- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayatında casper kullanmamış sadece etraftan duyduklarıyla fikri olanlar lütfen yazmasınO parayi Caspere verecegine direk cope at daha iyi kdkdkdkd
Hayatında casper kullanmamış sadece etraftan duyduklarıyla fikri olanlar lütfen yazmasınO parayi Caspere verecegine direk cope at daha iyi kdkdkdkd
PCB anakart fabrikasyon montaj olarak iç aksamı Huawei en son sırada Özellikler ve gösteriş ön planda ancak teknik tarafında çok fazla hatalı (kusurlu) Lehim kalitesinden tut anakartına montaj yapılan flex kablolarından bağlantı arabirimne kadar kullanılan bütün parçalar sökerken bile elimizde çok rahat kırılabiliyor 1 termal işlemi yaparken bile o kadar ter attığımı hiç bir laptopta yaşamadım.Huaweiler nasıl hocam bu konuda genel bilgi almak için soruyorum
Mesela 15.000 TL lik huawei , acer, Asus , msi, lenovo 5 laptop var farzedelim yakın işlemcilerle bu malzeme konusu nasıl oluyor farklı marka ssd RAM fan sistemi mi kullanılıyor kendileri mi üretiyor markalar nasıl biraz açabilir misin
Ve dediğim markaları kalite açısından değerlendirip sıralar mısın zahmet vermezsek
ikinci el alma, he temizdir falan o zamanda casper / monster almaArkadaşlar sıfırı 47 bin TL olan bi laptop var Excalibur G911 serisi. 2 haftalık sıfır ben 32 den alacağım. Alınır mı?
I7 13700HX
Rtx 4060
32 GB RAM
1 TB M2 SSD
16 inç 2K 165Hz ekran
Mesaj otomatik birleştirildi:
.
Kim olduğunu bilmediği insanlara karşı ön yargıyla yaklaşanlar lütfen laf atmasın. Saygılar.Hayatında casper kullanmamış sadece etraftan duyduklarıyla fikri olanlar lütfen yazmasın
27.11.2023 fatura tarihi ve henüz pc ye kurulum dahi yapılmadı. ilk kurulumu ben yapacağımikinci el alma, he temizdir falan o zamanda casper / monster alma
zaten kalitesiz olduğu için ucuz ya bro sen hem pc nin çok iyi olduğunu aöylüyorsun hemde piyasanın en ucuzu olduğunu. Bence kendini kandırıyorsun kısa vadede sorun yaşamamış olabilirsin veya uzun vadede ancak diğer markaların işte hp olsun, acer olsun, asus olsun veya msi işte bunların daha yüksek performans vereceği, daha sorunsuz çalışacağı gerçeğini değiştirmiyor. Üstteki arkadaş direk bu konuların içinde çalıştığı için olayın içinden yazmış hala ikna olmuyorsan üzgünüm ama bu fanboylultan ileri gitmez, gidemez.27.11.2023 fatura tarihi ve henüz pc ye kurulum dahi yapılmadı. ilk kurulumu ben yapacağım
ya arkadaşlar kimsenin kimseye yalan söylüyorsun dediği yok. her cevapta yanı şeyi yazıyorum ama şu an 3 tane g870 kasalı casper var elimizde sorun yaşamıyoruz. hatta bu mesajı şuan ondan yazıyorum. bakıyorum 13700hx li en düşük laptop 46 bin bandından başlıyor ve bunlarından ram 16 ssd 500. Ben 1 tb gen4 ssd, 32 gb 4800 mhz ddr5 ram, 140 watt rtx 4060 lı laptop alıyorum 32 ye. bana bu ayarlarda 1 tane 40 bin bandına kadar laptop önerisi olan varsa şuan konuyu kapatıyorum. ram 16 ssd 500 de olur sıkıntı değil
mesela şuan ki laptop g870 i7 12650h, rtx3060 105w, 32 gb ram
god of war orijinal grafikler dlss kalite modunda işlemci tavan sıcaklığı 81 derece fps 110-125 arası. yani daha ne yapabilir ki bu özelliklerde bi laptop. 8 aylık bi cihaz
Arkadaşlar sıfırı 47 bin TL olan bi laptop var Excalibur G911 serisi. 2 haftalık sıfır ben 32 den alacağım. Alınır mı?
I7 13700HX
Rtx 4060
32 GB RAM
1 TB M2 SSD
16 inç 2K 165Hz ekran
.
32 bine başka model alırsın excalibur da donanımlar güzel ama dizayn menteşeler vs hiç sağlam değil 32 bine ikinci el 3080 li laptop alırsınArkadaşlar sıfırı 47 bin TL olan bi laptop var Excalibur G911 serisi. 2 haftalık sıfır ben 32 den alacağım. Alınır mı?
I7 13700HX
Rtx 4060
32 GB RAM
1 TB M2 SSD
16 inç 2K 165Hz ekran
.
Eline sağlık hocam çok güzel bir bilgilendirme olduPCB anakart fabrikasyon montaj olarak iç aksamı Huawei en son sırada Özellikler ve gösteriş ön planda ancak teknik tarafında çok fazla hatalı (kusurlu) Lehim kalitesinden tut anakartına montaj yapılan flex kablolarından bağlantı arabirimne kadar kullanılan bütün parçalar sökerken bile elimizde çok rahat kırılabiliyor 1 termal işlemi yaparken bile o kadar ter attığımı hiç bir laptopta yaşamadım.
Acer fiyat performans kaliteli Üretime sahip ancak gaming serileri dışındaki ürünleri genelde yetersiz hava akışı yüzünden çok ısınan ve ısıyı dağatamayan bir yapısı var bunların dışında 10 taneden belki 2-3 tanesinde ekranında ölü pixel çıkabiliyor.
Asus Tuf ve Rog serisi hariç bütün modelleri anakart voltaj regulatör bacakları ince lehim ve Fabrikasyon kronik sorunu sebebi ile termal işlem esnasından en ufak statik elektrik maruz kalması sonucu malesef anakart ROM siliyor Sıfırdan bios yazılması gerekiyor. Termal işlemi çok dikkatli yapılması gerek. TUF ve ROg serisi ap ayrı bir platformda üretiliyor ve bu tarz problemlerin hiç biri yok Tuf serisinde bi kaç kez sadece Şarj soketi arıza geldi ROg serisinde hiç bir problem görmedim.
MSİ en alt ürününden tut en üst ürününe kadar Çok fazla arge yapılan bir marka oyüzden bu güne kadar gelen msi markasını taşıyan bütün laptoplarda Kullanıcı hatası sebebi ile oluşan arızalara denk geldim bunun dışında fabrikasyon en ufak sorun görmedim. Genelde Fiyat performans ürünleri tek fanlı yapısı ile gelsede kasaları genelde metal olduğundan ve ısının bütün kasaya yayılmasını sağladıklarından soğutucu tarafı çok iyi gelmekte. Tek kusuru Donanımsal bir arıza çıkarttığı zaman geri dönüşü pek olmuyor Tamir felan kurtarmıyor komple anakart değişimi gerekiyor.
lenovo ise bu saydığım markalar içinde en naif olanı Bütün yapısı fiyat performans olarak tasarlanmış kolay kolay sorun çıkarttığını görmedim çıkartsada cayı cayır yansada yada sıvı temesıda olsa çözümü çok basit oluyor teknik servislerin en sevdiği laptop markası diyebilirim genelde çok basit işlemleri oluyor. Yok statik alacak bileklik giyelim yok fidayı yanlış taktık yuvayı bozacak yok işte yanlış voltaj verdik besleme yandı gibi durumlar pek olmuyor bu tarz problemlerden en az etkilenen laptop.
PCB anakart fabrikasyon montaj olarak iç aksamı Huawei en son sırada Özellikler ve gösteriş ön planda ancak teknik tarafında çok fazla hatalı (kusurlu) Lehim kalitesinden tut anakartına montaj yapılan flex kablolarından bağlantı arabirimne kadar kullanılan bütün parçalar sökerken bile elimizde çok rahat kırılabiliyor 1 termal işlemi yaparken bile o kadar ter attığımı hiç bir laptopta yaşamadım.
Acer fiyat performans kaliteli Üretime sahip ancak gaming serileri dışındaki ürünleri genelde yetersiz hava akışı yüzünden çok ısınan ve ısıyı dağatamayan bir yapısı var bunların dışında 10 taneden belki 2-3 tanesinde ekranında ölü pixel çıkabiliyor.
Asus Tuf ve Rog serisi hariç bütün modelleri anakart voltaj regulatör bacakları ince lehim ve Fabrikasyon kronik sorunu sebebi ile termal işlem esnasından en ufak statik elektrik maruz kalması sonucu malesef anakart ROM siliyor Sıfırdan bios yazılması gerekiyor. Termal işlemi çok dikkatli yapılması gerek. TUF ve ROg serisi ap ayrı bir platformda üretiliyor ve bu tarz problemlerin hiç biri yok Tuf serisinde bi kaç kez sadece Şarj soketi arıza geldi ROg serisinde hiç bir problem görmedim.
MSİ en alt ürününden tut en üst ürününe kadar Çok fazla arge yapılan bir marka oyüzden bu güne kadar gelen msi markasını taşıyan bütün laptoplarda Kullanıcı hatası sebebi ile oluşan arızalara denk geldim bunun dışında fabrikasyon en ufak sorun görmedim. Genelde Fiyat performans ürünleri tek fanlı yapısı ile gelsede kasaları genelde metal olduğundan ve ısının bütün kasaya yayılmasını sağladıklarından soğutucu tarafı çok iyi gelmekte. Tek kusuru Donanımsal bir arıza çıkarttığı zaman geri dönüşü pek olmuyor Tamir felan kurtarmıyor komple anakart değişimi gerekiyor.
lenovo ise bu saydığım markalar içinde en naif olanı Bütün yapısı fiyat performans olarak tasarlanmış kolay kolay sorun çıkarttığını görmedim çıkartsada cayı cayır yansada yada sıvı temesıda olsa çözümü çok basit oluyor teknik servislerin en sevdiği laptop markası diyebilirim genelde çok basit işlemleri oluyor. Yok statik alacak bileklik giyelim yok fidayı yanlış taktık yuvayı bozacak yok işte yanlış voltaj verdik besleme yandı gibi durumlar pek olmuyor bu tarz problemlerden en az etkilenen laptop.
Dostum g911 kasası sıkıntılı ama sıkıntısız şekilde kullanan da gördüm teknoloji şans işiArkadaşlar sıfırı 47 bin TL olan bi laptop var Excalibur G911 serisi. 2 haftalık sıfır ben 32 den alacağım. Alınır mı?
I7 13700HX
Rtx 4060
32 GB RAM
1 TB M2 SSD
16 inç 2K 165Hz ekran
.
mevzu bütçe işi değil. buradaki durum 45 binin üstünde sıfırı olan bir pc yi daha 10 günlükken 32 ye almak. emsalleride 45 binin altında yok. Elektronik şans işi o yüzden ben markaya takılmıyorumDostum g911 kasası sıkıntılı ama sıkıntısız şekilde kullanan da gördüm teknoloji şans işi
Tam bütçeni söylersen daha verimli yardımcı olabiliriz