silinebiliyor diye biliyorum bilgisayardan da ben neden bunzi yazmışımki Düzelttim ama belki sistem dosyalarına zarar veriyordur onu daha iyi bilirlerYani virüs mü?
Yani hep virüs olarak bildim. Şimdi karşıma çıkınca sorayım dedim.silinebiliyor diye biliyorum bilgisayardan da ben neden bunzi yazmışımki Düzelttim ama belki sistem dosyalarına zarar veriyordur onu daha iyi bilirler
Sonuç olarak uzak durmalıyız. İyi niyetli olmaya çalışan ama başaramayan bir uygulama. Virüs desek yeridir.Bonzi buddy 1999 yılında hortlamış ve çoğu insanı delirtmiş bir virüs, aslında virüs'de değil ama öyle.
Yani bir yardımcı uygulama gibi bir şey ama zararlı yazılımdan farksız.
Wannacry neydi sistemi mi siliyor?Virüs değil diye biliyorum fakat bazı sürümleri virüs içeriyormuş Spyware ve Adware içeriyormuş.
WannaCry hakkında konuşmama gerek var mı?
WannaCry 2017 yılında çıkmış bir ransomware yani fidye virüsü.Sonuç olarak uzak durmalıyız. İyi niyetli olmaya çalışan ama başaramayan bir uygulama. Virüs desek yeridir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Wannacry neydi sistemi mi siliyor?
fidye virüsü tüm dosyaları şifreliyor yani pcde artık fotoğraf depolayan varmı bilmiyorum ama depolamıyorsan format atar geçersinSonuç olarak uzak durmalıyız. İyi niyetli olmaya çalışan ama başaramayan bir uygulama. Virüs desek yeridir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Wannacry neydi sistemi mi siliyor?
çalmıyor sadece kullanılamaz hale getiriyor bitcoin vermezsenDosyaları para karşılığı çalıyor yani.