Yardım Bu kablolar 100 Mbps mi 1Gbps destekler ?

Reaksiyon skoru
85
Arakadaşlar selam ,
Yaşadağım mahalleye internet altyapısı yerleştiriliyor . Ve mahalle bazında geniş kapsamlı bir işlem yapılıyor. Oturduğum ilden ötürü ( Bingöl / Merkez ) bu kabloların 100 Mbps olduğunu düşünüyorum . Çünkü büyük bir şehir olmadığı için 1 Gbps hız desteğini vermezler gibime geliyor . Bu kabloları bugün evin bodrumuna kadar çekmişler sizce bu kablolar ne kadar hız destekler ? Birde TT altyapı sorgulamasına baktığımda bu altyapı ile ilgili herhangi bir şey yansımamış . Yansıması ne kadar sürer ve abonlik işlemleri ortalama ne zaman açılır bilgisi olan var mı ? Geçen müşteri hizmetlerini aradım , altyapı konusunda bilgi almak istedim yeterince destek sağlamadılar . Şuanki altyapım 50 Mbps ve türknet kullanıyorum , malum önümüzdeki ay itibari ile zamlanacak . Bu yeni kablolardan alacağım yeni hızı türknet üzerinden alabilir miyim yoksa tt geçmem mi gerekiyor . Yardımcı olursanız sevinirim.

Görselleri paylaşıyorum bilgili arkaşlar yardımcı olursa çok sevinirim .

Ekler

• WhatsApp Görsel 2025-07-30 saat 14.07.12_6aa67c81.webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-30 saat 14.07.12_6aa67c81.webp
    108.5 KB · Hit: 65
  • WhatsApp Görsel 2025-07-30 saat 14.07.12_7e0e58dd.webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-30 saat 14.07.12_7e0e58dd.webp
    92.6 KB · Hit: 63
  • WhatsApp Görsel 2025-07-30 saat 14.07.12_8964b30c.webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-30 saat 14.07.12_8964b30c.webp
    69.8 KB · Hit: 64
  • WhatsApp Görsel 2025-07-30 saat 14.07.12_e4628dc6.webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-30 saat 14.07.12_e4628dc6.webp
    34.1 KB · Hit: 63
  • WhatsApp Görsel 2025-07-30 saat 14.07.13_0b1ece80.webp
    WhatsApp Görsel 2025-07-30 saat 14.07.13_0b1ece80.webp
    90.1 KB · Hit: 62
Arakadaşlar selam ,
Yaşadağım mahalleye internet altyapısı yerleştiriliyor . Ve mahalle bazında geniş kapsamlı bir işlem yapılıyor. Oturduğum ilden ötürü ( Bingöl / Merkez ) bu kabloların 100 Mbps olduğunu düşünüyorum . Çünkü büyük bir şehir olmadığı için 1 Gbps hız desteğini vermezler gibime geliyor . Bu kabloları bugün evin bodrumuna kadar çekmişler sizce bu kablolar ne kadar hız destekler ? Birde TT altyapı sorgulamasına baktığımda bu altyapı ile ilgili herhangi bir şey yansımamış . Yansıması ne kadar sürer ve abonlik işlemleri ortalama ne zaman açılır bilgisi olan var mı ? Geçen müşteri hizmetlerini aradım , altyapı konusunda bilgi almak istedim yeterince destek sağlamadılar . Şuanki altyapım 50 Mbps ve türknet kullanıyorum , malum önümüzdeki ay itibari ile zamlanacak . Bu yeni kablolardan alacağım yeni hızı türknet üzerinden alabilir miyim yoksa tt geçmem mi gerekiyor . Yardımcı olursanız sevinirim.

3 4 ay sürüyor aktifleşmesi

Arakadaşlar selam ,

O turuncu olan değil de beyaz sarkan ufak kablolar fiber gibi duruyor, büyük ihtimalle 1000 destekli gelir.

hocam bu kablolarin internet icin olduguna emin misiniz? icleri gorduklerime gore farkli, elektrik kablosu olmasin bu. kablonun uzerinde cat5e cat6 tarzi yazilar yazmasi gerekiyor.

hocam bu kablolarin internet icin olduguna emin misiniz? icleri gorduklerime gore farkli, elektrik kablosu olmasin bu. kablonun uzerinde cat5e cat6 tarzi yazilar yazmasi gerekiyor.
elektrik kablosu olacağını düşünmüyorum . Üzerinde turk telekom , optik kablo gibi ibareler var . Birde sokaktaki telefon adındaki rögar kapaklarına bağlanıyorlar .

elektrik kablosu olacağını düşünmüyorum . Üzerinde turk telekom , optik kablo gibi ibareler var . Birde sokaktaki telefon adındaki rögar kapaklarına bağlanıyorlar .
yukarida denildigi gibi muhtemelen beyaz olanlar fiber kablo yeni fark ettim. en iyisi turkneti arayip sormak ya da mail atmak hocam

Arakadaşlar selam ,

3. fotoğraftaki beyaz kabloları çekme şansın var mı?

Eve gecince onu da yakından çekeceğim .

Şöyle ki hocam kabloların üzerlerinde Türk Telekom yazıyor. Türknet ile alakalı olduğunu sanmıyorum.
Türknet o kablolar fiberse bile en fazla 100 verir üstü için Türk Telekoma veya o kablodan yüksek hızlı paket satan firmalara geçmeniz gerek.

Şuan altyapı bitmediği için en doğru bilgiyi ilçedeki Türk Telekom müdürlüğü verir.

evet o fiber kaplo bınanıza kadar gelmis fiber 1 gb kutu konulduysa ala bilirsiniz..
Anladım , o zaman kutu konulana kadar başvuru yapamıyorum değil mi ? Şuan beklemek dışında herhangi bir şey yapmama gerek var mı .

Anladım , o zaman kutu konulana kadar başvuru yapamıyorum değil mi ? Şuan beklemek dışında herhangi bir şey yapmama gerek var mı .
hayır gerek yok zaten kutu konuldumu tüm konut faydalana biliyor daire başına port konuyor benim şuan öyle kaplo kapı girişine kadar gelmiş ama henüz faydalanamıyorum

Geri