygun değil. İşlemcinde server işlemcisi ona göre tasarlanmış.

Top Bottom